Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Майнц 05
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


По всяка вероятност и през настоящия сезон съставът на Борусия Дортмунд ще бъде единственият реален претендент, който би могъл да застраши лидерското място на хегемона Байерн Мюнхен. През миналогодишната кампания "жълто-черните" поддържаха интригата жива почти до края на шампионата, но не успяха да сторят чудото и завършиха на 2-ото място в класирането с актив от 78 точки след 24 победи, 6 равенства и 4 загуби. Възпитаниците на Томас Тухел играха за трета поредна година и финал за Купата на Германия, като във всичките случаи се оказваха губещи. В редиците на клуба от Вестфалия се завърна Марио Гьотце след неособено успешен престой в Байерн. Другите нови са Себастиан Роде (също от Байерн Мюнхен), Андре Шюрле (от Волфсбург), Усман Дембеле (от Рен), Марк Бартра (от Барселона) и Рафаел Герейро (от Лориен). С клуба се разделиха Хенрих Мхитарян, Илкай Гюндоган, Матс Хумелс и Якуб Блашчиковски. За първия мач за сезона аут са Ройс, Дурм и Суботич.

Майнц 05 пък се представи много на ниво и "червените" завършиха на 6-то място в крайното подреждане, като дори имаха реални шансове за участие в Шампионската лига. Воденият от Мартин Шмид тим събра 50 точки след 14 победи, 8 ремита и 12 загуби. Новите в отбора са Йонас Льосл (от Гингам), Хосе Родригес (от Галатасарай), Кристиан Клеменс (от Шалке 04) и Бесар Халими (от ФШФ Франкфурт). За тежката визита на Борусия аут са Курчи, Хайро, Латца, Цимлинг и Бергрийн.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Майнц 05 2:0


Кьолн - Дармщат
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих


Съставът на Кьолн завърши в т.нар. "златна среда" през миналогодишния сезон. "Козлите" събраха 43 точки след 10 успеха, 13 хикса и 11 загуби, които им отредиха 9-ата позиция. Новите в отбора са Артьомс Рудневс (от Хамбургер ШФ), Шехру Гираси (от Лил) и Марко Хьогер (от Шалке 04). За първия мач за кампанията треньорът Петер Щьогер няма да може да разчита на Кеслер, Хартел и Гираси.

Дармщат се спаси през последната кампания, в която "лилиите" бяха в качеството си на новак, завършвайки на 14-то място с актив от 38 точки с 9 победи, 11 равенства и 14 поражения. Сега тимът е воден от Норберт Майер, чиято основна цел ще е да утвърди клуба в елитната Първа Бундеслига. Новите в редиците на Дармщат са Даниел Фернандеш (от Падерборн), Артьом Федетски (от Днипро), Анис Бен-Хатира (от Айнтрахт Франкфурт) и Виктор Обина (свободен агент). За гостуването на Кьолн контузени са Гарикс, Сулу, Розентал и Плат, а Обина е наказан.

Прогноза: Кьолн - Дармщат 2:0


Хамбургер ШФ - Инголщат
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


През миналогодишния сезон някогашният гранд Хамбургер ШФ поне не бе застрашен от изпадане, така както бе в предишните кампании. "Червените шорти" завършиха на 10-то място с актив от 41 точки след 11 победи, 8 ремита и 15 загуби. През лятото наставникът Бруно Лабадия реши да си осигури услугите на Ален Халилович (от Барселона), Филип Костич (от Щутгарт) и Боби Ууд (от Унио Берлин). Преди първия мач за сезона с контузии за ХШФ са Екдал и Холтби.

Инголщат бе новак по време на предишната кампания, в която баварците оставиха нелоши впечатления. Тимът завърши на 11-то място в таблицата с актив от 40 точки след 10 победи, 10 ремита и 14 поражения. Новият треньор на клуба е Маркус Каучински, а с него дойдоха и Антони Йунг (от РБ Лайпциг), Сони Кител и Нико Риндернехт (от Айнтрахт Франкфурт), както и Мартин Хансен (от АДО Ден Хааг). За гостуването в Хамбург аут са Оргат и Кител.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Инголщат 2:1


Аугсбург - Волфсбург
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


Едва ли някой е имал кой знае какви очаквания за тима на Аугсбург през последния сезон. В крайна сметка, баварците не поднесоха някаква изненада и приключиха с актив от 38 точки, заемайки 12-то място, след 9 победи, 11 равенства и 14 загуби. Новите в отбора са треньорът Дирк Шустер, както и Гойко Качар (от Хамбургер ШФ), Марвин Фридрих (от Шалке 04), Алфред Финбогасон (от Реал Сосиедад) и Георг Тигл (от РБ Лайпциг). С травми за Аугсбург са Калсен-Бракер, Фридрих и Гомес.

