Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


Волфсбург възроди надеждите си за Топ 4, след като в междинния кръг "вълците" постигнаха едва втора победа за последните си 11 мача в Бундеслигата. Този път играчите на Дитер Хекинг разбиха с 4:0 като гости последния в класирането Хановер 96. Така Волфсбург вече има 34 точки и заема 8-ма позиция, като е на 5 пункта от първите четири клуба. С травми за тима продължават да са Беналио, Аскес, Йунг, Налдо и Бас Дост.

Тимът на Борусия Мьонхенгладбах постигна идентичен успех през седмицата като настоящия опонент, след като размаза с безапелационното 4:0 Щутгарт и по този начин запази 4-ата си позиция в класирането в Бундеслигата с 39 точки благодарение на по-добрите показатели спрямо Майнц 05. С травми в състава на "жребчетата" са Домингес, Янтшке, Щранцъл, Вендт и Шулц.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах 2:3


Щутгарт - Хофенхайм
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Щутгарт записа втора поредна загуба и вече в три последователни двубои в първенството "швабите" са без успех. През седмицата възпитаниците на Юрген Крамни бяха пометени с 4:0 при визитата си на амбициозния състав на Борусия Мьонхенгладбах. Така Щутгарт остана с актив от 28 точки и заема 12-ото място в таблицата. В лазарета на "швабите" са Барба, Баумгартъл и Гинчек.

Хофенхайм записа втора победа в последните си три кръга и общо четвърти успех за сезона. В междинния кръг Хофе се наложи с 2:1 у дома над Аугсбург след гол в последните минути. Така хората на 28-годишния треньор на тима Юлиян Негелсман събраха 21 точки, заемайки предпоследното 17-то място в колоната, но пък са на 3 от спасението. Елийонуси и Хардлинг са контузени, а Руди е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Хофенхайм 3:1


Аугсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид


Аугсбург продължава да се намира във втората половина на класирането. Баварците имат само един успех за последните седем кръга в първенството. През седмицата играчите на Маркус Вайнцийрл паднаха с 2:1 при визитата си на борещия се за оцеляване състав на Хофенхайм. Така Аугсбург заема 13-то място с 25 точки, което на 2 от опасната зона. С контузии за домакините са Калсен-Бракер, Байер, Фулнер, Моравек и Троховски.

Байер Леверкузен отново допусна да бъде разбит у дома от Вердер Бремен. След тежкото поражение в турнира за Купата на Германия, през седмицата "аспирините" паднаха отново с 4:1 от северняците. Така хората на Роджър Шмид продължават да се мъчат с предвижване на по-предна позиция и са с актив от 35 точки, намирайки се на 7-мо място. С контузии за Байер са Хилберт, Пападопулос, Топрак, Арангис, Бендер, Кампъл и Кислинг, а Чичарито е наказан.

Прогноза: Аугсбург - Байер Леверкузен 1:1


Вердер Бремен - Хановер 96
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Живата легенда на Бундеслигата Клаудио Писаро продължава да кара втора младост при новия си престой в редиците на Вердер Бремен и през седмицата заби хеттрик при изключителната победа с 4:1 като гост на Байер Леверкузен. Перуанският ас успя да измъкне своя тим от зоната на изпадащите и в момента северняците се намират на спасителното 15-то място с актив от 24 точки, което, обаче, е само на точка от отборите под чертата. Треньорът Виктор Скрипник не може да разчита на Волфц, Цетелер, Баргрфред и Йохансон.

След осем поредни загуби и последвалата витална победа над Щутгарт с 2:1, тимът на Хановер отново се върна към пораженията. През седмицата съставът от Долна Саксония бе разбит с 4:0 при домакинството си на Волфсбург. Поражението остави играчите Томас Шааф с актив от 17 точки и Хановер продължава да е закотвен еднолично на последното 18-то място в таблицата. С травми за тима са Андреасен, Бех и Беншоп.

Прогноза: Вердер Бремен - Хановер 96 2:0



Айнтрахт Франкфурт - Инголщат
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


Айнтрахт вече в шест поредни мача няма победа в Буднеслигата. През седмицата отборът загуби с 2:0 от Херта. Това се отрази на мястото на тима в класирането и играчите на Армин Фее вече са под чертата, заемайки 16-ото място в подреждането с 23 точки. Контузени за домакините са Майер, Андерсон, Флум, Райнартц и Кастаньос, а с наказание е Айгнер.

Инголщат извъртя второ поред равенство от по 1:1, като този път баварците не успяха да се справят у дома с тима на Кьолн. Въпреки това, играчите на Ралф Хазенхютъл продължават да са в горната половина на класирането и заемат 9-то място с актив от 31 точки. С травми за Инголщат са Данило, Левелс и Моралес.

Прогноза: Айнтрахт Франфкрут - Инголщат 0:0


Кьолн - Шалке 04
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Кьолн прекъсна серията от две поредни загуби, но "козлите" отново не победиха. Този път възпитаниците на Петер Щьогер извъртяха 1:1 при визитата им на новака Инголщат. Така Кьолн се намира на 10-то място в колоната с актив от 30 точки. Единственият контузен за домакините е Цолер.

Не и без съдийско, рамо тимът на Шалке 04 победи трудно с 3:2 състава на Хамбургер ШФ в междинния кръг. С успеха си "кралскосините" събраха 38 точки и заемат 6-ото място в класирането, като са само на точка от зона "Шампионска лига". Треньорът на тима Андре Брайтенрайтер няма да може да разчита на Хьоведес, Настасич, Учида, Горетцка и Хьогер.

Прогноза: Кьолн - Шалке 04 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235