Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Еспаньол
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 14.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес

Отборът на Лас Палмас записа второ поредни реми за сезона. Преди паузата за световните квалификации "лос амарийос" успяха да наваксат изоставане от два гола и да завършат 2:2 при визитата си на новака Осасуна, като хората на Кике Сетиен се добраха до точката след гол в добавеното време на срещата. В момента Лас Палмас има 11 точки и е на 7-мо място в колоната. Лопеш, Симон и Ел Жар са контузени за домакините.

Еспаньол също направи реми в последния си двубой в Ла Лига. Каталунците извъртяха 0:0 у дома срещу коравия тим на Виляреал. Въпреки спечелената точка, положението на селекцията на Кике Санчес Флорес не се подобри особено много, тъй като "папагалчетата" остават в зоната на изпадащите с 6 точки, заемайки 18-то място. Дуарте и Кайседо със сигурност няма да пътуват за Канарските острови.

Прогноза: Лас Палмас - Еспаньол 2:0


Леганес - Севиля
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Даниел Окон

Новакът Леганес постигна трети успех в историческия си първи сезон в Примера. В предишния кръг отборът от предградията на столицата спечели с 1:0 визитата си на Гранада. По този начин селекцията на Асиер Гаритано вече има 10 пункта на сметката си и към момента "зелено-белите" са на 11-то място в подреждането. Проблемите пред Леганес са, че тимът все още няма успех пред собствена публика.

Отборът на Севиля спечели нова драматична победа в първенството, но този път с 2:1 у дома над новака Алавес в среща от седмия кръг на Ла Лига. Висам Бен Йедер бе големият герой за андалусци с две попадения първо в 74-ата минута и в последната 90-та минута с петичка, носeйки успеха на новите си съотборници. Със спечелените три точки тимът на Хорхе Сампаоли е 3-ти с 14 пункта и е на 1 от мадридските грандове Атлетико и Реал. Крон-Дейли, Алварес, Шетино, Карисо, Рами и Луна са контузени. Сиригу пък е наказан.

Прогноза: Леганес - Севиля 1:2


Алавес - Малага
Стадион: "Мендисороса", Алавес
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Алехандро Ернандес

Новакът Алавес инкасира втора поредна загуба далеч от дома. Този път баските бяха надиграни по драматичен начин от Севиля след гол в последната минута за крайното 2:1. Така Алавес си остава с актив от 9 точки и е на 12-то място в колоната. Треньорът Маурицио Пелегрино няма да може да се разчита на Кико, Торес, Алексис и Пантич.

Малага постигна втори пореден успех у дома, като този път надигра с 2:1 коравия тим на Атлетик Билбао. Адурис даде аванс на баските още в третата минута, а в 37-ата "лъвовете" останаха с човек по-малко след червен картон на Баленсиага. Играчите на Хуанде Рамос стигнаха до победата с късни голове в рамките на две минути, когато първо Сандро Рамирес (82 мин.) и Дуда (83 мин.) зарадваха феновете на андалусци. С успеха южняците вече имат 8 пункта и са на 14-та позиция в подреждането. Уелингтон, Чарлес, Кузманович и Кеко са контузени, а Коне е наказан.

Прогноза: Алавес - Малага 2:1


Атлетик Билбао - Реал Сосиедад
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Педро Гонсалес

Съставът на Атлетик Билбао приключи със серията от четири порени победи, след като в предишния кръг баските допуснаха трето поражение от старта на кампанията. Хората на Ернесто Валверде отстъпиха с 2:1 при визитата си на Малага и то след късен обрат и два бързи гола в заключителните минути, като "лъвовете" играха почти час с човек по-малко. В момента баските има 12 точки и вече са на 6-то място в класирането. За голямото регионално дерби аут за домакините са контузените Ернандес, Акече, Сегин и Де Маркос, а Баленциага е наказан.

