Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в сряда

Шалке 04 - Хамбургер ШФ
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Гюнтер Перл


Шалке няма победа в първенството в три поредни мача, след като в предишния кръг "кралскосините" извъртяха второ последователни реми. Този път играчите на Андре Брайтенрайтер направиха 0:0 при визитата си на непостоянния Айнтрахт Франкфурт. Така Шалке има в актива си 35 точки и е на 7-мо място. С контузии за тима от миньорския град са капитанът Хьоведес, Настасич, Учида, Горетцка, Хьогер и Чупо-Мотинг.

Хамбургер също записа второ поредно реми и общо трето в последните четири мача на "червените шорти" в Буднеслигата. Този път хората на Бруно Лабадия не успяха да се справят у дома с новака Инголщат за крайното 1:1. Така ХШФ вече с 28 точки и е на 11-та позиция. За тежката визита на Шалке аут са Гьотц, Екдал, Хунт, Грегориш и Мюлер.

Прогноза: Шалке 04 - Хамбургер ШФ 2:1


Байер Леверкузен - Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Марко Фритц


Байер Леверкузен направи втора поредна грешна стъпка в битката за Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен, след като "аспирините" инкасираха нова загуба. Този път Майнц 05 се оказа непреодолим съперник за играчите на Роджър Шмид, които паднаха с 3:1. Така Байер остана с актив от 35 точки и заема 6-то място в колоната. С травми за "аспирините" са Пападопулос, Топрак, Арангис, Бендер, Кампъл и Кислинг.

След загубата с 2:0 от Инголщат, сега другият от новаците в Бундеслигата се оказа "черна котка" за Вердер. "Бременските музиканти" не успяха да победят у дома Дармщат, а двубоят завърши 2:2, след като се спасиха от поражение благодарение на опитния Писаро, който спаси тима си от поражение с гол в предпоследната минута. Въпреки това, възпитаниците на Виктор Скрипник заемат 16-ото място, което праща на бараж, с актив от 21 точки. За визитата в Леверкузен отсъстващи са Волф, Цетерер, Щернберг, Баргфред и Йохансон.

Прогноза: Байер Леверкузен - Вердер Бремен 2:1


Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тобиас Велц


Борусия Мьонхенгладбах записа едва трето равенство от началото на сезона, след като в предишния кръг "жребчетата" извъртяха 2:2 при гостуването си в Бавария срещу Аугсбург. Със спечелената точка възпитаниците на Андре Шуберт вече имат 36 и са на 4-то място, като със същия актив е и Майнц 05, но с по-лоши показатели. С контузии за Гладбах са Домингес, Янтшке, Щранцъл, Шулц и Хан.

След впечатляващата серия от осем поредни мача без загуба, в която съставът на Щутгарт постигна три равенства и пет успеха, които бяха поред, в предишния кръг "швабите" шокираха верните си привърженици, след като допуснаха пълен обрат и в крайна сметка загубиха с 2:1 от последния в класирането Хановер 96. Така играчите на Юрген Крамни си останаха с актив от 28 точки и заемат 12-то място в подреждането. За тежката визита в Мьонхенгладбах с травми са Барба, Баумгартъл и Гинчек.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт 3:2

 

Херта - Айнтрахт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Кнут Кихер

Херта постигна победа като гост на средняка Кьолн през уикенда и така сложи край на серията си от 4 равенства и 1 загуба в последните пет мача. Слабостта на отборите от Бундеслигата, извън Байерн и Борусия Дортмунд, обаче позволи на столичани да заемат третото място в класирането, на три точки пред четвъртия Борусия Мьонхенгладбах. Впрочем, разликата от 8-я Волфсбург е само пет пункта.

Айнтрахт е на два пункта над опасната зона, без победа в последните си пет срещи и е твърде вероятно "орлите" да попаднат под чертата, защото в следващите два кръга играят срещу Байерн и Мьонхенгладбах. Интересна подробност е това, че Айнтрахт вече има шест равенства, което е клубен рекорд.

Предполага се, че домакините ще владеят инициативата през цялото време, но едва ли може да очакваме много голове в мача с оглед на това, че берлинчани трудно реализират положенията си.

Прогноза: Херта - Айнтрахт 1:0

 

 

Хофенхайм - Аугсбург
Стадион: "Вирзол Рейн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Гуидо Винкман

Това е един от онези мачове, които Хофенхайм трябва да спечели, ако иска да остане в елита. "Селяните" са предпоследни в класирането, на три точки от зоната на плейофите и са в серия от 1 победа в последните седем мача.

Аугсбург завърши добре календарната година, но през новата отборът има само шест точки от шест мача и това смъкна баварците на 13-то място, на 4 точки от 16-та позиция. Трудно е да си представим, че бившият участник в Лига Европа ще се замеси в битката за оцеляване, но и 4 точки предизвикват безпокойство сред феновете.

Очаква се много здрав мач, който може да завърши при всякакъв резултат. Нашата прогноза е, че двата тима няма да успеят да се победят.

Прогноза: Хофенхайм - Аугсбург 1:1

 


Дармщадт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерк-Щадион", Дармщадт
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Маркус Грьофе

Много любопитен мач с оглед на това, че Дармщадт е единственият отбор в Бундеслигата, който успя да вземе точки на "Сигнал Идуна Парк" през този сезон. Иначе новаците продължават да редуват по една победа на 4-5 мача, което им позволява да се задържат над чертата, като при това хората на Дирк Шустер много успешно опъват нервите на съперниците си.

Борусия показа класата си в миналия кръг, когато измъкна победата от Хофенхайм в последните минути на двубоя. Понастоящем хората на Тухел са в серия от шест поредни победи в последните си шест мач и заемат второ място в Бундеслигата, на 15 точки пред третия Херта.

Два любопитни факта е това, че Борусия никога в своята история не е имала толкова много точки след 23 кръга. Дармшадт е спечелил само седем точки в домашните си мачове през този сезон.

Не бива да поставяме под съмнение класата на Борусия, но е много вероятно гостите да се сблъскат с упоритостта на своя противник. В този смисъл никак не трябва да ни изненадва едно евентуално равенство. И все пак, логиката сочи победа за Борусия.

Прогноза: Дармщадт - Борусия Дортмунд 0:1

 

НИКОЛАЙ АТАНАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206