Дармщат ще се опита да спре победната серия на шампиона


FUTBOL-TV

Дармщат ще се опита да спре победната серия на шампиона

Дармщат - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 16:30

Новакът в Бундеслигата Дармщат сложи край на 33-годишно чакане. Футболистите на Дирк Шустер шокираха Байер Леверкузен насред "БайАрена", побеждавайки с 1:0 с гол на Сулу и по този начин постигнаха първи успех в елитната група на Германия през сезона.
Последната победа на "лилиите" на подобно ниво датираше от далечната 1982 година, когато бе и последното участие на отбора в Бундеслигата. До момента Дармщат продължава да няма загуба и има в актива си 6 точки, които му отреждат 11-то място в класирането. За мача с Байерн контузени в състава на домакините са Платинс и Щарк.

Шампионът Байерн Мюнхен спечели трудно и донякъде незаслужено с 2:1 домакинството си на Аугсбург в мач от предишния кръг на Бундеслигата и продължава да бъде с пълен актив точки заедно с Борусия Дортмунд. Успехът в баварското дерби обаче стана факт след много спорна дузпа, реализирана от Томас Мюлер в последната минута, като след срещата главният рефер дори се извини, признавайки, че е сбъркал. Иначе Байерн срещна много трудности срещу традиционно неудобния си съперник от последните сезони и беше на път дори да загуби. Аугсбург водеше до 77-ата минута след гола на Александер Есвайн две минути преди почивката, но с късните попадения на Левандовски и Мюлер играчите на Джосеп Гуардиола събраха 12 точки в актива си и продължават да дишат във врата на Борусия Дортмунд, който обаче е лидер заради по-добрите си показатели. Контузени за визитата на Дармщат продължават да са Щарке, Бенатия, Рибери и Робен, но пък Хави Мартинес вече е възстановен.

За последно двата отбора играха в Дармщат през сезон 1981/82, като тогава баварците спечелиха с 2:1.

Прогноза: Дармщат - Байерн Мюнхен 0:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260