Анонс на полуфиналните срещи в Купата на Германия


Н. Гавазов

Анонс на полуфиналните срещи в Купата на Германия

Байерн Мюнхен - Вердер
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 19.04.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Днес и утре ще се изиграят полуфиналните двубои в Купата на Германия и по всичко изглежда, че в последния мач от турнира среща ще си дадат двата най-добри отбора в Германия към момента - Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Впрочем, задачата на баварците да достигнат до финала е по-лесна от тази на "жълто-черните". Хората на Хосеп Гуардиола са домакини на Вердер и без човек да познава в детайли немския футбол, става ясно, че гостите нямат особени шансове срещу лидера в класирането на Бундеслигата и участник в полуфиналите на Шампионска лига.

Байерн влиза в двубоя със серия от шест победи от девет мача във всички турнири, като в последните две срещи - срещу Бенфика и Шалке 04 - много ясно се видя истинската класа на шампионите.

Сега усилията на Вердер са насочени към оцеляване в немския елит. Бременци бяха попаднали в тежък период от четири мача, в които взеха само точка, но през уикенда "музикантите" нанесоха страхотен удар по Волфсбург, побеждавайки съперника си с 3:2. Мнозина определиха успеха като стечение на обстоятелствата от това, че "вълците" прегоряха в сблъсъка с Реал, но не може да бъде скрит факта, че Вердер игра силно и така си даде шанс за оставане в Бундеслигата - сега бременци са на 4 точки от предпоследното място и на два пункта от 15-та позиция, която ще ги спаси от участие в баражи.

Фаворитът в двубоя е ясен, въпросът се свежда до това, дали домакините ще зарадват феновете си с голово шоу или ще играят рационално, без да хабят много сили. Познавайки обаче Гуардиола, едва ли може да си представим, че испанецът ще допусне футболистите му да подценят съперника и да не се раздадат в срещата. Може би няма да видим повторение на онова 5:0 в средата на март, но класическата победа е гарантирана за Байерн.

Прогноза: Байерн - Вердер 3:0

 


Херта - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 20.04.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Този мач изглежда много по-равностоен от гледна точка на това, че Херта се намира на четвърто място в класирането и е само с две позиции след своя съперник. Не бива да се забравя и това, че столичани са домакини - последните два двубоя между тези съперници тук завършиха с победа за берлинчани и равенство.

Херта обаче се намира в лош период и едва ли на играчите им е толкова много до Купата, при положение, че в момента се води ожесточена битка за място в топ 4. "Старата дама" се намира само на четири точки пред най-близките си преследвачи, но и програмата не е лека - този уикенд е двубоят с Байерн, а предстоят срещи и с Байер Леверкузен и Майнц 05 - все преки конкуренти, при това столичани са гости в тези мачове.

Борусия си е добрата и стара Борусия. "Жълто-черните" също имаха лош период, през който изпуснаха да отстранят Ливърпул от четвъртфиналите на Лига Европа и не успяха да победят Шалке 04 в Рурското дерби, но през уикенда хората на Тухел се завърнаха на победния път, помитайки Хамбургер с 3:0 и осигурявайки си второто място в класирането на Бундеслигата.

Както казахме в началото, интригата в двубоя свършва с това, че четвъртият в класирането приема вторият. Едва ли обаче ще видим домакините с титулярния състав, докато гостите вече са свободни да правят всякакви експерименти със състава си, което предполага, че Борусия ще излезе с най-доброто, с което разполага. А това не предвещава нищо добро за берлинчани.

Прогноза: Херта - Борусия Дортмунд 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220