Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Инголщат
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Шалке със сигурност ще иска да забрави по-бързо отминалата седмица. В нея "кралскосините" допуснаха две последователни загуби от състава на Борусия Мьонхенгладбах. Първо играчите на Андре Брайтенрайтер загубиха с 3:1 от "жребчетата" като гости в мач от Бундеслигата, като поражението не се отрази на класирането на Шалке и в момента тимът от Гелзенкирхен продължава да е 3-ти с актив от 19 точки. През седмицата обаче Шалке допусна и домакинско поражение в турнира за Купата на Германия с 2:0. С контузии преди настоящия двубой са Гифер, Настасич, Учида, Хьогер, Плат и Сам, а Гайс е наказан за пет мача.

Новакът Инголщат пък инкасира второ поредно поражение с 1:0 в първенството. Този път баварците отстъпиха у дома срещу състава на Херта, като загубата смъкна играчите на Ралф Хазенхютъл на 8-ма позиция с актив от 14 точки. С контузии преди визитата в Рурската област са Данило, Коен, Роджър и Лекс.

Прогноза: Шалке 04 - Инголщат 2:1


Аугсбург - Майнц 05
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


Аугсбург инкасира тежко поражение в последния си мач в първенството. Тогава баварците бяха разбити с 5:1 при визитата си на Борусия Дортмунд, а поражението от "жълто-черните" остави отбора закотвен еднолично на последното 18-то място в класирането с актив от едва 6 точки. През седмицата възпитаниците на Маркус Вайнцийрл все пак постигнаха победа, но в турнира за националната купа, елиминирайки втородивизионния Фрайбург с 3:1. С контузии преди настоящия двубой са Паркър и Екин.

Майнц допусна втора поредна загуба, когато преди седмица "05" отстъпи с 3:1 при домакинството си на Вердерн. Поражението смъкна играчите на Мартин Шмид на 13-ата позиция в таблицата, а Майнц продължава да е с актив от 12 точки. За капак на всичко, през седмицата отборът бе елиминиран от състава на Мюнхен 1860 с 2:1 в турнира за Купата. С контузии за гостите са Серено, Клеменс, Фрай, Сото, Цимлинг и Кордоба.

Прогноза: Аугсбург - Майнц 05 1:1


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Вердер счупи каръкът и успя да постигне трета победа за сезона в предишния кръг и първа след пет поредни загуби в първенството. Преди седмица "бременските музиканти" се наложиха с 3:1 при визитата си на Майнц 05, а успехът успя да ги отдалечи от опасната зона, като в момента играчите на Виктор Скрипник заемат 14-та позиция в подреждането с актив от 10 точки. През седмицата Вердер успя да се класира напред в турнира за Купата след победа с 1:0 над Кьолн. С контузии в състава на Вердер преди настоящия мач са Волф, Зандер, Вон Хаке, Йълдъръм и Йохансон.

Борусия Дортмунд като че ли отново поднови наказателните си акции в Бундеслигата. Преди по-малко от седмица "жълто-черните" разбиха Аугсбург 5:1 в шампионатен двубой, като отново с три гола се отличи головата машина на вестфалци Обамеянг, който заби втори хеттрик в рамките на четири дни, след като по същия начин наказа и ФК Габала в Лига Европа. Така той вече има цели 22 гола във всички турнири от началото на сезона. В момента играчите на Томас Тухел заемат 2-ро място в класирането с актив от 23 точки, което със 7 зад лидера Байерн. През седмицата Борусия постигна нова гръмка победа, като този път "жълто-черните" разбиха у дома със 7:1 тима на Падерборн в мач за националната купа. С контузии в състава на Борусия са Дурм и Шахин.

