Байерн трябва да внимава с Волфсбург


Н. Атанасов

Байерн трябва да внимава с Волфсбург

Волфсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 27.02.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Волфсбург направи поредна грешна стъпка в преследването на ново класиране в Шампионската лига наесен, след като завърши 1:1 при гостуването си на Херта в столицата Берлин в двубой от предишния 22-ри кръг на Бундеслигата. Волфсбург определено може да съжалява, че не се поздрави с успеха, но вратарят на Херта на няколко пъти се намеси решително. Така "вълците" продължават да са извън местата, даващи право на участие в евротурнирите. В момента хората на Дитер Хекинг заемат 8-ма позиция с 31 точки и са на 4 пункта от място в Топ 4. За тежкото домакинство срещу първенеца отсъстващи са титулярният страж Беналио, Аскес, Юнг, Калигури, Гилавоги, Сегун, Бруно Енрике и Бас Дост.

Шампионът Байерн продължава да крачи уверено към Салатиерата, след като в предишния кръг баварците спечелиха с 3:1 у дома над новака Дармщат, въпреки че на полувремето изоставаха в резултата. Два гола на Томас Мюлер и дежурен на поляка Роберт Левандовски донесоха 19-ата победа на тима на Джосеп Гуардиола. Мачът ще се запомни основно с това, че крилото Франк Рибери се завърна след поредно дълго отсъствие заради контузия, а по-любопитното бе, че част от запалянковците на Байерн издигнаха огромен транспарант, на който пишеше "Пеп никога не е бил нашето нещо", визирайки предстоящото му напускане в края на сезона. Въпреки това, Байерн запаси аванса си от 8 точки на върха спрямо Борусия Дортмунд. Баварците имат 59 пункта, срещу 51 за "жълто-черните". През седмицата Байерн изтърва аванс от два гола при визитата си на Ювентус в най-интересния 1/8-финал в Шампионската лига и мачът завърши 2:2. Иначе в лазарета на баварците остават Бадщубер, Боатенг и Хави Мартинес, а Рафиня е наказан.

Байерн със сигурност не иска да си спомня последното гостуване на Волфсбург в Бундеслигата, когато "вълците" разбиха гранда с 4:1. Сезон по-рано, обаче, баварците превзеха "Фолксваген Арена" с 6:1, като това бе последният двубой от поредицата от три последователни победи при гостувания на Волфсбург на ниво първа Бундеслига.

Прогноза: Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Волфсбург:

31 януари Волфсбург - Кьолн 1:1 (Бундеслига)
06 февруари Шалке 04 - Волфсбург 3:0 (Бундеслига)
13 февруари Волфсбург - Инголщад 2:0 (Бундеслига)
17 февруари Гент - Волфсбург 2:3 (Шампионска лига)
20 февруари Херта - Волфсбург 1:1 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

06 февруари Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
10 февруари Бохум - Байерн Мюнхен 0:3 (Купа на Германия)
14 февруари Аугсбург - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)
20 февруари Байерн Мюнхен - Дармщад 3:1 (Бундеслига)
23 февруари Ювентус - Байерн Мюнхен 2:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Волфсбург - Байерн Мюнхен

43 срещи
4 победи за Волфсбург
7 равенства
32 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 100:40 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187