Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 - Херта Берлин
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 06.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиян Дингерт

Хановер започва да навлиза в ритъм. В момента тимът от провинция Долна Саксония е в серия от три победи в последните си четири срещи в Бундеслигата. След като загуби в по-предишния кръг при домакинството си на Айнтрахт с 2:1, преди по-малко от седмица играчите на Михаел Фронтцек се наложиха със същия резултат при гостуването си на Хамбургер ШФ. Успехът бе още по-сладък за футболистите на Хановер, които направиха пълен обрат през втората част. Така тимът вече има 11 точки в актива си и се измъкна от опасната зона, заемайки 13-та позиция в класирането. Беншоп, Ранкович и Кьонингсман са контузени за домакините.

Херта пък записа разгромна загуба у дома. Този път "старата дама" бе унижена от намиращия се във великолепна серия състав на Борусия Мьонхенгладбах, който разби столичани с 4:1 насред Берлин. Поражението смъкна играчите на Пал Дардай на 6-то място в класирането, а Херта продължава да е с актив от 17 точки. За гостуването на Хановер с контузии са Крафт, Пекарик, Щарк, Бен-Хатира, Алагуи и Шибер, а Ибишевич е наказан.

Прогноза: Хановер 96 - Херта Берлин 2:2


Байер Леверкузен - Кьолн
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Байер Леверкузен приключи със серията от пет поредни мача без загуба в Бундеслигата, като за изминалата седмица "аспирините" инкасираха две. Първо вицешампионът Волфсбург отново се справи у дома с играчите на Роджър Шмид и "вълците" записаха победа с 2:1, като едно от попаденията на противника бе неправилно зачетено заради засада. През седмицата Байер загуби от Рома двубоя си от груповата фаза в Шампионската лига в мини голов трилър на фона на предишната среща помежду им, завършила 4:4, като този път римляните спечелиха с 3:2 и така "аспирините" ще трябва доста да се потрудят, ако искат да съумеят да участват и напролет в най-комерсиалния турнир. Иначе Байер продължава да е с актив от 17 точки в първенството и заема 7-мо място в подреждането. С контузии за тима продължават да са Хилбер, Йедвай, Арагунис и Бендер.

Кьолн сложи край на поредицата от две последователни загуби в шампионата, но не по начина, по който "козлите" предпочитаха. В предишния кръг възпитаниците на Петер Щьогер не успяха да победят на свой терен предпоследния в класирането Хофенхайм и двубоят завърши 0:0. Така отборът от едноименния град има на сметката си 15 точки и е на 9-та позиция. За визитата в Леверкузен отсъстващ е само Маврай.

Прогноза: Байер Леверкузен - Кьолн 3:2


Борусия Мьонхенгладбах- Инголщат
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Събудилият се от кошмара тим на Борусия Мьонхенгладбах постигна седма поредна победа в Германия и вече е в топ 5. В предишния кръг "жребчетата" разгромиха Херта с 4:1 насред Берлин и вече имат шест поредни последователни успеха в Бундеслигата и един за Купата на Германия. С тази серия в първенството Борусия изпреварва дори шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен, като е най-силният отбор за последните шест кръга. В момента играчите на Андре Шуберт за 5-ти с актив от 18 точки. През седмицата Борусия отново не се даде на финалиста от последното издание на Шампионската лига Ювентус, като двата отбора завършиха отново реми, но този път резултатът бе 1:1 срещу италианския първенец. За настоящия двубой контузени за "жребчетата" са Щранцл, Херман, Шулц и Хан.

Новакът Инголщат прекъсна серията от две поредни загуби в шампионата и в предишния кръг баварците стигнаха до престижно 1:1 при визитата си на амбициозния състав на Шалке 04. Играчите на Ралф Хазенхютъл дори поведоха на "Фелтинс Арена" през първото полувреме, но през втората част Инголщат инкасира изравнително попадение. Така новаците заемат 8-мо място в колоната с актив от 15 пункта. За тежката визита в Мьонхенгладбах с травми са Данило, Коен и Роджър.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Инголщат 4:0


Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Легендата Хууб Стевенс започна с нулево реми начело на Хофенхайм. Опитният специалист пое тима до края на сезона и голямата цел пред него ще е да го остави в елита на германския клубен футбол. Преди седмица Хофе стигна до точка при гостуването си на Кьолн. В момента клубът от Зинсхайм има едва 7 пункта на сметката си и заема предпоследното 17-то място в подреждането. С травми за настоящия двубой са Хамад, Хердлинг и Охс.

Айнтрахт се оказа първият "препъни камък" за настоящия сезон, след като в предишния кръг футболистите на Армин Фее успяха да прекъснат наказателната акция на шампиона Байерн Мюнхен. Отборът от Франкфурт на Майн завърши 0:0 като домакин срещу колоса в Бундеслигата, слагайки край на поредица от 10 поредни победи в първенството. Със спечелената престижна точка Айнтрахт вече има 13 и заема 11-то място в класирането. За настоящия двубой с травми за гостите са Балаев, Андерсон, Рус и Кител.

Прогноза: Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 0:1


Майнц 05 - Волфсбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

След 10 поредни кръга, Майнц успя да запише и първо равенство за сезона. Преди седмица "05" и последния в класирането Аугсбург направиха голов трилър, който не излъчи победител за крайното 3:3. Играчите на Мартин Шмид водеха с 2:0 в резултата след половин час игра, но впоследствие допуснаха пълен обрат, но Майнц спечели точката с гол 93-ата минута, като големият герой за тима бе японецът Йошинори Муто, който отбеляза хеттрик. В момента "червените" заемат 12-то място в класирането с актив от 13 точки. Отсъстващи за настоящия двубой са Курчи, Серено, Клеменс, Фрай и Сото.

Волфсбург записа трета поредна победа в Бундеслигата. Няколко дни, след като отпадна от турнира за Купата на Германия, чийто действащ носител на трофея са, "вълците" постигнаха успех на тима на Байер Леверкузен с 2:1, но не и без доза късмет, тъй като едно от попаденията на Волфсбург бе зачетено след съдийска грешка за невидяна засада. С успеха си играчите на Дитер Хекинг събраха 21 точки и на 10 от водача Байерн и на 5 от Борусия Дортмунд. През седмицата Волфсбург загуби с 2:0 гостуването си на ПСВ Айндховен в Шампионската лига и така "вълците" ще трябва до последно да се борят за място напред в надпреварата. С травми за Волфсбург преди настоящия двубой са Фелипе и Кнохе.

Прогноза: Майнц 05 - Волфсбург 1:3


Дармщат - Хамбургер ШФ
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганк Щарк

Дармщат допусна втора поредна загуба и общо трета в последни 5 кръга в първенството. Преди по-малко от седмица "лилиите" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на непостоянния тим на Щутгарт. Поражението от "швабите" смъкна играчите на Ралф Шустер на 13-то място в класирането, а Дармщат е с актив от 13 точки. За настоящия двубой с травми в тима са Ивана и Волк.

Хамбургер ШФ допусна неприятен обрат у дома, след като в предишния кръг "червените шорти" отстъпиха с 2:1 срещу Хановер 96. Играчите на Бруно Лабадия водеха след първите 45 минути, но през втората част тимът от пристанищния град инкасира два безответни гола във вратата си и то в рамките на 7 минути. Поражението остави ХШФ на 10-ото място в подреждането с актив от 14 точки. За гостуването на Дармщат отсъстващи са Екдал, Хунт и Качар.

Прогноза: Дармщат - Хамбургер ШФ 1:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163