Байерн ще остави миньорите под земята


Н. Атанасов

Байерн ще остави миньорите под земята

Шалке 04 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 09.09.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Началото на втория кръг в германската Първа Бундеслига ще бъде поставено в провинция Северен Рейн-Вестфалия, където местният Шалке 04 посреща шампиона Байерн Мюнхен.

Домакините започнаха със загуба новата кампанията. В първия си официален двубой начело на "кралскосините" Маркус Вайнцийрл и неговите възпитаници стартираха с поражение с 0:1 като гости на Айнтрахт Франкфурт. Иначе коравият състав на Шалке 04 не успя да осъществи своята голяма цел, а именно участие в Шампионската лига и така тимът от Гелзенкирхен ще трябва да се задоволи с Лига Европа, след като през миналия сезон "кралскосините" завършиха на 5-ото място в колоната с актив от 52 точки след 15 победи, 7 равенства и 12 загуби. През лятото бяха привлечени още Баба Рахман (под наем от Челси), Коке (от Севиля), Налдо (от Волфсбург), Брил Емболо (от Базел) и Йевхен Конплянка (под наем от Севиля). За настоящия двубой в лазарета на Шалке са Гифер, Коке, Учида и Ди Санто.

Шампионът Байерн Мюнхен започна с респектираща победа новия сезон. Баварците писаха "отличен" на Вердер Бремен, разгромявайки ги с с 6:0 на старта на 54-ия сезон в Бундеслигата. Головата машина на отбора Роберт Левандовски реализира хеттрик, а Чаби Алонсо, Филип Лаам и Франк Рибери също се разписаха във вратата на гостите, които преспокойно можеха да си тръгнат и с двуцифрена загуба от провинция Бавария. Иначе през миналогодишната кампания Байерн спечели титлата за четвърти пореден и общо 26-ти път в своята история. Баварците не допуснаха изненада и завършиха на лидерската позиция в крайното подреждане с актив от 88 точки след 24 победи, 4 равенства и едва 2 загуби. През лятото южняците се разделиха с Пеп Гуардиола, който пое английския Манчестър Сити, а неговото място на "Алианц Арена" бе заето от италианската легенда Карло Анчелоти. Опитният специалист дори започна с трофей престоя си в Мюнхен, побеждавайки с 2:0 основния конкурент на баварците Борусия Дортмунд в мача за Суперкупата - нещо, което Гуардиола така и не успя да стори и въпросният трофей все му се изплъзваше, а с това отличие Байерн постигна требъл. Иначе новите в тима от Мюнхен с Матс Хумелс (от Борусия Дортмунд) и Ренато Санчес (от Бенфика). С отбора се разделиха Марио Гьотце, Мехди Бенатия, Себастиан Роде и Сердар Ташчъ. За гостуването в Гелзенкирхен с травми са Робен, Боатенг, Бадщубер и Коман, като първите двама са пред завръщане в редиците на тима.

Прогноза: Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

04 август Болоня - Шалке 04 1:2 (Приятелска среща)
07 август Шалке 04 - Фиорентина 3:1 (Приятелска среща)
14 август Шалке 04 - Атлетик Билбао 3:2 (Приятелска среща)
20 август Вилинген - Шалке 04 1:4 (Купа на Германия)
27 август Айнтрахт - Шалке 04 1:0 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

31 юли Интер - Байерн Мюнхен 1:4 (Приятелска среща)
04 август Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 0:1 (Приятелска среща)
14 август Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:2 (Суперкупа на Германия)
19 август Карл Цайс Йена - Байерн Мюнхен 0:5 (Купа на Германия)
26 август Байерн Мюнхен - Вердер 6:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Байерн Мюнхен

105 срещи
20 победи за Шалке 04
30 равенства
55 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 216:118 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218