Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 15.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Маркус Шмидт


Въпреки че до края на сезона в Германия остават още шест кръга, шансовете за оцеляване на Хановер 96 са илюзорни. В последния си мач от шампионата тимът от Долна Саксония поне сложи край на серията от пет поредни загуби, след като направи 2:2 като гост на амбициозния състав на Херта и така заплете битката за челните позиции. Хановер е на последното 18-то място с актив от 18 точки, което е на 12 от спасението и е въпрос на време изпадането на "96" да стане факт. С контузии в тима са Фелипе, Андреасен, Ямагучи, Уго Алмейда и Беншоп.

Борусия Мьонхенгладбах продължава да е крайно неубедителен при своите гостувания. "Жребчетата" нямат победа далеч от дома от октомври миналата година. В последния си мач в шампионата играчите на Андре Шуберт допуснаха трето поред поражение в гостуване. Този път Гладбах падна с 1:0 от новака Инголщат. С травми в отбора са Домингес и Шулц, а Джака е наказан.

Прогноза: Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


Байер Леверкузен се възползва от грешната стъпка на Борусия Мьонхенгладбах, след като в последния си мач в Бундеслигата "аспирините" записаха четвърти пореден успех, като този път играчите на Роджър Шмид се наложиха с 2:0 като гости на Кьолн. Така Байер се намести на 4-ата позиция с актив от 48 точки, която дава право на участие в предварителните кръгове на Шампионската лига наесен. С контузии в тима са Бьониш, Хилберт, Пападопулос, Топрак и Кампъл, а с наказания са Рамальо и Вендел.

Бъдещето на Айнтрахт в елитната дивизия става все по-неясно. Преди седмица играчите на Армин Фее отстъпиха с 2:0 у дома от Хофенхайм, който до скоро беше на предпоследна позиция в класирането. Айнтрахт остава на предпоследното 17-то място в колоната с 27 пункта, което е на 3 от спасението, но битката е много заплетена. Отсъстващи за тежката визита в Леверкузен са звездата Александър Майер, както и Андерсон, Флум, Медойевич и Буняки.

Прогноза: Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт 1:0


Аугсбург - Щутгарт
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер


Аугсбург записа победа в ключов момент, след като в предишния кръг баварците сложиха край на серията от шест последователни срещи без успех в първенството. Играчите на Маркус Вайнцийрл осъществиха пълен обрат за крайното 2:1 като гости на Вердер Бремен, който е пряк претендент в битката за оцеляване. В момента Аугсбург заема 15-то място във временното подреждане с актив от 30 точки, но първият от отборите под чертата е на 2 точки. С контузии за домакините са Калсен-Бракер, Стафилидис, Верхаег, Есвайн, Моравек, Троховски и Жи.

Щутгарт инкасира втора поредна загуба у дома. Този път "швабите" отстъпиха донякъде очаквано с 3:1 срещу шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен. Така хората на Юрген Крамни остават с актив от 33 пункта и са на 12-та позиция в таблицата. С травми в състава са Гроскройц, Серей Дие и Гинчек.

Прогноза: Аугсбург - Щутгарт 2:2


Вердер Бремен - Волфсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Вердер си направи харакири преди седмица, когато "бременските музиканти" допуснаха пълен обрат за крайното 2:1 у дома срещу Аугсбург, който е пряк претендент в битката за оцеляване. Именно поражението от баварците запрати играчите на Виктор Скрипник под чертата на 15-ото място в колоната с актив от 28 точки. В лазарета на северняците са Волф, Цетерер, Баргфред, Фритц и Йохансон, а Джилободжи е наказан.

Волфсбург почти се сбогува с мечтата за европейско участие през следващия сезон. В последния си мач от първенството "вълците" направиха 1:1 у дома срещу Майнц 05. Със спечелената точка играчите на Дитер Хекинг имат 39 пункта и са на 6 от местата, даващи евроквота. През седмицата Волфсбург загуби с 3:0 визитата си на Реал Мадрид, като по този начин допусна испанският колос да заличи пасива си от два гола. Поражението със сигурност е повлияло на Волфсбург. Контузени за "вълците" са Дракслер и Йунг, а Данте е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Волфсбург 2:2


Хофенхайм - Херта Берлин
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман


Хофенхайм направи изключително важна крачка към спасението, след като спечели с 2:0 гостуването си на един от преките конкуренти за оцеляване Айнтрахт Франкфурт. Хофе продължава възхода си при младия си треньор Юлиан Нагeлесман. 28-годишният специалист пое тима през февруари и е на път да спаси отбора, след като почти през целия сезон клубът бе в опасната зона. В момента Хофе е на 14-а позиция с 31 точки, което е на четири над първия изпадащ в момента и на три от зоната за плейоф.

Заеманото от Херта все още 3-то място във временното класиране вече не изглежда толкова сигурно, тъй като преди седмица столичани стъпиха накриво и то срещу изпадналия тим на Хановер 96, завършвайки 2:2. Така възпитаниците на Пал Дардай имат 49 точки, което е само с 1 повече от Байер Леверкузен, а битката за третата позиция в крайното подреждане ще е ожесточена в оставащите кръгове до края на сезона, тъй като това е последното място, което гарантира директна промоция в груповата фаза на Шампионската лига. За гостуването на Хофенхайм с травми в състава на "старата дама" са Алагуи и Курт, а Вайзер е наказан.

Прогноза: Хофенхайм - Херта Берлин 1:1


Дармщат - Инголщат
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер


След четири поредни ремита, преди седмица новакът Дармщат записа много важен успех в борбата за оцеляване. "Лилиите" се наложиха с 2:1 като гости на Хамбургер ШФ. Така хората на Дирк Шустер вече имат 32 точки, като са на 4 от опасната зона, намирайки се на 13-то място в колоната. С контузии в състава на Дармщат са Райкович и Розентал.

Инголщат записа втора поредна домакинска победа над силен съперник. След погромът с 3:0 над Шалке 04, в предишния кръг баварците сломиха и състава на Борусия Мьонхенгладбах след победа с 1:0. Така възпитаниците на Ралф Хазенхютъл вече имат 39 точки и към настоящия момент са на 9-то място в таблицата. Ортаг и Данило пропускат гостуването на Дармщат.

Прогноза: Дармщат - Инголщат 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282