Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Херта - Майнц
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 20.12.2015
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Интересен двубой ни очаква в 17-ия кръг от Бундеслигата между тимовете на Херта и Майнц. Двата отбора се представят убедително в последните мачове от първенството и можем да очакваме интересна завръзка.

Домакините през настоящия сезон изненадващо се промъкнаха между традиционно силните Байер Леверкузен, Волфсбург и Шалке, за да застанат на 3-та позиция с 29 точки. Херта записа 4 победа и едно поражение от Байерн Мюнхен в предишните 5 кръга, а за Купата елиминираха Нюрнберг преди дни и се класира за четвъртфиналите. Отборът има известни проблеми в състава си и ще е без Сами Алагуи, Шийбер, Пекарик, Никлас Щарк и Томас Крафт за неделния следобед.

Майнц са вече в 5 срещи непобедени след 3 успеха и 2 равенства, което изкачи скромния тим на 8-мо място с точки по-малко от 6-ия Волфсбург. Това позволява на отбора да се включи активно в борбата за евроучастие догодина. Единственият играч, който ще липсва за двубоя е Елкин Сото и се очаква гостите да излезнат с най-доброто.
И двата отбора са корави противници и ще очакваме непредвидим сблъсък с много положения. Херта има на своя страна домакинскя фактор, което според нас ще е напълно достатъчно за триумф.

Прогноза: Херта - Майнц 3:2



Борусия Мюнхенгладбах - Дармщат
Стадион: "Борусия Парк"
Дата: 20.12.2015
Час: 18:30
Съдия: Бенджамин Бранд


Последният мач от 17-ия кръг на Бундеслигата изправя единсрещу друг Борусия Мюнхенгладбах и Дармщат. Двата отбора в последно време не се представят убедително и ще се опитат да прекъснат лошата си серия в неделя.

Домакините изпитват тежък месец, след като отпаднаха от групите на Шампионската лига, а в средата на седмицата бяха елиминирани от Вердер за Купата. В началото на декември играчите на Андре Шубер победиха Байерн Мюнхен, но след това последваха 3 последователни загуби във всички турнири, а особено тежко беше поражението в миналия кръг срещу Байер Леверкузен с 5:0. Отборът се намира на 7-мо място с 26 точки и при победа ще се изкачи в Топ 4. Основен проблем ще са контузените играчи и няма да може да се разчита на Мартин Щранцл, Патрик Херман, Андре Хан, Нико Шулц, Алваро Домингес, Тони Янчке и по всяка вероятност на Траоре.

Дармщат се намират на 13-то място на 3 точки от зоната на изпадащите, а в последните 7 мача записаха 4 поражения, 2 равенства и само един успех. Скромният тим отпадна преди дни за Купата на Германия от Байерн Мюнхен с минималното 1:0 и всички усилия ще са насочени към оцеляването. Под въпрос за срещата са Калдирола, Нимайер и Марсел Хелер.

По-голямата класа и амбиция на Борусия Мюнхенгладбах е очевидна, но липста на важни играчи влошава играта на отбора. Все пак възможността да се изкачат в Топ 4 ще е допълнителен стимул за домакините и очакваме минимална победа.

Прогноза: Борусия Мюнхенгладбах - Дармщат 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122