Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Кьолн
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер


Борусия Дортмунд допусна първа загуба за пролетния полусезон. В мач без значение за "жълто-черните" те отстъпиха с 1:0 при гостуването си на борещия се за оцеляване тим на Айнтрахт Франкфурт, като по този начин Байерн Мюнхен пък официално грабна четвърта поредна титла. Без съмнение голямата цел пред вестфалци е да спечелят Купата на Германия, а финалът е след седмица, като съперник напълно очаквано ще е баварският колос. За последния шампионатен двубой Томас Тухел няма да разчита на Суботич, Гюндоган и Парк, които са контузени, а Мхитарян е наказан.

След двете поредни победи, сега тимът на Кьолн е в серия от две последователни нулеви ремита. В предишния кръг "козлите" поделиха с точките при домакинството си на застрашения от изпадане състав на Вердер Бремен. Като цяло, възпитаниците на Петер Щьогер изпращат успешна кампания. В момента Кьолн заема 9-то място с актив от 42 точки. За визитата в Дортмунд наказан е Сьоренсен.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Кьолн 3:1


Байер Леверкузен - Инголщат
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман


След силната поредица от седем поредни победи, които гарантираха директно участие на Байер Леверкузен в груповата фаза на Шампионската лига и бронзовите медали в първенството, в предишния кръг "аспирините" си позволиха отпускане и загубиха с 2:1 визитата си на Борусия Мьонхенгладбах, който също се последното място, даващо право на участие в квалификационните кръгове на най-престижния клубен турнир. Така играчите на Роджър Шмит остават с актив от 57 точки, но са недостижими на 3-ата позиция в подреждането. Пападопулос, Тах, Вендел и Юрченко са контузени, а Йедвай е наказан за последния шампионатен двубой.

Въпреки че инкасира втора поредна загуба и общо трета в последните си пет мача, новакът Инголщат изпраща успешен първи сезон в елитната дивизия на Германия, тъй като ще играе сред най-добрите и през идната кампания. В предишния кръг баварците загубиха с 2:1 у дома регионалния сблъсък с хегемона Байерн Мюнхен. В момента Инголщат заема 10-та позиция в таблицата с 40 пункта. С травми за тима са Ортаг и Данило.

Прогноза: Байер Леверкузен - Инголщат 2:1


Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Вицешампионът от последния сезон и все още действащ носител на Купата на Германия - Вофлсбург, официално се прости с мечтите си за участие в Лига Европа наесен. В последния си шампионатен двубой "вълците" поне успяха да сложат край на негативната серия от три поредни загуби и общо пет в последните им седем мача в Бундеслигата, побеждавайки с минималното 1:0 като гост състава на Хамбургер ШФ, но успехът за хората на Дитер Хекинг е с утешителен характер. Волфсбург има 42 точки и заема 8-мо място, като е на 7 пункта от последната позиция, която осигурява евроквота. Аскес, Йунг, Родригес и Бруно Енрике са в лазарета на домакините.

Щутгарт сам си сложи примката около врата. Бившият тим на Красимир Балъков е много близо до това да изпадне за втори път в своята история след 1975 г. от елитната Първа Бундеслига. Преди седмица "швабите" инкасираха пета поредна загуба и общо шеста в последните си осем мача в първенството. Този път играчите на Юрген Крамни бяха победени у дома от Майнц 05 с 3:1, а след последния съдийски сигнал феновете на Щутгарт дори нахлуха на терена да търсят сметка на футболистите. В момента "швабите" са на предпоследното 17-то място с актив от 35 точки, което е на 2 от мястото на бараж и на 3 от спасението. Сега победата пред Щутгарт е повече от наложителна, но тимът не държи съдбата си в своите ръце и трябва да се надява по същото време Вердер да загуби у дома от Айнтрахт. Ако случайно това стане, то Вердер ще изпадне директно, а Щутгарт ще получи шанс да оцелее чрез бараж. За виталния сблъсък аут за гостите са Барба, Серей Дие и Гинчек.

Прогноза: Волфсбург - Щутгарт 1:2


Аугсбург - Хамбургер ШФ
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


С гол минута преди края за равенството 1:1 като гост на Шалке 04 съставът на Аугсбург си бетонира мястото в елита и през следващия сезон. Баварците имат в актива си 38 точки и заемат 11-то място в колоната. Треньорът на Аугсбург Маркус Вайнцийрл няма да може да разчита за последния двубой от текущата кампания на Калсен-Бракер, Гувелеу, Верхаег, Есвайн и Троховски.

Хамбургер ШФ пък не успя да спечели последното си домакинство за сезона, след като северняците допуснаха минимално поражение с 1:0 от Волфсубрг. В момента "червените шорти" са на 12-то място с 38 точки, но поне през настоящата кампания ХШФ няма да играе бараж за мястото си в Бундеслигата, както го правеше през последните два сезона. За гостуването на Аугсубрг наставникът Бруно Лабадия ще е без Адлер, Йунг, Екдал, Хънт, Порат и Дримич.

