Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Хамбургер ШФ - Вердер Бремен
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 22.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе


Хамбургер инкасира втора поредна загуба и общо пета в последните си седем мача в Бундеслигата. В предишния кръг "червените шорти" очаквано отстъпиха с 3:0 при гостуването си на гранда Борусия Дортмунд. Така хората на Бруно Лабадия остават с актив от 34 точки, като 4 кръга преди края на сезона са само на 3 пункта от опасната зона, където е настоящият съперник. За Дербито на Севера с травми за ХШФ са Екдал, Дримич и Олич, а Адлер е наказан.

Ветеранът Клаудио Писаро окончателно затвърди статута си на легенда, a Вердер Бремен взе жизненоважни три точки в борбата за оцеляване в Бундеслигата, надделявайки с 3:2 срещу Волфсбург. Перуанецът официално стана голмайстор №1 в клубната история, а "бременските музиканти" сложиха точка на поредицата от четири мача без победа. В момента играчите на Виктор Скрипник заемат 16-ото място в подреждането, което изпраща на бараж за оставане в елита, с 31 пункта. През седмицата Вердер не успя да се справи с Байерн и отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на Германия след поражение с 2:0. За дербито с Хамбургер с травми са Волф, Цетерер, Баргфред и Йохансон.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Вердер Бремен 2:2


Волфсбург - Аугсбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер


Амбициите за евроучастие на Волсфбург през следващия сезон почти се изпариха, след като в предишния кръг "вълците" записаха пети пореден мач без победа и трета последователна загуба далеч от дома, отстъпвайки с 3:2 като гости от борещия се за оцеляване тим на Вердер. Така възпитаниците на Дитер Хекинг заемат 8-мо място в класирането с 39 точки, като са на 6 пункта от Топ 6. Аскес, Йунг, Виериня, Азаоуи и Дракслер са контузени, а Шюрле е наказан.

Аугсбург постигна безценна победа преди седмица, когато баварците спечелиха с 1:0 домакинството си на Щутгарт. Така момчетата на Маркус Вайнцийрл събраха 33 точки в актива си и в момента са на 14-то място, но няма как футболистите на Аугсбург да са спокойни, тъй като опасната зона е само на дистанция от 2 точки. За гостуването на Волфсбург отсъстващи са Калсен-Бракер, Есвайн и Троховски, а Кохр е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Аугусбург 1:1


Щутгарт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


Щутгарт регистрира повече от неприятна загуба с 0:1 от прекия си конкурент Аугсбург и рискува от новия сезон да играе във Втора Бундеслига. "Швабите" вече са само на 2 точки от баража за оцеляване, като в момента хората на Юрген Крамни са на спасителното 15-то място с 33 пункта. За тежкото домакинство на Борусия Дортмунд с контузии са Баумгартъл, Гроскройц, Серей Дие и Гинчек.

Без ключовите си играчи и три дни след инфарктното отпадане от Ливърпул в Лига Европа Борусия Дортмунд излезе преобразен и записа хубава победа с 3:0 над Хамбургер ШФ в Бундеслигата, с което върна на 7 точки преднината на Байерн Мюнхен на върха. В момента "жълто-черните" са с актив от 71 пункта, заемайки 2-ро място в колоната. През седмицата играчите на Томас Тухел разбиха с 3:0 Херта Берлин в полуфинален двубой в турнира за Купата на Германия и така вестфалци ще играят за втора поредна година в спор за трофея, като този път Борусия ще се опита да грабне отличието. С контузии за визитата на Щутгарт са Обамеянг и Суботич.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:2


Кьолн - Дармщат
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Кьолн сътвори много важен обрат, с който почти сигурно си гарантира мястото в Първа Бундеслига и през следващата кампания. "Козлите" надвиха Майнц 05 с 3:2 като гости, след като до средата на второто полувреме губеха с 0:2. Триумфът на "Кофас Арена" отдалечи отбора на 6 точки от опасната зона, а до края остават четири кръга. Играчите на Петер Щьогер са на 10-та позиция с 37 точки. За настоящия двубой наказан за домакините е Битенкурт.

Дармщат надви Инголщат с 2:0 в сблъсъка между новаците в Бундеслигата и още повече се доближи до постигане на голямата си цел, а именно - оцеляване сред най-добрите в Германия. Четири кръга преди края на кампанията "лилиите" вече са на 8 точки от първия тим под чертата и на 4 пункта над 16-я Вердер Бремен, който засега отива на плейоф. За визита на Кьолн треньорът Дирк Шустер няма да може да разчита на Розентал и Волк.

Прогноза: Кьолн - Дармщат 1:1


Инголщат - Хановер 96
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


След две поредни победи, Инголщат отново допусна поражение в първенството. В предишния кръг баварците отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Дармщат в сблъсъка на новаците в Бундеслигата. Въпреки загубата, играчите на Ралф Хазенхютъл заемат 9-то място в колоната с актив от 39 точки. За домакинството срещу почти изпадналия Хановер с травми са Ортаг и Данило, а Матип е наказан.

Хановер 96 постигна едва шеста победа от началото на сезона, която едва ли ще помогне на тима от Долна Саксония да се спаси от изпадане. Навръх 120-ата си годишнина "96" победи с 2:0 у дома амбициозния състав на Борусия Мьонхенгладбах. Хановер, обаче, остава на последното 18-то място с актив от 21 точки, което към настоящия момент е на 12 от оцеляването и на 10 от мястото за бараж. За гостуването на Инголщат отсъстващи са Фелипе, Сорг, Андреасен, Бех, Ямагучи, Беншоп, Собиех и Волф.

Прогноза: Инголщат - Хановер 96 2:0


Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк


Предстои много важен, но и труден двубой за Шалке 04. Тимът от Рурската област ще трябва да бъде безгрешен в оставащите си двубои срещу Байер Леверкузен, Хановер 96, Аугсбург и Хофенхайм, но и да се надява на грешки на преките съперници, за да може да осъществи голямата си мечта - участие в Шампионската лига, или поне в европейските клубни турнир. В предишния кръг "кралскосините" паднаха с 3:0 като гости на първенеца Байерн Мюнхен. Така хората на Андре Брайтенрайтер продължават да имат 45 точки и са на 7-мо място в колоната. Отсъстващи за Шалке са Гифер, Хьоведес, Учида, Горетцка и Сам.

Отборът на Байер Леверкузен записа пета поредна победа в Бундеслигата и излезе на трето място в класирането за сметка на Херта Берлин, с което вече е фаворит за бронзовите медали и поредно директно участие в групите на Шампионската лига. В среща от 30-ия кръг "аспирините" сразиха Айнтрахт Франкфурт с 3:0 на у дома. Така футболистите на Роджър Шмид вече имат 51 пункта на сметката си, което е с 2 повече от Херта. За настоящия двубой с травми за Байер са Бьониш и Пападопулос.

Прогноза: Шалке 04 - Байер Леверкузен 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222