Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Волфсбург - Майнц 05
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 02.10.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Бенджамин Бранд

Предпоследният мач от кръга ще се състои във Волфсбург, където отборът на Дитер Хекинг приема колектива на Мартин Шмид. Преимуществото на "вълците" е в това, че те, за разлика от своя съперник, не играха мач по средата на седмицата и имаха за възстановяване пълноценни осем дни. В същото време гостите пътуваха чак до далечен Азербайджан, където взеха трите точки срещу Габала в Лига Европа.

Добрите новини за Волфсбург са свързани с възстановяването на Аскес и Юнг, но в лазарета остават Густаво, Дидави и Гилавоги. Гостите не могат да разчитат на Балогун, Родригес и Силва. Защитникът Гбамин е под въпрос. Очаква се и двата тима да излязат с едни и същи състави като в последните си двубои.

Волфсбург е без победа в четири поредни мача и се нуждае от трите точки, за да си върне увереността в собствените сили. Очевидно е, че 13-то място след пет кръга не е позицията, която съответства на статута на "вълците". Предполага се, че домакините ще покажат атакуващ футбол срещу изморения си съперник.

Прогноза: Волфсбург - Майнц 05 2:0

 

 

Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.10.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Саша Щегеман

Когато се е съставяла програмата на Бундеслигата, този мач е бил предвиден да бъде централен за кръга. Но с оглед на сегашното състояние на Шалке 04, едва ли може да говорим за дерби. Но внимание ще има, защото срещите между "миньорите" и Борусия Мьонхенгладбах винаги са били интересни и непредсказуеми.

Шалке ужасно започна сезона и вече успя да установи личен антирекорд от пет поражения в първите пет кръга. Интересното е, че представянето в Европа няма нищо общо с домашните резултати - Шалке 04 победи с 1:0 Ница във Франция, а у дома бе повален и Залцбург с 3:1.

Голямата новина около Борусия е подписването на новия договор между клуба и старши-треньора Андре Шуберт във вторник, което няма как да не е зарадвала феновете, но събитието бе помрачено на следващия ден, след като "кончетата" отстъпиха с 2:1 на Барселона у дома си и това е втора загуба за тима в Шампионска лига. Що се отнася до вътрешното първенство, там Борусия има две победи и равенство в последните си три мача и заема шесто място в класирането.

Коке няма да играе за домакините. Гостите не могат да разчитат на Дукур, Щтробл и Шулц.

Мнозина определят гостите за фаворит в този сблъсък, но съветът ни е да излезем от традиционните рамки за формата на отборите и да погледнем в друга посока - Борусия играе лошо при гостуванията си, освен това отбор като Шалке все някога трябва да запише първата си победа. Поради всичко това, независимо от последното място на домакините, по-разумно е да се доверим именно на тях.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139