Прогноза: Аугсбург - Хамбургер ШФ 1:1


Вердер Бремен - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


Без никакво съмнение, най-интересният двубой от последния 34-ти кръг на сезон 2015/16 в Бундеслигата ще е мачът, в който един срещу друг се изправят отборите на Вердер и Айнтрахт, за да определят кой ще оставане в елита и кой може би ще се прости с него.

В последния си мач от първенството Вердер не успя да спечели гостуването си на Кьолн за крайното 0:0 и така "бременските музиканти" не са в ситуация, в която ще зависят изцяло от себе си, тъй като в момента заемат 16-ото място в таблицата с 35 точки, което изпраща на бараж за оставане. За решаващия сблъсък треньорът на северняците Виктор Скрипник няма да разчита на Волф, Цетерер, Баргфред, Ятабаре и Йохансон, които са контузени, а с наказание е Бартелс.

Отборът на Айнтрахт Франкфурт надви изненадващо с у дома гранда 1:0 Борусия Дортмунд и обърка сметките на директните конкуренти за оцеляването - Вердер и Щутгарт. Играчите на треньора Нико Ковач са в по-изгодна позиция от съперниците, тъй като ако загуби гостуването си на Вердер, Айнтрахт почти сигурно ще играе бараж, но при реми или победа в Бремен ще остане в елита. Искрицата надежда за Айнтрахт се дължи и на факта, че капитанът и жива легенда на отбора - Александър Майер, почти сигурно ще е в групата за мача, след като дълго време лекуваше травма в коляното. Другите отсъстващи за решителния двубой са Андерсон, Самбрано, Флум, Медойевич и Райнартц. Хушти пък е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Хофенхайм - Шалке 04
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Отборът на Хофенхайм загуби с 0:1 визитата си на изпадналия вече Хановер в мач от 33-ия кръг на Бундеслигата, но въпреки това може да бъде доволен от днешния ден, тъй като благодарение на развитието на останалите мачове, си осигури мястото в елита и догодина. Хофе остава с 37 точки, но след като Щутгарт загуби като домакин на Майнц, а Вердер Бремен не успя да надиграе Кьолн, играчите на Юлиан Нагелсман няма как да паднат под чертата в последния кръг на шампионата. 28-годишният специалист пък бе избран за треньор № 1 за настоящия сезон заради това, че извади Хофенхайм от почти безнадеждна ситуация. Хардлинг и Цубер пропускат последния двубой за кампанията.

Шалке 04 направи разочароващо 1:1 у дома срещу Аугсбург в предишния кръг и така "кралскоисните" официално се простиха с илюзиите си за 4-ото място в крайното класиране, което щеше да осигури на водения от Андре Брайтенрайтер тим участие в квалификациите на Шампионската лига. В момента Шалке има 49 пункта и заема 7-ма позиция в класирането, като "миньиротие" ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа. Гифер, Настасич, Учида и Сам са контузени, а с наказание е Горецка.

Прогноза: Хофенхайм - Шалке 04 1:1


Майнц 05 - Херта Берлин
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


Майнц 05 прекъсна серията от четири поредни мача без успех в първенството и в предишния кръг "червените" победиха с 3:1 като гости борещия се за спасение състав на Щутгарт, като с успеха си играчите на Мартин Шмит почти сигурно запратиха "швабите" към Втора Бундеслига. Майнц изпраща успешен сезон и в момента тимът е на 5-то място в класирането с актив от 49 точки, като наесен ще участва в европейските клубни турнири. За последния двубой аут за домакините са контузените Сорено, Бергрийн и Муто, а Хак е наказан.

Херта окончателно се прости с надеждите за 4-ото място у участие в Шампионската лига, след като в предишния кръг столичани инкасираха четвърта поредна загуба и общо пета за последните шест кръга. Този път "старата дама" бе надиграна у дома от новака Дармщат с 2:1. Така възпитаниците на Пал Дардай остават на 6-та позиция с актив от 49 точки. За гостуването на Майнц с травми са Бурхерт и Скелберт, а Ибишевич е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Херта Берлин 2:1


Дармщат - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Сипел


Новакът Дармщат се пребори за място в германския елит и през следващия сезон. В мач от предпоследния 33-и кръг на Бундеслигата Дармщат направи обрат срещу Херта в Берлин и спечели с 2:1. По този начин "лилиите" заемат 13-то място в класирането преди последния кръг с 38 точки, като предвожданият от Дирк Шустер тим изпълни голямата си цел - оставане в елита. За последния двубой за кампанията отсъстващи за Дармщат са Матеня, Райкович, Розентал и Вагнер.

Борусия Мьонхенгладбах постигна голямата си цел - 4-ото място и участие в предварителните кръгове на Шампионската лига. В предишния кръг "жребчетата" осъществиха пълен обрат у дома и се наложиха с 2:1 над Байер Леверкузен . Така Гладбах има 52 точки в момента и заема 4-то място, като отборът се прероди под ръководството на Андре Шуберт и заслужено намери място в челните позиции на крайното класиране. За последния двубой за сезона аут са Борусия са Домингес, Шулц и Вендт.

Прогноза: Дармщат - Борусия Мьонхенгладбах 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238