Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Айнтрахт Франкфурт - Хамбургер ШФ
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 19.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк


Айнтрахт инкасира втора поредна загуба, която остави тимът от Франкфурт непосредствено над чертата с актив от 21 точки. Този път играчите на Армин Фее бяха надиграни с 3:1 при гостуването си на Кьолн. Поражението остави Айнтрахт непосредствено над отборите, които се намират в опасната зона. Контузени за домакините са Андерсон, Флум, Райнартц и Кастаньос, а Очипка е наказан.

Хамбургер ШФ изигра един от най-силните си двубои напоследък и надви борещия се за втора поредна година за участие в Шампионската лига тим на Борусия Мьонхенгладбах с 3:2. Победата е първа за "Шпортферайн" от седем кръга насам и идва в критичен момент, в който отборът беше само на 3 точки от чертата. Успехът осигури 26 точки за "червените шорти", които в момента са на 11-та позиция. За гостуването на Айнтрахт с травми за тима от пристанищния град са Грегориш и Мюлер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хамбургер ШФ 1:1


Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер


Борусия Мьонхенгладбах допусна четвърта загуба в последните си шест мача в Бундеслигата, след като в предишния кръг "жребчетата" отстъпиха с 3:2 при гостуването си на Хамбургер ШФ. Поражението в северния град свали играчите на Андре Шуберт на 7-ото място в класирането с актив от 32 точки. С травми за Гладбах преди настоящия двубой са Домингес, Янтшке, Щранцъл, Херман, Шулц и Хан.

Тимът на Кьолн, който в исторически план е първият шампион на Бундеслигата, отпразнува подобаващо 68-я си рожден ден с домакински успех с 3:1 над Айнтрахт Франкфурт. Така след 21 мача на своята сметка "козлите" остават на 4 точки от зона "Европа", намирайки се на 9-та позиция с актив от 29 пункта. За гостуването на Борусия М. треньорът на Кьолн Петер Щьогер няма да може да разчита на контузеният Цолер, а Рисе е наказан.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн 2:0


Херта Берлин - Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


След трите поредни победи, последва серия от три последователни равенства, а в предишния кръг борещият се за участие в Шампионската лига тим на Херта допусна поражение с 2:0 от намиращия се в много силна форма състав на Щутгарт. Въпреки загубата, играчите на Пал Дардай успяха да останат в Топ 4, слизай от 3-то на 4-то място с актив от 35 точки, но аванса на "старата дама" пред преследвачите бе стопен на 2 точки. С контузии в състава на столичани са Колс, Алагуи и Шибер.

Волсфбург сложи край на кошмарната серия от седем мача без победа в Бундеслигата с домакинско 2:0 над новака Инголщат. След неприятната загуба с 0:3 от Шалке 04 преди седмица треньорът Дитер Хекинг бе принуден да направи няколко промени в състава си и това даде резултат. Голове на Юлиан Дракслер и Робин Кнохе решиха всичко още преди почивката. По този начин "вълците" се доближиха на 3 точки до място в евротурнирите, което е и голямата цел пред тима след отпадането в турнира за Купата на Германия, чийто действащ носител на трофея са. През седмицата Волфсбург отново се разходи по ръба на бръснача и след като водеше с 3:0 при гостуването си на Гент в първия осминафинален двубой в Шампионската лига, допусна два гола за крайното 3:2, което прави тима фаворит преди реванша. Иначе за гостуването на Херта контузени са Беналио, Аскес, Юнг и Бас Дост.

Прогноза: Херта Берлин - Волфсбург 1:1


Хофенхайм - Майнц 05
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Хофенхайм продължава с колебливите изяви. Преди седмица тимът от Синсхайм направи 1:1 като гост на Вердер и така играчите на 28-годишния Юлиан Нагелсман, наричан шеговито в Германия Малкият Моуриньо, продължават да са на предпоследното 17-то място в подреждането с актив от 15 точки, което към днешна дата е на 6 от спасението. За настоящия двубой контузени за Хофе са Хардлинг и Крамарик.

Майнц 05 постигна важен успех с 2:1 над Шалке 04 в предишния кръг. Играчите на Мартин Шмид имат 33 точки и заемат 6-ото място в класирането, като са само на два пункта от Топ 3 и зона "Шампионска лига". За гостуването на Хофе контузени са Бел, Клемент, Сото, Бергрийн, Муто и Онисиво, а Донати е наказан.

Прогноза: Хофенхайм - Майнц 05 1:2


Инголщат - Вердер Бремен
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Новакът Инголщат инкасира четвърта последователна загуба като гост. Този път баварците бяха надиграни с 2:0 при визитата си на вицешампиона Волфсбург. Поражението остави хората на Ралф Хазенхютъл с актив от 26 точки, а Инголщат се намира на 12-то място в таблицата. За настоящия двубой контузени за домакините са Данило и Левелс.

Вердер продължава да се мъчи и да е под чертата, заемайки 16-ото място в класирането, което по регламент изпраща на бараж за оставане в елитната Първа Бундеслига. В предишния кръг "бременските музиканти" направиха домакинско 1:1 с тима на Хофенхайм, който също е в зоната на изпадащите. Така възпитаниците на Виктор Скрипник остават с актив от 21 точки и хубавото за северняците е, че са на точка от спасението. За гостуването в Бавария контузени са Волф, Цетерер, Щернберг, Баргфред и Йохансон.

Прогноза: Инголщат - Вердер Бремен 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220