Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Аугсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиян Дангерт


Шалке 04 прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "кралскосините" се наложиха с 3:1 като гости на изпадналия вече тим на Хановер 96. Така играчите на Андре Брайтенрайтер заемат 6-то място с актив от 48 точки, което е само на точка от Борусия Мьонхенгладбах и зона "Шампионска лига". За последното домакинство за кампанията с контузии за "миньорите" са Сам, Учида, Настасич, Гифер и Хьогер. В последния ден от кампанията Шалке гостува на Хофенхайм, който все още не се е спасил от отпадане.

След трите поредни победи, които са на път да оставят Аугсбурт в елитната Бундеслига догодина, в предишния кръг баварците направиха нулево реми у дома срещу Кьолн. В момента предвожданият от Маркус Вайнцийрл състав е с 37 точки, които все още не се гарантирали на 100% оцеляването на Аугсбург. Баварците са на 12-ти и са на 5 пункта от опасната зона. За гостуването на Шалке контузени са Верхаег, Есвайн, Троховски, Фрамбергер, Калсен-Бракер и Манингер. В последния кръг Аугсбург посреща Хамбургер ШФ.

Прогноза: Шалке 04 - Аугсбург 2:1


Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Борусия Мьонхенгладбах се доказа като най-неудобния съперник на Байерн на домашна сцена след идването на Гуардиола в Мюнхен. В предишния кръг възпитаниците на Андре Шуберт развалиха празника на баварците, след като направиха 1:1 и по този начин отложиха празненствата за титлата. В същото време със спечелената точка Гладбах се изкачи до заветното 4-то място, което би гарантирало на "жребчетата" място в квалификационните кръгове на Шампионската лига наесен. Победата за Борусия е задължителна, тъй като преследвачите Херта и Шалке са с по точка по-малко. За последното домакинство с травми за Борусия М. са Домингес, Шулц и Янтшке. В последния кръг "жребчетата" гостуват на Дармщат.

Байер Леверкузен записа седми пореден успех в първенството, след като се наложи с 2:1 над Херта Берлин в сблъсък от 32-ия кръг. Победата бе може би най-ценна за цялата кампания, тъй като гарантира участието на Байер в Шампионската лига и през следващия сезон и то директно от груповата фаза. С този успех "аспирините" автоматично печелят бронзовите медали в Бундеслигата, тъй като няма как да бъдат застигнати на третото място в оставащите два кръга, но няма как да се придвижат и по-нагоре. Футболистите на Роджър Шмит 57 пункта, което с 8 повече от настоящия опонент. В лазарета на Байер са Вендел, Пападопулос и Бьониш, а с наказание е Белараби.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 3:1


Хамбургер ШФ - Волфсбург
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд


Хамбургер ШФ все още не си е подсигурил оцеляването в Бундеслигата. В предишния кръг "червените шорти" направиха 0:0 като гости на Майнц. Така северняците са с актив от 38 точки и два кръга преди края са на 5 от опасната зона. За настоящия двубой в лазарета на ХШФ са Дримич, Мюлер, Екдал, Гьотц и Адлер. В последния кръг "динозаврите" гостуват на Аугсбург.

Вицешампионът от последния сезон и все още действащ носител на Купата на Германия - Вофлсбург, официално се прости с мечтите си за участие в Лига Европа наесен. В предишния кръг "вълците" бяха разбити с 5:1 като гости на Борусия Дортмунд и така записаха четвърта загуба в последните си пет мача. Така хората на Дитер Хекинг остават с актив от 39 точки, заемайки 10-та позиция. С травми за Волфсбург са Родригес, Бруно Енрике, Дракслер, Йунг, Кастеелс и Аскес.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Волфсбург 1:1


Щутгарт - Майнц 05
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


И ако допреди месец изглеждаше, че Щутгарт се е спасил, то инкасираната четвърта поредна загуба от "швабите" в шампионата е на път да запрати бившия тим на Красимир Балъков във Втора Бундеслига. Два кръга преди края на сезона Щутгарт е в зоната на изпадащите и вероятността да загуби мястото си в елита е много голяма. Тимът е на предпоследното 17-то място с 33 пункта, но поне са на точка от спасението. За провала през шампионата вина носят най-вече самите футболисти на Юрген Крамни, които в последния си мач бяха унизени с 6:2 от директния конкурент Вердер Бремен и вече са допуснали цели 69 попадения, с което са №1 в лигата. За виталния двубой с Майнц с травми са Дие, Гинчек, Барба и Гроскройц, а Инсуа е наказан. В последния кръг Щутгарт гостува на Хамбургер ШФ.

Майнц 05 записа четвърти пореден мач без победа в първенството, но поне "червените" прекъснаха серията от две поредни загуби. Сезонът може да се определи като успешен за възпитаниците на Мартин Шмит, тъй като наесен Майнц ще играе в Европа. В момента отборът заема 7-мо място в класирането с актив от 46 точки, като математически тимът дори все още е с шанс за Шампионската лига. Отсъстващи в състава на Майнц са Серено, Муто, Сердар, Клемент, Бел и Бергрийн, а с наказания са Хак и Балгун. "Червените" посрещат Херта в последния ден от сезона.