Тимът на Реал Сосиедад загря с важен успех преди баския сблъсък с Атлетик. В последния си мач в Примера възпитаниците на Еусебио Сакристан се наложиха с минималното 1:0 у дома над Бетис. С този успех отборът от Сан Себастиан вече е с 10 точки и е на 9-ото място в колоната. За предстоящото дерби аут са Агирече, Ернандес, Салдуа и Мартинес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Реал Сосиедад 2:1


Спортинг Хихон - Валенсия
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Отборът на Спортинг Хихон инкасира четвърта поредна загуба. Този път клубът от Астурия бе надигран като гост с 1:2 при визитата си на Депортиво Ла Коруня след гол в добавеното време на срещата. Новото поражение смъкна хората на Абелардо Фернандес на 16-ото място в колоната, където Спортинг си стои все така с актив от 7 точки, постигнати в първите три кръга на сезона. Дъглас, Канея и Торес продължават да лекуват травми.

След като пое малко глътка въздух с две поредни победи, в предишния кръг Валенсия допусна пета загуба за сезона. Този път "прилепите" бяха надиграни у дома с 2:0 от гранда Атлетико Мадрид. В навечерието на този двубой ръководството обяви, че новият треньор на тима е италианецът Чезаре Прандели и сега бившият селекционер на националния отбор ще направи официален дебют начело на "лос че". Парехо, Мангала, Нани и Руис са контузени за гостите.

Прогноза: Спортинг Хихон - Валенсия 0:2


Виляреал - Селта Виго
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Естрада

Тимът на Виляреал записа четвърто реми от старта на сезона. В предишния кръг "жълтата подводница" направи 0:0 като гост на Еспаньол, като равенството определено може да се счита за изненада. Валенсианци нямат загуба от началото на кампанията и заедно с мадридските грандове са единствените непобедени до момента клубове. Възпитаниците на Фран Ескриба заемат 5-ото място класирането с 13 точки. За настоящия двубой аут за домакините са Солдадо и Дос Сантос.

Селта отново се оказа кошмар за шампиона Барселона и каталунците претърпяха второ последователно крушение във Виго, но този път с 4:3 и пропуснаха възможността да поведат колоната в Примера. "Небесносините" нанесоха своя удар през първото полувреме, когато поведоха с 3:0 след попадения на Пионе Систо, Яго Аспас и автогол на Жереми Матийо. Жерард Пике и Неймар върнаха интригата в сблъсъка, но кошмарна грешка на Марк-Андре тер Стеген направи резултата 4:2 в 77-ата минута. Десет минути по-късно отново Пике завърза мача с гол за 4:3, но до края ново попадение не падна. Така играчите на Едуардо Берисо постигнаха трета поредна победа от началото на сезона и в момента заемат 10-ото място с 10 пункта на сметката си. За гостуването в срещуположния край на Испания с травми са Ернандес, Бовю и Диас.

Прогноза: Виляреал - Селта Виго 1:1


Ейбар - Осасуна
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 17.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Марио Мелеро

Отборът на Ейбар записа второ реми за сезона, което бе много престижно. В последния си мач от шампионата преди паузата за световните квалификации баските стигнаха до равенство като гости на европейския клубен шампион Реал Мадрид за крайното 1:1. Хората на Хосе Мендилбар дори поведоха в резултата в столицата, но в крайна сметка инкасираха гол, което обаче не попречи на тима от едноименния град да си тръгне с точка. В момента Ейбар заема 8-ото място в колоната с актив от 11 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Галвес и Пеня.

Новакът Осасуна отново не успя да победи при завръщане си в Ла Лига. В последния си мач от първенството клубът от провинция Навара пропиля комфортен аванс от два чисти гола и в крайна сметка завърши наравно с гостуващия Лас Палмас, като "лос амарийос" разочароваха феновете на Осасуна с попадение в добавеното време на срещата за крайното 2:2. В момента Осасуна заема предпоследното 19-то място в таблицата с едва 3 спечелени точки. Флано и Куеста пропускат визитата на Ейбар.

Прогноза: Ейбар - Осасуна 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280