Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Кьолн
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 29.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Велц

Аугсбург постигна безценна победа, трета поред, в предишния кръг, когато баварците се наложиха с 2:0 като гости на колебливия през този сезон състав на Волфсбург. Така играчите на Маркус Вайнцийрл са на 12-то място и имат 36 точки, което е 3 кръга преди края е на 6 от изпадащите, и на 5 от мястото за бараж. С контузии за Аугсбург са Калсен-Бракер, Верхаег, Есвайн и Троховски, а Каюби е наказан.

Кьолн също се разигра в края на кампанията и преди седмица "козлите" записаха втори пореден успех. Този път хората на Петер Щьогер разбиха с 4:1 у дома Дармщат. Така Кьолн вече има 40 точки и в момента тимът е на 8-мо място в колоната. За гостуването в Бавария отсъстващи са контузеният Марвай и наказаният Битенкурт.

Прогноза: Аугсбург - Кьолн 1:1


Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Борусия Дортмунд се опита, но уви, няма да успее да се пребори с Байерн и през настоящия сезон. Без никакво съмнение, "жълто-черните" са най-класният отбор в цяла Германия, ако не броим баварците. През седмицата стана ясно, че от щаба на шампионите ще отмъкнат поредна звезда на Борусия. След Марио Гьотце и Роберт Левандовски, сега към Мюнхен ще поеме и капитанът на вестфалци Матс Хумелс. Германският национал лично подаде молба за трансфер и се очаква това да се случи в края на месец май. Играчите на Томас Тухел нямат загуба в Бундеслигата през настоящата календарна година, като постигнаха 11 победи и 3 равенства. В момента Борусия е на 2-ро място с актив от 74 точки, което със 7 по-малко от Байерн. След отпадането в Лига Европа от Ливърпул, цел номер 1 за "жълто-черните" ще е триумф в турнира за Купата на Германия, където съперник на финала ще е именно Байерн. Иначе в предишния кръг Борусия постигна очаквана победа с 3:0 като гост над Щутгарт. Контузен в състава на "жълто-черните" е Суботич, а Обамеянг и Гюндоган се очаква да са възстановени за предстоящия двубой.

Волфсбург удари ново дъно, след като отстъпи вкъщи с 0:2 от борещия се за оцеляване състав на Аугсбург. Така, три кръга преди края на сезона в Бундеслигата, "вълците" почти сигурно загубиха всички шансове да се класират за европейските клубни турнири през следващия сезон. Играчите на Дитер Хекинг заемат 10-то място с 39 точки, което е на 6 от зона "Европа". С травми за тежката визита в Дортмунд са Дракслер, Аскес, Йунг и Бруно Енрике.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:0


Хановер 96 - Шалке 04
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 30.04
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


С два гола на японците в състава си през втората част Сакай и Кийотаке Хановер 96 записа трети пореден мач без поражение, въпреки че тимът ще изпадне от Бундеслигата. Този път съставът от Долна Саксония направи 2:2 като гост на Инголщат, а със спечелената точка Хановер има 22, което няма как да помогне на отбора. За предпоследното домакинство за кампанията аут поради травми за домакините са Милошевич, Андреасен, Бех, Ямагучи, Беншоп, Карман и Волф.

Шалке 04 се закопа сам в предишния кръг, след като пропиля комфортен аванс от два чисти гола. "Кралскосините" поведоха с 2:0 за едно полувреме, но през втората част бяха разбити от гостуващия Байер Леверкизен за крайното 2:3. Така играчите на Андре Брайтенрайтер се смъкнаха на 7-ото място в класирането с актив от 45 точки. За гостуването на Хановер с контузии са Гифер, Учида и Сам.

Прогноза: Хановер 96 - Шалке 04 1:2


Хофенхайм - Инголщат
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зиснхайм
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Серията от пет поредни мача без поражение, в която набиращият скорост тим на Хофенхайм постигна четири победи и едно реми, приключи преди по-малко от седмица, когато играчите на 28-годишния Юлиан Негелсман загубиха с 3:1 като гости на Борусия Мьонхенгладбах. След поражението Хофе заема 14-то място и остава с актив от 34 точки, като все още не се е спасил от изпадане, тъй като Вердер и Айнтрахт са съответно на разстояние от 3 и 4 точки. Аут за домакините са Ким и Хардлинг.

Инголщат допусна изненада в предишния кръг, след като за едно полувреме пропиля комфортен аванс от два чисти гола и в крайна сметка не успя да победи у дома вече изпадналия състав на Хановер 96 за крайното 2:2. Така играчите на Ралф Хазенхютъл имат 40 пункта на сметката си и в момента са на 9-то място в класирането. С контузии за баварците са Ортаг и Данило, а Брегери е наказан.

Прогноза: Хофенхайм - Инголщат 2:1


Майнц 05 - Хамбургер ШФ
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман


Майнц допусна втора поредна загуба в Буднеслигата, която окончателно уби мечтите на "червените" за участие в Шампионската лига. Така хората на Мартин Шмид ще трябва да се задоволят с промоция в Лига Европа. Майнц отстъпи с 2:1 като гост на борещия се за оцеляване Айнтрахт. В момента "05" е на 6-то място с актив от 45 точки. Сото, Муто и Бергрийн са контузени за Майнц, а с наказание е Баумгартлингер.

Хамбургер ШФ спечели с 2:1 у дома голямото дерби на Севера срещу Вердер Бремен. Така "червените шорти" си гарантираха на 99% оставането в Бундеслигата и през следващия сезон, а в същото време оставиха бъдещето на големия съперник все по-неясно. В момента играчите на Бруно Лабадия заемат 11-та позиция в колоната с 37 точки. За гостуването на Майнц аут са Дикмайер, Екдал, Мюлер и Дримич, а наказани са Грегориш и Ласога.

Прогноза: Майнц 05 - Хамбургер ШФ 2:1


Дармщат - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


След четири поредни равенства и впоследствие две победи, новакът Дармщат допусна загуба в предишния кръг. "Лилиите" бяха разбити с 4:1 при гостуването си на Кьолн. Така съдбата на предвождания от Дирк Шустер тим все още е неясна, тъй като в момента Дармщат има 35 точки, които му отреждат 13-то място, а настоящият съперник, който е под чертата е на дистанция от 5 пункта. За дербито срещу Айнтрахт с контузии за домакините са Розентал и Волк.

Щастлив рикошет шест минути преди края донесе драматичната победа на Айнтрахт Франкфурт с 2:1 над Майнц 05 в мач от последния кръг в немския шампионат. Успехът възроди надеждите на Айнтрахт за спасение. В момента футболистите на Армин Фе имат 30 точки, заемайки предпоследното 17-то място, но спасението е много близко. Айнтрахт загуби първото дерби срещу Дармщат по-рано през сезона и сега тимът е пределно мотивиран за реванш. С контузии за гостите са звездата Майер, Андерсон, Флум, Медойевич и Райнартц.

Прогноза: Дармщат - Айнтрахт Франкфурт 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266