Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Байер Леверкузен - Хамбургер ШФ
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Тимът на Байер Леверкузен стартира новия сезон в първенството със загуба като гост на Борусия Мьонхенгладбах с 2:1. Въпреки поражението, следва да се има предвид, че Байер се утвърди сред водещите отбори в Бундеслигата. В последния сезон "аспирните" завършиха на 3-то място в крайното класиране с актив от 60 точки след 18 победи 6 хикса и 10 загуби. Новите в тима са Юлиан Баумгартлингер (от Майнц 05), Дани да Коща и Рамазан Йозчан (от Инголщат), Кевин Воланд (от Хофенхайм) и Александър Драгович (от Динамо Киев). Наставникът Роджър Шмид няма да може да разчита на Юрченко и Воланд.

Хамбургер ШФ пък започна с домакинско равенство от 1:1 срещу Инголщат. През миналогодишния сезон някогашният гранд северняците поне не бяха застрашени от изпадане, така както бе в предишните кампании. "Червените шорти" завършиха на 10-то място с актив от 41 точки след 11 победи, 8 ремита и 15 загуби. През лятото наставникът Бруно Лабадия реши да си осигури услугите на Ален Халилович (от Барселона), Филип Костич (от Щутгарт) и Боби Ууд (от Унио Берлин). Йунг и Хирцел са в лазарета на отбора.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хамбургер ШФ 3:1


Дармщат - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дамрщат
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Дармщат допусна поражение с 2:0 като гост на Кьолн в първия мач за кампанията. Дармщат се спаси през последната кампания, в която "лилиите" бяха в качеството си на новак, завършвайки на 14-то място с актив от 38 точки с 9 победи, 11 равенства и 14 поражения. Сега тимът е воден от Норберт Майер, чиято основна цел ще е да утвърди клуба в елитната Първа Бундеслига. Новите в редиците на Дармщат са Даниел Фернандеш (от Падерборн), Артьом Федетски (от Днипро), Анис Бен-Хатира (от Айнтрахт Франкфурт) и Виктор Обина (свободен агент). За регионалното дерби срещу Айнтрахт с травми са Розентал, Обина и Плат.

Айнтрахт пък победи коравия тим на Шалке 04 с минималното 1:0 у дома. Иначе тимът от финансовата столица на Европа се разходи сериозно по ръба на бръснача през последния сезон и бе много близо до директно изпадане във Втора Бундеслига. В крайна сметка Айнтрахт завърши на 16-то място в крайното класиране с актив от 36 точки след 9 победи, 9 равенства и 16 поражения, което изпрати тима на бараж за оставане срещу състава на Нюрнберг. Там играчите на Нико Ковач успяха да го спечелят след 1:1 у дома и успех с 1:0 като гости. За да не допусне втори пореден инфарктен сезон, в състава бяха привлечени Гийермо Варела (под наем от Манчестър Юнайтед), Дани Блум (от Нюрнберг), Анте Ребич (под наем от Фиорентина) и Бранимир Хъргота (от Борусия Мьонхенгладбах). За дербито с Дармщат аут са Андерсон, Рус, Стендера и Тарашай, а Хектор е наказан.

Прогноза: Дармщат - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Фрайбург стартира с драматично поражение с 1:2 като гост на Херта Берлин при завръщането си в елитната Бундеслига. Южняците губеха до 93-ата минута в резултата, когато успяха да изравнят, но в 5-ата минута на добавеното от рефера продължение инкасираха втори гол, който им коства точката. Иначе играчите на Кристиян Щрайх спечелиха през изминалия сезон Втора Бундеслига и се завърнаха бързо сред най-добрите в Германия. Новите в отбора на Фрайбург са Александър Игньовски (от Айнтрахт Франкфурт), Мануел Гулд (от Карлсруе), Онур Болут (от Бохум), Георг Нидемайер (от Щутгарт) и Рафал Гикиевич (от Айнтрахт Брауншвайг). За първото домакинство за кампанията с контузии са Кемпф, Кюблер, Торехон и Нилсен.

Борусия Мьонхенгладбах спечели с 3:1 първия си мач за сезона, побеждавайки солидния тим на Байер Леверкузен. Северняците започнаха много отчайващо предишния сезон, но след назначаването на Андре Шуберт клубът се преобрази и в крайна сметка постигна голямата си цел - участие в Шампионската лига. "Жребчетата" завършиха на 4-то място в крайното класиране с актив от 55 пункта след 17 победи, 4 ремита и 13 загуби. През седмицата Гладбах си гарантира участието в груповата фаза на най-комерсиалния турнир, след като елиминира швейцарския Йънг Бойс. Новите в клуба са Яник Вестергаард (от Вердер Бремен), Кристоф Крамер (от Байер Леверкузен) и Тобиас Щробъл (от Хофенхайм). Звездата на отбора Гранит Джака бе продаден на английския Арсенал. Преди далечното гостуване на юг на Фрайбург с травми са Домингес, Докуре и Дърмич.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Инголщат - Херта Берлин
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Инголщат стигна до късно изравняване и в крайна сметка си тръгна с точка при визитата си на Хамбургер ШФ за крайното 1:1. Баварците, които бяха новаци по време на предишната кампания, оставиха нелоши впечатления. Тимът завърши на 11-то място в таблицата с актив от 40 точки след 10 победи, 10 ремита и 14 поражения. Новият треньор на клуба е Маркус Каучински, а с него дойдоха и Антони Йунг (от РБ Лайпциг), Сони Кител и Нико Риндернехт (от Айнтрахт Франкфурт), както и Мартин Хансен (от АДО Ден Хааг). Първото домакинство за сезона ще пропуснат Ортаг и Кител, които са контузени.