Прогноза: Щутгарт - Майнц 05 3:2


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


Айнтрахт Франкфурт записа втора поредна победа в Бундеслигата, след като обърна с 2:1 регионалния съперник Дармщат като гост. Марио Вранчич откри в 12-ата минута за "лилиите", а голове част на Макото Хасебе и Щефан Айгнер през втората донесоха ценния успех за "орлите". Домакините пропуснаха дузпа при 1:0 в своя полза. Така Айнтрахт е вече на 16-та позиция с 33 точки, която праща на бараж срещу третия от Втора Бундеслига, а в последния кръг играчите на Армин Фе гостуват на директния претендент за оставане Вердер Бремен. С контузии за настоящия двубой в състава на Айнтрахт са Райнартц, Балаев, Медойевич, Андерсон, Хушти и Флум, а голямата звездата Алекс Майер е до последно под въпрос. Сеферович е наказан.

Борусия Дортмунд изнесе пореден спектакъл за радост на феновете си. Отборът на Томас Тухел демонстрира прекрасен, атакуващ футбол и спечели с 5:1 срещу Волфсбург. Гостите трябва да се радват, че си тръгнаха с пет гола във вратата си, тъй като Борусия създаде множество положения и реализира част от тях. След равенството на Байерн вестфалци дори запазват теоретични шансове за титлата. Тимът на Тухел е със 77 пункта и изостава с пет точки два кръга преди края, но едва ли баварците ще допуснат две поредни грешки. Без съмнение целта пред Борусия е да победи Байерн на финала за Купата на Германия след няколко седмици. Суботич, Пишчек и Парк са контузени, а Вайгъл е наказан. В последния кръг идната седмица "жълто-черните" посрещат Кьолн.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 1:3


Хановер 96 - Хофенхайм
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Изпадналият от елитната Първа Бундеслига тим на Хановер 96 инкасира 22-ра загуба за сезона, след кат в предишния кръг съставът от Долна Саксония отстъпи с 3:1 от Шалке 04 у дома. Така сега Хановер ще зарадва изстрадалите си фенове с последен домакински двубой сред най-добрите в Германия, а през идния сезон целта пред долносаксонци ще е да се завърнат в елита. С контузии за домакините са Милошевич, Бех, Андреасен, Волф, Алмейда, Ямагучи и Беншоп.

Отборът на Хофенхайм обърна до 2:1 Инголщат в мач от последния 32-ри кръг на Бундеслигата. В герои за водения от 28-годишния Юлиан Нагелсман тим бяха Ут Амири. С успеха Хофе е на 13-то място с 37 пункта и има аванс от четири точки пред 16-я Айнтрахт Франкфурт, който е на мястото за бараж. В лазарета на тима са Цубер, Шар, Хардлинг и ветеранът Курани, а с наказание е Щробъл. В последния кръг Хофенхайм посреща Шалке 04.

Прогноза: Хановер 96 - Хофенхайм 1:2


Кьолн - Вердер Бремен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


След двете поредни победи в първенството, в предишния кръг Кьолн извъртя 0:0 при гостуването си на Аугсбург. "Козлите" изпращат една сравнително успешна кампания, като малшансът на моменти ги лиши от борбата за място в европейските клубни турнири. В момента Кьолн заема 8-мо място в подреждането с актив от 41 точки. За настоящия двубой контузен за "козлите" е Марвай, а Леман е наказан. В последния кръг от настоящия сезон Кьолн гостува на гранда Борусия Дортмунд.

Отборът на Вердер Бремен записа изключително важна победа с 6:2 над Щутгарт в домакинството си от 32-ия кръг на Бундеслигата. Това бе пряк сблъсък между два тима, които се борят за оцеляването си в елита и "бременските музиканти" дадоха заявка, че няма лесно да се предадат, като в същото време засилиха съперника си към втория ешелон. С този успех "бременските музиканти" изскочиха над чертата на 15-ата позиция с 34 точки, но отборите под чертата са само с една точка по-малко. Ятабаре, Сандер, Йохансон и Волф са контузени за важното гостуване на Кьолн. В последния кръг от сезона Вердер посреща друг пряк претендент в битката за оцеляване в лицето на Айнтрахт.

Прогноза: Кьолн - Вердер Бремен 0:2


Херта Берлин - Дармщат
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Херта е на път да се прости с мечтата си за участие в Шампионската лига в заключителната фаза на сезона. В предишния кръг "старата дама" инкасира трета поредна загуба и общо четвърта в последните си пет мача в Бундеслигата. Този път играчите на Пал Дардай отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Байер Леверкузен, а поражението извади столичани от Топ 4 и в момента Херта е на 5-то място с актив от 49 точки, с колкото е и Борусия Мьонхенгладбах, чийто показатели, обаче, са по-добри от тези на берлинчани. В лазарета на Херта са Курт и Алагуи, а Платенхардт е наказан. В последния кръг идната седмица "старата дама" гостува на Майнц 05.

Дармщат допусна втора последователна загуба, след като в последния си мач в Бундеслигата "лилиите" паднаха в двубой, който можеха да спечелят. Поражението е още по-болезнено, тъй като бе от регионалния съперник Айнтрахт Франкфурт с 2:1 и то след допуснат обрат, а при 1:0 играчите на Дирк Шустер изпуснаха и дузпа. Така Дармщат все още не си е подпечатал оставането в елита през следващия сезон и два кръга преди края тимът е с актив от 35 точки, заемайки 14-та позиция, като е само на 2 пункта от опасната зона. С гостуването в столицата аут са Розентал, Райкович и Строх-Енгел, а Холанд е наказан.

Прогноза: Херта Берлин - Дармщат 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209