Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Шалке 04
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 12.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе


Майнц продължи с добрите изяви и в предишния кръг "червените" постигнаха втора поредна победа с 1:0. Този път футболистите на Мартин Шмит се наложиха над борещия се за оцеляване състав на Хановер. Така Майнц вече има 30 точки и заема 7-мо място в класирането. С контузии за домакините са Клемент, Сото, Бергрийн, Муто и Онисиво.

Отборът на Шалке 04 разби с 3:0 гостуващия Волфсбург в среща от последния 20-ти кръг на Бундеслигата. Клаас-Ян Хунтелаар и Йоханес Гайс през първата, и Алесандро Шьопф през второто полувреме реализираха попаденията за "кралскосините", които вече имат 33 точки и заемат 4-то място в класирането. За гостуването на Майнц с травми са Гифер, Хьоведес, Кехрер, Настасич, Учида и Хьогер.

Прогноза: Майнц 05 - Шалке 04 1:2


Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Борусия Дортмунд не успя да скъси изоставането си спрямо лидера Байерн Мюнхен, след като в предишния кръг "жълто-черните" направиха 0:0 като гости на Херта Берлин. Така футболистите на Томас Тухел са 2-ри в колоната са с актив от 45 точки, което е с 8 по-малко от баварците. През седмицата вестфалци победиха с 3:1 Щутгарт за Купата и на полуфинала отново ще гостуват в столицата срещу Херта. Бендер и Шахин продължават да лекуват травми за домакините.

Положението на Хановер започва да придобива все по-апокалиптични измерения. В предишния кръг тимът от Долна Саксония инкасира шеста поредна загуба и общо осма в последните си девет срещи в шампионата. Този път "96" бе сломен у дома от Майнц с 1:0, а по всичко личи, че ще е много трудно за опитния Томас Шааф да спаси Хановер от изпадане. За тежката визита в Дортмунд контузени са Шулц, Сорг, Андреасен, Беншоп, Уго Алмейда, Салай и Волф.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хановер 96 3:0


Волфсбург - Инголщат
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих


Вицешампионът и действащ носител на Купата на Германия от последния сезон - Волфсбург, продължава да се спуска стремглава надолу в подреждането, след като в предишния кръг "вълците" записаха седми пореден двубой без победа. Този път възпитаниците на Дитер Хекинг бяха надиграни категорично с 3:0 при гостуването си на Шалке 04. Така Волфсбург вече се намира на 8-мо място с актив от 27 точки. Отсъстващи за домакините са Аскес, Арнолд, Гилавоги и Бас Дост.

Инголщат постигна втора поредна домакинска победа, след като новаците спечелиха регионалното баварско дерби с 2:1 над Аугсбург и то след обрат. По този начин играчите на Ралф Хазенхютъл вече имат 26 точки и заемат 10-то място в класирането. За гостуването в Волфсбург отсъстващи са Данило и Левелс.

Прогноза: Волфсбург - Инголщат 3:0


Щутгарт - Херта Берлин
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Възроденият под ръководството на Юрген Крами състав на Щутгарт затвърди отличните впечатления с четвърта поредна победа в Бундеслигата, която отдалечи тима на пет точки от опасната зона. "Швабите" победиха с 4:2 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт. Така тимът от провинция Баден-Вюртемберг вече се намира на 12-та позиция с 24 пункта. През седмицата Щутгарт бе елиминиран от гранда Борусия Дортмунд в турнира за Купата на Германия след домакинско поражение с 3:1. Отсъстващи за домакините преди настоящия двубой са контузените Барба и Гинче, а Дидави е наказан.

Херта продължава да удържа 3-ото си място във временното класиране. След серията от три последователни успеха, сега столичани са в поредица от три ремита. В предишния кръг играчите на Пал Дардай удържаха натиска на Борусия Дортмунд за крайното 0:0. Берлинчани имат 35 точки в актива си, което е с 2 повече от Шалке 04. За тежкото гостуване на намиращия се в отлична форма Щутгарт с контузии са Бурхерт, Мителщад, Бееренс, Алагуи и Калу.

Прогноза: Щутгарт - Херта Берлин 2:2


Вердер Бремен - Хофенхайм
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд


Вердер Бремен инкасира 11-та загуба за кампанията, след като в последния си шампионатен двубой "бременски музиканти" бяха разбити с 5:1 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави играчите на Виктор Скрипник на 16-ото място, което по регламент праща на бараж за оставане. Вердер е с актив от 19 точки. През седмицата "зелените" елиминираха Байер Леверкузен в турнира за Купата след обрат с 3:1, а на полуфиналите на Вердер му предстои кошмарна визита в Мюнхен срещу фаворита Байерн. С контузии в състава са Волф, Цетерер, Гарсия, Щернберг, Баргфред, Ятабаре и Йохансон.

Хофенхайм загуби с 2:0 домакинството си на новака Дармщат, а поражението остави тима на предпоследното 17-то място в таблицата с актив от 14 точки, като Хофе не е последен благодарение на по-добрите си показатели спрямо Хановер 96. През седмицата тимът влезе в историята, след като най-младия треньор в Бундеслигата в лицето на 28-годишния Юлиян Нагелсман, който ще трябва да спаси Хофенхайм от изпадане. За гостуването на Вердер с травми за гостите са Щолц и Хардлинг.

Прогноза: Вердер Бремен - Хофенхайм 3:0


Дармщат - Байер Леверкузен
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дамрщат
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес


Новакът Дармщат продължава да се представя много по-добре при визитите си и в предишния кръг "лилиите" записаха втора поредна победа като гост. Този път играчите на Дирк Шустер се наложиха с 2:0 над предпоследния в колоната Хофенхайм. С успеха Дармщат събра 24 точки и се намира на 11-то място в класирането. С контузии за домакините са Казими и Волк.

Байер Леверкузен спази тенденцията да се представя успешно у дома срещу колоса Байерн Мюнхен. В предишния кръг "аспирините" извъртяха нулево реми у дома срещу шампиона и със спечелената точка вече имат 32, заемайки 5-то място. През седмицата футболистите на Роджър Шмид допуснаха малко изненадващо отпадане от турнира за Купата на Германия след домакинско поражение с 3:1 от Вердер. За гостуването на Дармщат с травми за гостите са Арангис, Бендер, Чичарито и Крузе.

Прогноза: Дармщат - Байер Леверкузен 0:1


Кьолн - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Цвайер


Кьолн извъртя второ поредно равенство от 1:1 в свое гостуване. Този път "козлите" поделиха точките с тима на Хамбургер ШФ. Така играчите на Петер Щьогер заемат 9-ото място с актив от 26 пункта и все още нямат победа за настоящата календарна година. В състава на Кьолн няма липсващи играчи.

Айнтрахт инкасира първа загуба за календарната година, след като преди седмица възпитаниците на Армин Фе бяха надиграни у дома с 4:2 от намиращия се в отлична серия състав на Щутгарт. Така Айнтрахт остана с актив от 21 точки и се намира непосредствено над чертата, заемайки 15-то място. За гостуването на Кьолн контузени са Реха, Флум, Райнартц и Кастаньос, а Самбрано е наказан.

Прогноза: Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250