Херта стартира с крайно драматична победа у дома над новака Фрайбург за крайното 2:1. Столичани водеха до 93-ата минута с 1:0, когато допуснаха изравняване, но в 5-ата минута на даденото от съдията продължения вкараха втори гол, който им гарантира пълния комплект точки. През миналогодишната кампания "старата дама" финишира на 7-мо място в крайното подреждане с актив от 50 точки след 14 успеха, 8 ремита и 12 поражения. Новите в отбора са Александър Есвайн (от Инголщат), Ондрей Дуда (от Легия Варшава) и Алан (под наем от Ливърпул).

Прогноза: Инголщат - Херта Берлин 0:1


Волфсбург - Кьолн
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Волфсбург започна с победа с 2:0 като гост новия сезон. В първия си мач за кампанията "вълците" се справиха със състава на Аугсбург. Иначе Волфсбург тотално разочарова с представянето си. "Вълците" бяха в качеството си на вицешампион и носител на Купата на Германия, но в крайна сметка не съумяха да се представят на ниво, завършвайки на 8-мо място в подреждането с актив от 45 точки след 12 победи, 9 равенства и 13 загуби. През лятото наставникът Дитер Хекинг се подсили с Джефри Брума (от ПСВ Айндховен), Яник Герхард (от Кьолн), Якуб Блашчиковски (от Борусия Дортмунд), Борха Майорал (под наем от Реал Мадрид), Даниел Дидави (от Щутгарт), Марио Гомес (от Фиорентина) и Йосип Брекало (от Динамо Загреб). За първото домакинство за сезона с контузии са Аскес, Йунг и Гилавоги.

Кьолн също започна сезона с победа с 2:0, само че при домакинството си на Дармщат. Тимът финишира в т.нар. "златна среда" през миналогодишния сезон. "Козлите" събраха 43 точки след 10 успеха, 13 хикса и 11 загуби, които им отредиха 9-ата позиция. Новите в отбора са Артьомс Рудневс (от Хамбургер ШФ), Шехру Гираси (от Лил) и Марко Хьогер (от Шалке 04). Хорн, Кеслер, Марох, Рауш, Хартел и Гираси са в лазарета и пропускат гостуването на Волфсбург.

Прогноза: Волфсбург - Кьолн 2:0


РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк

Клубът на Ред Бул Лайпциг си осигури участие в елитната Бундеслигата, след като завърши на 2-ото място в крайното подреждане в долния ешелон. Източногерманският отбор събра 67 точки в актива си след 20 победи, 7 равенства и 7 загуби. Като цяло, спонсорираният от финансовия гигант "Ред Бул" тим буди възмущението на немалка част от футболната общественост, която го оприличава на изкуствено напомпана футболна корпорация. Новаците стартираха с равенство 2:2 при гостуването си на Хофенхайм.

Считаният за основен претендент на шампиона Байерн Мюнхен състав на Борусия (Дортмунд) се поздрави с успех с 2:1 у дома срещу Майнц 05 в мач от първия кръг на Бундеслигата. Дежурният реализатор Пиер-Емерик Обамеянг вкара и двата гола в срещата. По всяка вероятност и през настоящия сезон вестфалци ще са единственият реален претендент, който би могъл да застраши лидерското място на хегемона Байерн Мюнхен. През миналогодишната кампания "жълто-черните" поддържаха интригата жива почти до края на шампионата, но не успяха да сторят чудото и завършиха на 2-ото място в класирането с актив от 78 точки след 24 победи, 6 равенства и 4 загуби. Възпитаниците на Томас Тухел играха за трета поредна година и финал за Купата на Германия, като във всичките случаи се оказваха губещи. В редиците на клуба от Дортмунд се завърна Марио Гьотце след неособено успешен престой в Байерн. Другите нови са Себастиан Роде (също от Байерн Мюнхен), Андре Шюрле (от Волфсбург), Усман Дембеле (от Рен), Марк Бартра (от Барселона) и Рафаел Герейро (от Лориен). С клуба се разделиха Хенрих Мхитарян, Илкай Гюндоган, Матс Хумелс и Якуб Блашчиковски. За гостуването в Лайпциг с травми са капитанът Ройс, Дурм и Суботич.

Прогноза: РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 0:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175