Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен - Волфсбург
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 01.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих


Байер Леверкузен завърза допълнително битката за Топ 4 в Бундеслигата, след като в предишния кръг "аспирините" се наложиха с 2:0 като гости над Щутгарт. Така хората на Роджър Шмид записаха втори пореден успех и събраха 42 точки, заемайки 6-та позиция, като само на 2 пункта от 4-ото място. Бьониш, Хилберт, Пападопулос, Топрак и Кампъл са контузени за Байер.

Волфсбург продължава сам да се закопава. След загубата от борещия се за оцеляване Хофенхайм, в предишния кръг "вълците" стигнаха до мъчно домакинско реми за крайното 1:1 срещу новака Дармщат, а точката бе спасена в 93-ата минута с гол на Шюрле. В момента Волфсбург заема 8-мо място с 38 точки и участието на тима в европейските клубни турнири наесен е под сериозна въпросителна, а идната седмица "вълците" посрещат колоса Реал Мадрид в първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига. С контузии в състава на Волфсбург са Калигури, Налдо и Йунг.

Прогноза: Байер Леверкузен - Волфсбург 2:2


Хановер 96 - Хамбургер ШФ
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Четвърта поредна загуба, общо 20-та до момента за сезона и никакви шансове за оцеляване. Хановер 96 ще трябва да посрещне съдбата си и догодина да играе във Втора Бундеслига. В предишния кръг тимът от Долна Саксония падна с 1:0 като гост на Айнтрахт и остава на последната 18-та позиция с актив от 17 точки, което 6 кръга преди края на сезона е на 11 пункта от спасението. Треньорът Томас Шааф няма да води "96" през следващия сезон, а за настоящия двубой отсъстващи за Хановер са Фелипе, Андреасен, Ямагучи и Беншоп.

Хамбургер ШФ инкасира втора поредна загуба и общо трета в последните си пет мача в шампионата. В предишния кръг "червените шорти" паднаха с 3:1 у дома от борещия се за оцеляване състав на Хофенхайм. Така възпитаниците на Бруно Лабадия остават с актив от 31 точки и са на 13-то място, като опасната зона вече е на 4 пункта. За гостуването на Хановер аут за северняците са Джуру, Дърмич, Олич, а наказан е Острцолек.

Прогноза: Хановер 96 - Хамбургер Шф 0:1


Майнц 05 - Аугсбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих


Майнц допусна реми в последния кръг, след гол в добавеното време на първата част от дузпа за крайното 1:1 като гост на Вердер. Така футболистите на Мартин Шмид нямат победа в три последователни мача. Въпреки това, "червените" са на 7-мо място с актив от 41 точки, което е само на 3 пункта от Топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига наесен. За настоящия двубой с травми за домакините са Сото и Бергрийн, а Донати и Хайро са наказани.

Аугсбург записа пети пореден двубой без успех в Буднеслигата, след като в предишния кръг баварците очаквано бяха надиграни у дома от гранда Борусия Дортмунд с 3:1. Така възпитаниците на Маркус Вайнцийрл продължават да са опасно близко до зоната на изпадащите, като Аугсбург не е под чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Хофенхайм и Айнтрахт, въпреки че трите отбора са с еднакъв точков актив от по 27 пункта. За визитата на амбициозния Майнц отсъстващи за гостите от Бавария са Калсен-Бракер, Троховски и Жи.

Прогноза: Майнц 05 - Аугсбург 1:0


Инголщат - Шалке 04
Стадион: "Ауди-Шпорпарк", Инголщат
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


След четири поредни ремита, в предишния кръг новакът Инголщат допусна загуба с 2:1 при гостуването си в столицата срещу коравия състав на Херта. Поражението остави хората на Ралф Хазенхютъл с актив от 33 точки, заемайки 10-та позиция в колоната. За настоящия двубой с травми за баварците са Данило и Левелс.

Шалке 04 постигна безценен успех с 2:1 при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах в последния си мач от шампионата. "Кралскосините" определено могат да се чувстват късметлии, тъй като резултатът заблуждава, тъй като гостите имаха много повече и по-чисти положения от момчетата на Андре Брайтенрайтер. Тимът от Гелзенкирхен е с актив от 44 точки и заема заветната 4-та позиция в таблицата. За гостуването на Инголщат с контузии са капитанът Хьоведес, Настасич, Учида и Хьогер.

Прогноза: Инголщат - Шалке 04 1:2


Дармщат - Щутгарт
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Дармщат записа трето поредно равенство и общо четвърто за "лилиите" в последните им пет срещи в първенството. Този път новаците определено могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха при визитата си на Волфсбург, тъй като го изтърваха в 93-ата минута за крайното 1:1. Така Дармщат заема 13-то място в колоната с 28 точки, което, обаче, е само на точка от зоната на изпадащите. За настоящия двубой треньорът Дирк Шустер няма да може да разчита на Казими, Волк и Строх-Енгел.

Щутгарт пък инкасира домакинско поражение с 0:2 от коравия тим на Байер Леверкузен. Така "швабите" не успяха да се придвижат по-напред в класирането и остават с актив от 32 точки, заемайки 11-та позиция. За гостуването на Дармщат наставникът Юрген Крамни ще е без Гроскройц и Гинчек, а наказан е Нидемайер.

Прогноза: Дармщат - Щутгарт 1:3


Борусия Дортмунд - Вердер Бремен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Велц


Борусия Дортмунд отново демонстрира голямата си воля да застигне лидера Байерн и отказа да се предаде в преследването на баварците, като 7 кръга преди края отново съкрати до 5 точки изоставането си от водача във временното подреждане. "Жълто-черните" треснаха с 3:1 Аугсбург като гост в последния си мач от Бундеслигата. Вестфалци губеха с 0:1 до 45-ата минута, но след това успяха да наложат превъзходството си. Така селекцията на Томас Тухел е с актив от 64 пункта. За настоящия двубой нямат отсъстващи футболисти на Борусия.

Вердер Бремен направи 1:1 у дома с тима на Майнц в последния си двубой в Бундеслигата. Северняците стигнаха до ремито след гол на неостаряващия Кладуио Писаро от дузпа в добавеното време на първата част. По този начин перуанецът изравни клубния рекорд на Марко Боде за най-много голове за Вердер в Бундеслигата - 101. Писаро, обаче, изправи на нокти треньора Виктор Скрипник преди тежката визита в Дортмунд и до последно ще е под въпрос, тъй като голаджията е с контузия в гърба, получена в световната квалификация на родината си срещу Уругвай. Отсъстващи са Волф, Цетерер, Баргфред и Йохансон, а Джилободжи е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 4:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229