Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хофенхайм - Хамбургер ШФ
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 23.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Даниел Сиберт


Хофенхайм допусна пета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг играчите на Маркус Гисдол отстъпиха с 4:2 при гостуването си на носителя на Купата на Германия Волфсбург. Поражението остави Хофе на предпоследното 17-то място в класирането с актив от едва 6 точки, но поне към този етап разликата с отборите, които са над чертата не е голяма. С контузии за настоящия двубой са Хамад и Хердлинг.

Съставът на Хамбургер ШФ пък сложи край на серията от две поредни загуби в първенството. Преди по-малко от седмица "червените шорти" направиха нулево реми у дома срещу Байер Леверкузен. Така играчите на Бруно Лабадия вече имат 11 точки на сметката си, които на този етап им отреждат 12-та позиция в таблицата. С травми преди визитата на Хофенхайм са Диас, Хънт, Качар и Олич.

Прогноза: Хофенхайм - Хамбургер ШФ 1:1


Байер Леверкузен - Щутгарт
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Байер Леверкузен записа второ поредно равенство в Бундеслигата, след като преди седмица "аспирините" завършиха 0:0 при гостуването си на Хамбургер ШФ. Така играчите на Роджър Шмит добавиха само 1 точка към актива си и вече са с 14 пункта, заемайки 7-мо място в класирането заради по-лошите си показатели спрямо Херта и Кьолн, които са със същия актив. През седмицата Байер направи супер мач с Рома в групите на Шампионската лига, който премина през редица обрати, но в крайна сметка завърши 4:4. За настоящия двубой с контузии за домакините са Хилберт, Арагунис, Бендер и Кислинг.

Щутгарт постигна втора победа в първенството, която успя да измъкне "швабите" от зоната на изпадащите. В предишния кръг футболистите на Александър Цорингер се наложиха с 1:0 при домакинството си на новака Инголщат, а след този успех Щутгарт вече е на 15-то място с актив от 7 точки, но опасната зона е в непосредствена близост. За гостуването на Байер с травми са Лангерак, Гентнер, Костич, Серей Дие, Гинчек и Крузе.

Прогноза: Байер Леверкузен - Щутгарт 3:1


Хановер 96 - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


След като по едно време тимът на Хановер бе в серия от пет последователни загуби в Бундеслигата, то в предишните три кръга тимът от Долна Саксония показва прогрес в изявите си. Първо "96" измъкна точка при гостуването си на носителя на Купата на Германия Волфсбург, а в последните два кръга играчите на Михаел Фронтцек записаха първите си две победи за кампанията с по 1:0, надделявайки над Вердер Бремен и Кьолн. Именно чрез тях Хановер се измъкна от зоната на изпадащите и в момента отборът заема 14-то място в колоната с 8 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Хофман, Приб и Беншоп.

Айнтрахт пък записа пети пореден мач без победа в първенството и втора поредна загуба, след като в предишния кръг тимът от Франкфурт бе разбит у дома от Борусия Мьонхенгладбах с 5:1. Поражението смъкна играчите на Армин Фее на 13-то място в подреждането с актив от 9 точки. За гостуването на Хановер контузени са Балаев, Зумак, Андерсон, Кител и Буняки.

Прогноза: Хановер 96 - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Майнц 05 - Вердер Бремен
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Майнц инкасира пета загуба от началото на сезона. Преди повече от седмица "червените" отстъпиха с 2:0 при домакинството си на гранда Борусия Дортмунд. Поражението остави играчите на Мартин Шмид с актив от 12 точки, които към настоящия момент им отреждат 11-то място в класирането. С контузии за Майнц преди предстоящата среща са Серено, Клеменс, Фрай, Сото, Цимлинг и Кордоба.

Вердер пък се смъкна до опасната зона, след като в предишния кръг "бременските музиканти" загубиха с 1:0 домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен, който нанесе шеста загуба до момента за тима от севера. Играчите на Виктор Скрипник се представиха достойно срещу баварците, но на няколко пъти направиха фрапантни пропуски, които не им позволиха да спечелят каквито и да е точки от срещата. В момента Вердер заема 16-то място в класирането с актив от 7 точки. За визитата на Майнц с травми са Волф, Зандер, Йълдъръм и Йохансон.

Прогноза: Майнц 05 - Вердер Бремен 2:2


Дармщат - Волфсбург
Стадион: "Марк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Новакът Дармщат записа трета победа за сезона. В предишния кръг "лилиите" се наложиха с 2:0 при гостуването си на Аугсбург. Успехът изкачи играчите на Дирк Шустер на 9-то място в класирането, а Дармщат е с актив от 13 точки. За настоящия двубой срещу вицешампиона от предишния сезон отсъстващ е само Холанд.

Волфсбург се върна в топ 4 на временното класиране. В двубой от последния кръг на шампионата "вълците" успяха да сложат край на серията от три мача без победа, в която инкасираха две загуби и равенство, след като този път играчите на Дитер Хекинг се наложиха у дома с 4:2 над гостуващия Хофенхайм. Така Волфсбург събра 15 точки на сметката си и в момента тимът се намира на 4-та позиция в колоната. През седмицата "вълците" победиха с 2:0 ПСВ Айндховен в мач от Шампионската лига, а с тази победа тимът излезе на 1-во място във временното подреждане в група "В" на турнира. С травми преди визитата на новака Дармщат са Фелипе и Кнохе.

Прогноза: Дармщат - Волфсбург 0:2


Инголщат - Херта Берлин
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Саша Щегеман


Новакът Инголщат инкасира трета загуба за кампанията. Преди седмица баварците отстъпиха с минималното 1:0 при визитата си на Щутгарт. Въпреки поражение, играчите на Ралф Хазенхютъл продължават да се намират в първата половина на класирането, заемайки 8-мо място с актив от 14 точки. За настоящия двубой с контузии в състава на Инголщат са Данило, Коен, Роджър и Лекс.

Херта допусна първа загуба от три кръга насам. Измъчваният от контузии тим отстъпи с 2:1 при визитата си на Шалке 04. В момента столичани заемат 5-то място в класирането с актив също от 14 пункта, с колкото е и настоящият опонент, но показателите на "старата дама" са много по-добри от тези на домакините. С травми в състава на берлнчани продължават да са Крафт, Пекарик, Щарк, Бен-Хатира, Алагуи, Ибишевич и Шибер.

Прогноза: Инголщат - Херта Берлин 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180