Байерн ще се отнесе с неуважение и към Старата дама


Н. Атанасов

Байерн ще се отнесе с неуважение и към Старата дама

Байерн Мюнхен - Херта
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 28.11.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Шампионът Байерн Мюнхен записа очаквано, но трудна победа в Бундеслигата, след като спечели с 3:1 гостуването си на Шалке 04 и след първите 13 кръга от кампанията вече има 8 точки преднина на върха, възползвайки се от издънката на Борусия Дортмунд. Иначе възпитаниците на Хосеп Гуардиола срещнаха сериозен отпор от "краслкосините", които се бяха наредили с петима в защита и ограничаваха да минимум опасностите пред Ралф Феерман. Валът на Шалке обаче рухна в 69-ата минута, когато изненадващо Хавиер Мартинес даде отново аванс на Байерн, след като преди това първо Алаба бе открил, а няколко минути по-късно домакините бяха изравнили. Крайният резултата в срещата бе оформен от головата машина Томас Мюлер. Така Байерн вече 37 точки и е убедителен лидер. През седмицата баварците пометоха и Олимпиакос в Шампионската лига, побеждавайки гръцкия първенец с 4:0. С контузии за домакините преди настоящия двубой продължават да са Рибери, Гьотце, Бернат и Алкантара.

Херта продължава с доброто си представяне през настоящия сезон в Бундеслигата. В предишния кръг столичани спечелиха трудно с 1:0 домакинството си на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Хофенхайм в двубой, който се проведе под обилния снеговалеж в столицата Берлин. С постигнатия седми успех за кампанията "Старата дама" запази 4-ото си място в класирането с актив от 23 точки. За тежкото гостуване в дома на шампиона треньорът на Херта Пал Дардай няма да може да разчита на Крафт, Пекарик, Щарк, Алагуи и Шибер.

Напълно очаквано, Байерн има смазващо превъзходство над своя опонент. Баварците са в серия от осем последователни шампионатни успеха над Херта. За последно берлинчани постигнаха нещо, различно от загуба, през сезон 2008/09, когато спечелиха с 2:1 домакинството си. Преди това, обаче, Байерн пък в серия от нови три поредни успеха у дома над "Старата дама". За последно Херта изтръгна точки в Мюнхен през сезон 2004/05, когато двубоят завърши 1:1.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Херта Берлин 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

30 октомври Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
04 ноември Байерн Мюнхен - Арсенал 5:1 (Шампионска лига)
07 ноември Байерн Мюнхен - Щутгарт 4:0 (Бундеслига)
21 ноември Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)
24 ноември Байерн Мюнхен - Олимпиакос 4:0 (Шампионска лига)

Херта:

24 октомври Инголщад - Херта 0:1 (Бундеслига)
27 октомври Франкфурт - Херта 1:2 сл. прод. (Купа на Германия)
31 октомври Херта - Борусия М'гладбах 1:4 (Бундеслига)
06 ноември Хановер 96 - Херта 1:3 (Бундеслига)
22 ноември Херта - Хофенхайм 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Херта

63 срещи
36 победи за Байерн Мюнхен
17 равенства
10 победи за Херта
Голова Разлика: 148:75 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255