Прогноза: Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 1:3


Кьолн - Хофенхайм
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 31.10.2105 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Кьолн инкасира втора поредна загуба преди седмица в шампионата. "Козлите" очаквано бяха разбити с 4:0 при визитата си в дома на шампиона Байерн Мюнхен, а четвъртото поражение до момента за кампанията смъкна играчите на Петер Щьогер на 9-то място в класирането с актив от 14 точки. През седмицата Кьолн бе елиминиран от турнира за Купата на Германия, след като тимът от едноименния град загуби с 1:0 гостуването си на Вердер Бремен. Единственият отсъстващ за домакините преди настоящия двубой е Маврай.

Динамична седмица за Хофенхайм. В предишния кръг тимът от Зинсхайм загуби с 1:0 домакинския си двубой срещу Хамбургер ШФ, като след допуснатото шесто поражение до момента за сезона от ръководството на клуба уволниха Маркус Гисдол. Опитният Хууб Стевенс ще застане начело на Хофе до края на сезона, като от следващия сезон треньорският пост ще бъде зает от 28-годишния Юлиан Нагелсман за наставник на отбора от следващия сезон, с което влезе в историята като тимът с най-млад старши треньор в Бундеслигата. В момента Хофе е на предпоследното 17-то място в класирането с актив от 6 точки. С контузии преди визитата в Кьолн са Хамад, Хардлинг, и Малбашич, а с наказани са Бичакчич и Воланд.

Прогноза: Кьолн - Хофенхайм 2:1


Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Сипел

Херта се изкачи до 5-ото място във временното класиране. В предишния кръг столичани се наложиха с 1:0 при гостуването си на новака Инголщат, а единственото попадение в срещата бе дело на Вайзер през първата част. Така играчите на Пал Дардай събраха 17 пункта на сметката си. През седмицата "старата дама" елиминира трудно тима на ФСВ Франкфурт с 2:1 след продължения в турнира за Купата. С контузии за берлинчани са Крафт, Пекарик, Щарк, Бен-Хатира, Алагуи и Шибер, а Ибишевич е наказан.

Шеметният възход на Борусия Мьонхенгладбах след петте поредни загуби на старта на сезона в Бундеслигата продължи с пета последователна победа, с което отборът вече е само на 2 точки от евротурнирите. В предишния кръг "жребчетата" победиха с 3:1 у дома тима на Шалке 04, като по този начин играчите на Андре Шуберт вече се изкачиха до 7-ото място във временното подреждане. През седмицата Борусия за втори път сломи Шалке, като този път като гост отборът от Мьонхенгладбах победи с 2:0. С контузии за гостите са Янтшке, Щранцъл, Херман, Шулц и Хан.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Волфсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе


Волфсбург се наложи с 1:0 в предишния кръг при гостуването си на новака Дармщат. Така играчите на Дитер Хекинг постигнаха пета победа за кампанията, която ги остави на 4-ото място във временното класиране. "Вълците" са с актив от 18 точки, на 5 от втория Борусия Дортмунд. През седмицата обаче Волфсбург бе детрониран от турнира за Купата на Германия и така тимът няма да може да защити трофея си, след като Байерн победи категорично с 3:1 "вълците". Фелипе, Кнохе, Траш и Крузе са контузени.

Байер Леверкузен постигна шеметна победа над Щутгарт. "Аспирините" се наложиха с 4:3 над своя съперник в мач, който бе истинско зрелище. Всички голове паднаха през втората част, а футболистите на Роджър Шмид през повечето време губеха в резултата, но в крайна сметка успяха да стигнат до този невероятен обрат и да вземат трите точки с гол в последната минута. До 60-ата резултатът бе 3:1 в полза на "швабите", но след това Бьониш, Ернандес и Мехмеди донесоха петия успех за Байер за сезона, като тимът от Леверкузен вече заема 6-то място в класирането с актив от 17 точки. През седмицата Байер разби тима на Виктория Кьолн с 6:0 в турнира за националната купа. С контузии за "аспирините" са Хилберт, Йедвай и Арагунис.

Прогноза: Волфсбург - Байер Леверкузен 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208