Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Борусия Дортмунд - Хамбургер
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 17.04.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Седмицата е много лоша за Борусия. Отначало дортмундчани с полуосновен състав направиха равен в Рурското дерби, което окончателно отказа хората на Тухел от шампионски амбиции, а след това "жълто-черните" се провалиха в Ливърпул. Няма да коментираме този мач, за него написахме отделен материал, но тези резултати ограничиха задачите пред Борусия до по-малко от пръстите на едната ръка - да бъде завършен сезонът без загуба на собствен терен, да се осигури на Обамеянг голмайсторски приз в Бундеслигата и спечелване на Купата на Германия.

Хамбургер е 11-ти в класирането, което е огромен позитив, ако си спомним къде се намираха "динозаврите" по това време в предишните сезони. Въпреки доброто място, северняците все още не са си осигурили място в елита, защото 17-то място е на седем точки, а зоната на плайофите - на 3.

Суботич е отсъстващ от домакините, гостите са без Юнг, Хунт, Дрмич и Олич.

Борусия е без победа в последните си четири мача с Хамбургер и домакините ще направят всичко възможно, за да променят статистиката. Разбира се, основната причина за това не е толкова статистиката, а да бъде реабилитиран тимът пред феновете. Поради това очакванията са силна игра от страна на Борусия и постигане на победа, която, впрочем, няма да дойде толкова лесно, както се иска на почитателите на отбора.

Прогноза: Борусия - Хамбургер 1:0

 


Майнц 05 - Кьолн
Стадион: "Кофаке Арена", Майнц
Дата: 17.04.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Петер Зипел

Учудващо, Майнц 05 продължава борбата за място в евротурнирите, при това "петиците" не са загубили шансове за топ 4, защото разликата от четвъртия Херта е само 4 точки, т.е. при победа днес Майнц 05 ще се доближи на точка от столичани.

Кьолн спечели само десет точки в 12-те си мача през пролетта. Отборът загуби четири поредни домакинства, като представянето навън е по-добро - пет точки в последните три срещи. ще допълним, че "козлите" все още не са се спасили от изпадане, още повече, че програмата пред тима не е толкова лесна.

Курчи, Сердар, Сото, Бергрин и Муто са отсъстващи от домакините, а гостите са без Сонсен и Битенкур.

Труден мач за двата съперника. Майнц 05 е фаворит, но формата на Кьолн навън е сравнително добра. Освен това "козлите" са упорит отбор, който трудно допуска голове. Няма да е изненада, ако видим едно нулево равенство в този мач.

Прогноза: Майнц 05 - Кьолн 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175