Байерн ще се върне към победите


FUTBOL-TV

Байерн ще се върне към победите

Байерн Мюнхен - Щутгарт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 07.11.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Респектиращата серия на шампиона Байерн Мюнхен в Бундеслигата приключи. След 10 поредни успеха от началото на сезона, баварците не успяха да се справят с непредвидимия тим на Айнтрахт Франкфурт, който устиска нулевото равенство на своя "Комерцбанк Арена" и беше изпратен с бурни овации от феновете си. Този път тактическите ротации на Хосеп Гуардиола не дадоха резултат и отборът му създаде малко положения, а в същото време на няколко пъти допусна пред вратата на Мануел Нойер да се стигне до сериозно напрежение. Въпреки това, Байерн остава убедителен лидер след 11 кръга. Колосът от Мюнхен е с актив от 31 точки, с 5 повече от втория Борусия Дортмунд. През седмицата Байерн отново напомни на себе си и след изненадващата загуба в Лондон срещу Арсенал, баварците си го върнаха тъпкано на "артилерстите", разгромявайки ги с 5:1 у дома, като си гарантираха участието в следващата фаза на турнира. В лазарета на Байерн са Рибери, Гьотце, Бернат и Роде.

Щутгарт пък постигна важен успех преди тежката визита в Мюнхен. В предишния кръг "швабите" записаха трета победа за кампанията, след като се справиха у дома с 2:0 над новака Дармщат. И двете попадения за водения от Александър Цорингер тим паднаха след почивката. Със спечелените три точки Щутгарт събра 10 на сметката си и се намира непосредствено над опасната зона, заемайки 14-та позиция в колоната. За настоящия двубой с травми са Лангерак, Гинчек, Харник и Крузе.

Байерн е във впечатляваща серия от 13 поредни победи в Бундеслигата и турнира за Купата на Германия над Щутгарт, независимо дали баварците са домакини или гости. За последно "швабите" успяха да запишат нещо различно от загуба над Байерн през месец март 2010 г., когато в шампионатен двубой Щутгарт печели с 2:1 насред Мюнхен.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Щутгарт 5:0


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

20 октомври Арсенал - Байерн Мюнхен 2:0 (Шампионска лига)
24 октомври Байерн Мюнхен - Кьолн 4:0 (Бундеслига)
27 октомври Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:3 (Купа на Германия)
30 октомври Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
04 ноември Байерн Мюнхен - Арсенал ?:? (Шампионска лига)

Щутгарт:

03 октомври Хофенхайм - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)
18 октомври Щутгарт - Инголщад 1:0 (Бундеслига)
24 октомври Байер Леверкузен - Щутгарт 4:3 (Бундеслига)
28 октомври Карл Цайс Йена - Щутгарт 0:2 (Купа на Германия)
01 ноември Щутгарт - Дармщад 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Щутгарт

108 срещи
69 победи за Байерн Мюнхен
20 равенства
19 победи за Щутгарт
Голова Разлика: 228:122 за Байерн Мюнхен

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159