Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 16.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер


Майнц прекъсна серията от две поредни загуби в Бундеслигата, след като в предишния кръг воденият от Мартин Шмид тим се наложи с 3:2 при гостуването си на новака Дармщат. С четвъртата си победа за кампанията "05" събра 12 точки в актива си и вече тимът заема 8-мо място в класирането. Серено, Фрай, Сото и Цимлинг ще пропуснат настоящия двубой.

След великолепната серия от 11 поредни победи във всички турнири, Борусия Дортмунд набързо навърза 3 ремита - две в Бундеслигата и едно в Лига Европа. "Жълто-черните" не успяха да се справят с Хофенхайм и Дармщат, правейки 1:1 и 2:2, а в последния си мач от шампионата момчетата на Томас Тухел инкасираха и първа загуба за сезона, след като бяха разбити с 5:1 при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. Така вестфалци продължават да заемат 2-ро място във временното класиране с актив от 17 точки, като вече са на 7 от лидерската позиция. За гостуването на Майнц отсъстващи са Дурм, Шмелцер и Шахин.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:3

 

Шалке 04 - Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


Добрата серия на Шалке 04 от четири поредни победи приключи в предишния кръг, когато "кралскосините" бяха победени у дома с 3:0 от състава на Кьолн. По този начин играчите на Андре Брайтенрайтер пропиляха отлична възможност да изместят регионалния съперник Борусия Дортмунд от 2-ото място във временното подреждане. В момента Шалке заема 3-та позиция с актив от 16 точки, на 1 от "жълто-черните" и на 8 от лидера Байерн Мюнхен. Гифер, Настасич, Учида, Кевин-Принс Боатенг и Хьогер са с травми и ще пропуснат предстоящия мач.

Херта пък се изкачи до 4-ото място в таблицата, непосредствено зад настоящия съперник, след като в предишния кръг столичани се наложиха безпроблемно с 3:0 при домакинството си на Хамбургер ШФ. Така "старата дама" събра 14 точки на сметката си и при победа в Гелзенкирхен ще може измести и Шалке. За гостуването в миньорския град треньорът на тима Пал Дардай няма да може да разчита на Крафт, Бруукс, Пекарик, Щарк, Бееренс, Бен-Хатира, Каутер, Алагуи и Шибер.

Прогноза: Шалке 04 - Херта Берлин 2:1


Волфсбург - Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Серията от три поредни мача на Волфсбург без победа в Бундеслигата продължи, когато в предишния кръг "вълците" допуснаха втора загуба за сезона. Този път играчите на Дитер Хекинг отстъпиха с 2:0 при гостуването си на заемащия до скоро последното място в шампионата състав на Борусия Мьонхенгладбах. В момента вицешампионът и носител на Купата на Германия от последния сезон се намира на 9-то място в класирането с актив от 12 точки. За предстоящия двубой с травми в състава на Волфсбург са Фелипе и Кнохе.

Хофенхайм пък изпусна по драматичен начин победата в предишния кръг. Играчите на Маркус Гисдол можеха да се поздравят с втори пореден успех за сезона, но инкасираха гол в последната минута на домакинския мач срещу неубедителния Щутгарт за крайното 2:2. Така Хофе заема 15-то място в колоната, непосредствено над чертата, а тимът от Зинсхайм е с актив от 6 точки. За визитата на Волфсбург контузени.

Прогноза: Волфсбург - Хофенхайм 2:0


Хамбургер ШФ - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Хамбургер допусна втора поредна загуба в Бундеслигата, която смъкна "червените шорти" на 11-то място в класирането с актив от 10 точки. В последния си мач в шампионата, преди паузата за европейските квалификации, тимът от пристанищния град отстъпи по категоричен начин с 3:0 при гостуването си в столицата срещу местния Херта. Треньорът на ХШФ Бруно Лабадия няма да може да разчита на единствено на Гойко Кацар за настоящия мач.

Байер Леверкузен пък инкасира първо равенство за сезона. В предишния кръг "аспирините" направиха 1:1 у дома срещу състава на Аугсбург. Така участникът в Шампионската лига заема 7-мо място в момента с актив от 13 точки. За гостуването в Хамбург треньорът Роджър Шмид няма да може да разчита на Хилберт, Вендел и Арагунис.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Байер Леверкузен 2:2


Аугсбург - Дармщат
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Аугсбург продължава да е много непостоянен в изявите си през настоящия сезон, въпреки че в последния кръг тимът от Бавария успя да измъкне точка при гостуването си на Байер Леверкузн за крайното 1:1. В момента играчите на Маркус Вайнцийрл заемат 16-то място в подреждането с актив от едва 5 точки и по всичко личи, че отборът трудно ще съчетава изявите си до поне до средата на декември месец с оглед ангажиментите на баварците в груповата фаза на Лига Европа. Контузени за настоящия двубой са Паркър и Екин.

Новакът Дармщат допусна втора загуба за сезона и то отново на собствен терен, след като в предишния кръг "лилиите" отстъпиха с 3:2 при домакинството си на Майнц 05. Така играчите на Дирк Шустер се смъкнаха на 10-то място в класирането с актив от 10 точки. За гостуването на Аугсбург с травми са Платисн и Волк.

Прогноза: Аугсбург - Дармщат 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Флориан Майер


Айнтрахт направи четвърти пореден мач без победа в Бундеслигата, след като в предишния кръг тимът от финансовата столицата на Европа допусна втора поредна загуба в свое гостуване, отстъпвайки с 2:0 на новака Инголщат. Поражението в Бавария смъкна играчите на Армин Фее на 12-то място в класирането с актив от 9 точки. За настоящия двубой с контузии в състава на Айнтрахт са Андерсон и Китъл.

Участникът в групите на Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах записа трета поредна победа в Бундеслигата. В предишния кръг "жребчетата" сразиха носителя на Купата на Германия Волфсбур с 2:0 у дома и отново демонстрираха подем в изявите си, след като Лусиен Фавре подаде оставка. В момента Борусия заема 13-то място в класирането с актив от 9 точки, а допреди няколко седмици отборът имаше само и единствено загуби на сметката си, но новият наставник Андре Шуберт успя да възроди отчаяните футболисти. За гостуването на Айнтрахт контузени са Щранцл, Херман и Шулц, а Джака е под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122