Барселона отговори на Федерацията


Н. Гавазов

Барселона отговори на Федерацията

Барселона реагира на изявлението на Футболната федерация на Испания относно поведението на каталунските футболисти в мача с Валенсия през уикенда.

"Барселона счита за абсолютно недопустими и обидни коментариите на Футболната федерация на Испания. Когато те описват своята версия на фактите, заявявайки, че поведението на играчите на Барселона ги дискредитира, те прехвърлят вината от истински виновните върху потърпевшите, макар че първите обиждаха играчите и съдиите в хода на мача.

Очевидно е, че Федерацията създава враждебен климат, в отделни случаи - насилие, което води до агресия по отношение на играчите на Барселона, които само могат да изразят своето възмущение от тези събития. Барселона разбира след това изявление, че сега Федерацията ще анализира и оценява правилността на празнуването на головете от всеки един отбор.

Трябваше да се ограничат с анализ на фактите в рамките на съществуващите правила, избягвайки всякакъв вид оценки, особено необективните и несъвместими с принципите на регулираните действия на футболния орган.

Барселона иска от всички комитети на Федерацията отговорност и безпристрастност, необходими за осигуряване на честна игра и създаване на добра атмосфера в мачовете от най-добрата лига в света", се казва в изявление на Барселона.

 

  Сподели
72