Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 05.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Саша Щегеман


Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора поредна загуба и общо трета в последните си четири срещи в първенството. В предишния кръг "жребчетата" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Майнц 05, а поражението смъкна играчите на Андре Шуберт на 6-ото място в класирането с актив от 29 точки, като само допреди няколко кръга Борусия бе в Топ 3. За настоящия двубой отсъстващи са Алваро Домингес, Янтшке, Херман, Шулц и Хан, а Джака е наказан.

Вердер продължава да се бори за оцеляването си със зъби и нокти. В предишния кръг "бременските музиканти" стигнаха до точка при домакинството си на Херта, след като изоставаха с 3:1. Отново големият герой за северняците бе ветеранът Клаудио Писаро, който отбеляза последните два гола за Вердер. Въпреки точката, ремито остави бременци под чертата, заемайки 16-та позиция. С контузии за гостите са Волф, Цетерер, Юлисес Гарсия, Щернберг, Барфред, Грилиш, Ятабаре и Йохансон, а Сантяго Гарсия е наказан.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен 3:1


Шалке 04 - Волфсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Представянето на Шалке е на приливи и отливи, но преди седмица "кралскосините" спечелиха с 2:0 гостуването си на новака Дармщат, като по този начин тимът постигна трета победа в последните си пет мача от Бундеслигата. Възпитаниците на Андре Брайтенрайтер в момента заемат 5-та позиция в таблицата с актив от 30 точки, което е на 4 от Топ 3. С травми за Шалке са Хьоведес, Настасич, Учида и Хьогер.

Негативната серия на вицешампиона Волсфбург продължи и в последния мач на тима. В него "вълците" направиха 1:1 у дома срещу Кьолн, като след ремито играчите на Дитер Хекинг нямат победа в първенството вече в шест последователни срещи. Волфсбург заема 7-мо място в колоната с 27 пункта на сметката си. Бас Дост, Аксес и Арнолд са контузени а Луис Густаво е наказан.

Прогноза: Шалке 04 - Волфсбург 2:2


Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Сипел


Серията от две поредни победи за Айнтрахт приключи в предишния кръг, но играчите на Армин Фе спечелиха точка след 0:0 при гостуването си на Аугсбург. Тимът от Финансовата столицата на Европа заема 13-то място с 21 точки, което е само на 2 от опасната зона. С контузии за Айнтрахт са Андерсон, Флум, Кител, Райнратц и Кастаньос, а с наказания са Хасебе и Абрахам.

Щутгарт извоюва драматичен домакински успех с 2:1 срещу Хамбургер ШФ в предишния кръг, с което се отдалечи на 7 точки от изпадащите директно и на 2 от позицията, която изпраща на бараж. Новото попълнение Артьом Кравец донесе победата с гол две минути преди края, а стражът на гостите Рене Адлер спаси тима си от разгром. Така "швабите" са на 14-то място с 21 точки. За настоящия двубой треньорът Юрген Крами няма да може да разчита на Барба и Кинчек.

Прогноза: Айнтрахт - Щутгарт 1:1


Хановер 96 - Майнц 05
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Хановер все по-усилено се запътва към Втора Бундеслига. В предишния кръг тимът от Долна Саксония допусна пета поредна загуба и общо седма в последните си осем мача от първенството. Този път играчите на наскоро назначения специалист Томас Шааф бяха надиграни с 3:0 при гостуването си на амбициозния състав на Байер Леверкузен. Поражението остави Хановер на последното 18-то място в колоната с актив от 14 точки, което към настоящия момент е на 7 от спасението. С контузии в състава на домакините са Сорг, Андреасен, Кийотаке, Клус, Беншоп и Волф.

Отборът на Майнц 05 постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си на Борусия Мюонхенгладбах в предишния 19-ти кръг в Бундеслигата. "Червените" спазиха традицията винаги да печелят първия си мач на свой терен за годината, макар и успехът им да дойде доста изстрадано. В крайна сметка хората на Мартин Шмид ликуваха и със спечелените три точки Майнц вече е 8-ми с 27 пункта на сметката. За гостуването на Хановер аут са Клемент, Сото и Бергрийн.

Прогноза: Хановер 96 - Майнц 05 0:0


Херта Берлин - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


Херта допусна да пропилее аванс от два чисти гола и то в последната четвърт при гостуването на столичани на Вердер Бремен, а двубоят в северната част на Германия завърши наравно 3:3. Така "Старата дама" загуби 2 сигурни точки към актива си и в момента футболистите на Пал Дардай са с 34, като все още удържат 3-ото си място в класирането. Алагуи продължава да е контузен, а Скелбред е наказан за берлинчани.

Борусия Дортмунд постигна много трудна домакинска победа с 2:0 над новака Инголщат. Головете паднаха в последните минути и бяха дело на Пиер-Емерик Обамеянг. Първият от тях - в 77-ата минута, беше от засада, която съдиите обаче не видяха. Вторият дойде в 86-ата минута. Габонският национал вече има 20 попадения в 19 мача и ако продължи по същия начин, има огромен шанс да задмине върховото постижение на Герд Мюлер от 40 гола, поставено през сезон 1971/72 г. "Жълто-черните" са 2-ри в таблицата с 44 точки, което е с 8 по-малко от лидера Байерн. За настоящия двубой наставникът Томас Тухел няма да може да разчита на Бендер и Шахин.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Дортмунд 2:3


Инголщат - Аугсбург
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Инголщат се бори, но в крайна сметка загуби гостуването си на гранда Борусия Дортмунд. Поражението на баварците, обаче, породи редица дискусии. Играчите на Ралф Хазенхютъл нападнаха съдията, че ги ощетил за неправилно отсъден фаул срещу противников футболист, който преди това си бе забил автогол, а след това Борусия вкара първия си гол от засада, която съдиите проспаха, а впоследствие Инголщат инкасира и второ попадение. Така тимът се намира на 10-то място в колоната с 23 точки. Единственият контузен за домакините е Левелс.

Аугсбург продължава с добрата серия и тимът вече в седем поредни мача няма загуба в Бундеслигата. Играчите на Маркус Вайнцийрл записаха четири успеха и три ремита, а преди седмица баварците направиха 0:0 у дома срещу Айнтрахт. Така Аугсбург заема 12-то място в таблицата с 21 точки. За регионалното дерби с Инголщат контузен е Калсен-Бракер, а Байер е наказан.

Прогноза: Инголщат - Аугсбург 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
316