Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Кьолн - Фрайбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 16.09.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

Кьолн записа първо реми за сезона, след като в двубой от 2-я кръг на Бундеслигата "козлите" направиха 0:0 като гости на Волфсбург. Така играчите на Петер Щьогер са с актив от 4 точки и към настоящия момент са на 4-то място. Кеслер, Марох, Рауш и Рудневс са контузени за домакините.

Новакът Фрайбург започна с драматично поражение с 2:1 като гост на Херта, но в предишния кръг южняците се справиха с 3:1 над коравия тим на Борусия Мьохенгладбах. Така възпитаниците на Кристиян Щрайх вече са с 3 точки и са на 6-ото място. В лазарета на Фрайбург са Фрьохренбах, Кемпф, Кюблер, Торехон и Нилсен.

Прогноза: Кьолн - Фрайбург 2:1


Борусия Дортмунд - Дармщат
Стадион: "Сигнал-Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Борусия Дортмунд инкасира първо поражение за сезона, след като в предишния кръг грандът изненадващо отстъпи с 0:1 при визитата си на новака РБ Лайпциг. Така "жълто-черните" останаха с актив от 3 пункта и в момента заемат 8-ото място в колоната. През седмицата вестфалци размаха с 6:0 като гости тима на Легия Варшава в първи двубой от груповата фаза на Шампионската лига. За настоящия двубой наставникът на домакините Томас Тухел няма да може да разчита на капитанът Ройс, както и на Бендер, Суботич и Дурм.

Дармщат записа първи успех за кампанията, който бе с особена стойност, тъй като в последния си мач от шампионата "лилиите" надделяха с 1:0 в голямото местно дерби срещу Айтнрахт Франкфурт. За тежкото гостуване в Дортмунд треньорът Норберт Майер няма да може да разчита на Обина и Плат.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Дармщат 3:0


Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиян Дингерт

Айнтрахт записа победа в първия кръг с 1:0 над Шалке 04, но в последния си мач в Бундеслигата играчите на Нико Ковач трябваше отново да преглътнат вкуса на поражението от местния съперник Дармщат, падайки със същия резултат. Така Айнтрахт е все още с 3 точки и в момента е на 9-ото място. Проблемите за домакините преди настоящия двубой са свързани с контузиите на Андерсон, Рус, Варела, Медойевич, Стендера и Тарашай, а с наказание е Ектор.

Младият финландец Йоел Похянпало във втори пореден мач се появи като резерва за Байер Леверкузен и демонстрира отново головия си нюх. В първия кръг от Бундеслигата попадението на финландеца не стигна и неговият тим загуби срещу Борусия (Мьонхенгладбах), но в предишния кръг нападателят се превърна в герой за тима си срещу Хамбургер ШФ с хеттрик за четвърт час. Гостите водеха с 1:0 до 80-ата минута, но Байер изкова първата победа за сезона. Лошите новини за "аспирините" са свързани с контузията на Карим Белараби, който ще е на линия чака януари догодина. Другите в лазарета на Байер са Бендер, Юрченко и Крузе.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 1:2


Хамбургер ШФ - РБ Лайпциг
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Хамбургер ШФ продължава да търси първи успех за сезона. В първия кръг от кампанията "червените шорти" направиха равенство от 1:1 у дома срещу Инголщат, а предишния кръг северняците инкасираха пълен обрат и загубиха с 3:1 визитата си на Байер Леверкузен. Така хората на Бруно Лабадия продължават да са само с една спечелена точка и в момента са на 15-ото място. С травми за ХШФ са Дикмайер и Гьотц.

Новакът РБ Лайпциг записа паметно първо домакинство в историята на германския елит, надигравайки гранда Борусия Дортмунд с 1:0 и то след гол в 89-ата минута. Попадението беше изработено от дебютантите Наби Кейта и Оливър Бърк. Двамата се появиха към края на двубоя и взривиха изпълнения до краен предел с близо 43 хиляди зрители "Ред Бул Арена". Това е и изобщо първи успех за клуба от Източна Германия в Първа Бундеслига, тъй като в откриващия кръг РБ Лайпциг завърши 2:2 с Хофенхайм. В момента играчите на Ралф Хазенхютъл делят 4-ото място с Волфсбург с актив от 4 точки. За гостуването на Хамбургер ШФ аут са Клостерман и Бойд.

Прогноза: Хамбургер ШФ - РБ Лайпциг 1:1


Хофенхайм - Волфсбург
Стадион: "Райн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Във великолепен двубой тимът на Хофенхайм записа второ поредно реми от началото на сезона в Германия. Майнц 05 и Хофе затвориха втория кръг с един от най-драматичните и впечатляващи сблъсъци в последното десетилетие от елита на Германия. Майнц 05 усещаше успеха заради преднината си с 4:1 до 71-ата минута, но в оставащото време допусна изравняване за крайното 4:4. Хофенхайм дори бе съвсем близо до успеха, тъй като играчите на Юлиан Нагелсман дори уцелиха две греди. Швеглер и Атик пропускат мача за домакините.

Волфсбург направи 0:0 в предишния кръг като домакин на Кьолн. Така "вълците" имат 4 пункта на сметката си и към настоящия момент са на 4-ото място. За гостуването на Хофенхайм с травми за водения от Дитер Хекинг тим са Аскес, Йунг и Гилавоги.

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 2:2


Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер

Борусия Мьонхенгладбах преживя тежка седмица, в която "жребчетата" инкасираха две поражения. Първо играчите на Андре Шуберт паднаха с 3:1 като гости на новака Фрайбург. Така Борусия М. остава с актив от 3 точки и заема 10-ото място в подреждането. През седмицата Гладбах игра с ден по-късно мача си от груповата фаза на Шампионската лига срещу Манчестър Сити заради проливен дъжд, но Борусия отново загуби с 3:0. Така "жребчетата" имаха и ден по-малко за възстановяване за мача си срещу Вердер. Отсъстващи за него са Домингес, Дукуре, Херман и Дърмич.

След унизителното поражение с 0:6 на старата на сезона срещу Байерн Мюнхен, Вердер не успя да победи у дома, допускайки пълен обрат през втората част срещу тима на Аугсбург. Така след първите два кръга на сезона "бременските музиканти" заемат последното 18-то място в подреждането. Треньорът Виктор Скрипник няма да може да разчита на Калдирола, Гарсия, Баргфред, Бартелс, Ейлерс, Писаро и Крузе.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
338