Волфсбург тотално разочарова с представянето си. "Вълците" бяха в качеството си на вицешампион и носител на Купата на Германия, но в крайна сметка не съумяха да се представят на ниво, завършвайки на 8-мо място в подреждането с актив от 45 точки след 12 победи, 9 равенства и 13 загуби. През лятото наставникът Дитер Хекинг се подсили с Джефри Брума (от ПСВ Айндховен), Яник Герхард (от Кьолн), Якуб Блашчиковски (от Борусия Дортмунд), Борха Майорал (под наем от Реал Мадрид), Даниел Дидави (от Щутгарт), Марио Гомес (от Фиорентина) и Йосип Брекало (от Динамо Загреб). За гостуването на Аугсбург аут са Йунг, Виериня, Гилавоги и Гомес.

Прогноза: Аугсбург - Волфсбург 1:3


Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Тимът на Айнтрахт се разходи сериозно по ръба на бръснача през последния сезон и бе много близо до директно изпадане във Втора Бундеслига. В крайна сметка Айнтрахт завърши на 16-то място в крайното класиране с актив от 36 точки след 9 победи, 9 равенства и 16 поражения, което изпрати тима на бараж за оставане срещу състава на Нюрнберг. Там играчите на Нико Ковач успяха да го спечелят след 1:1 у дома и успех с 1:0 като гости. За да не допусне втори пореден инфарктен сезон, в състава бяха привлечени Гийермо Варела (под наем от Манчестър Юнайтед), Дани Блум (от Нюрнберг), Анте Ребич (под наем от Фиорентина) и Бранимир Хъргота (от Борусия Мьонхенгладбах). В лазарета на отбора са Андерсон, Рус, Тавата, Медойевич, Стендера и Ребич.

Коравият състав на Шалке 04 не успя да осъществи своята голяма цел, а именно участие в Шампионската лига и така тимът от Гелзенкирхен ще трябва да се задоволи с Лига Европа, след като "кралскосините" завършиха на 5-ото място в колоната с актив от 52 точки след 15 победи, 7 равенства и 12 загуби. През лятото начело с треньор Маркус Вайнцийрл бяха привлечени още Баба Рахман (под наем от Челси), Коке (от Севиля), Налдо (от Волфсбург) и Брил Емболо (от Базел). С травми за Шалке за Гифер, Коке, Учида, Сам и Авдияй.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04 1:2


Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 27.08.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих


Борусия Мьонхенгладбах започна много отчайващо предишния сезон, но след назначаването на Андре Шуберт клубът се преобрази и в крайна сметка постигна голямата си цел - участие в Шампионската лига. "Жребчетата" завършиха на 4-то място в крайното класиране с актив от 55 пункта след 17 победи, 4 ремита и 13 загуби. През седмицата Гладбах си гарантира участието в груповата фаза на най-комерсиалния турнир, след като елиминира швейцарския Йънг Бойс. Новите в клуба са Яник Вестергаард (от Вердер Бремен), Кристоф Крамер (от Байер Леверкузен) и Тобиас Щробъл (от Хофенхайм). Звездата на отбора Гранит Джака бе продаден на английския Арсенал. За първия двубой аут са Домингес, Дукуре, Шулц и Дърмич.

Байер Леверкузен се утвърди сред водещите отбори в Бундеслигата. В последния сезон "аспирните" завършиха на 3-то място в крайното класиране с актив от 60 точки след 18 победи 6 хикса и 10 загуби. Новите в тима са Юлиан Баумгартлингер (от Майнц 05), Дани да Коща и Рамазан Йозчан (от Инголщат), Кевин Воланд (от Хофенхайм) и Александър Драгович (от Динамо Киев). Наставникът Роджър Шмид няма да може да разчита на Да Коща, Чичарито, Драгович, Бендер и Кислинг.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
570