Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Хофенхайм
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 18.09.2015 г.
Час: 21:30


Съставът на Майнц 05 допусна втора загуба за сезона, след като в предишния кръг играчите на Мартин Шмид отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Шалке 04. Поражението смъкна "червените" на 10-то място в класирането с актив от 6 точки. За пореден път българският национал Тодор Неделев няма да запише минути в състава на първия отбор, след като юношата на Ботев Пловдив бе запратен при тимът до 23-годишна възраст на Майнц. Другите отсъстващи са Байстер, Фрай и Сото.

Хофенхайм продължава с крайно неубедителните си изяви до момента. Преди по-малко от седмица тимът от град Синсхайм загуби като домакин с 3:1 от Вердер Бремен. Поражението смъкна играчите на Маркус Гисдол на 15-то място в класирането с актив от едва 1 точка. За гостуването на Майнц с контузии са Хамад и Хердлинг.

Прогноза: Майнц 05 - Хофенхайм 1:0


Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 16:30


Хамбургер успя да запише втора победа за сезона, след като в предишния кръг "червените шорти" задълбочиха кризата в Борусия Мьонхенгладбах.Играчите на Бруно Лабадия си тръгнаха с пълния комплект точки след категоричния успех с 3:0, който позволи на ХШФ да се изкачи на 12-то място таблицата с актив от 6 точки. За настоящия двубой няма наказани или контузени футболисти.

След 5-месечно възстановяване от травма в коляното голмайсторът на Бундеслигата от миналия сезон Александер Майер се завърна триумфално с хеттрик при гръмкия успех на Айнтрахт Франкфурт с 6:2 над Кьолн в мач от предишния четвърти кръг. Капитанът на домакините реализира с първото си докосване на топката още в 4-ата минута, а след това вдигна на крака "Комерцбанк Арена" с попадение за 3:0 в 23-ата минута, преди да сложи точка на спектакъла с пронизващ удар за 6:2 в 87-ата минута. Успехът изпрати играчите на Армин Фе на 4-то място във временното подреждане с актив от 7 точки, с колкото са още цели пет отбора, но показателите на Айнтрахт са най-добри спрямо всички тях. За визитата в Хамбург контузени са Андерсон, Чандлър и Китъл.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 16:30


Кьолн допусна първа загуба за сезона в предишния кръг, но пък за сметка на това доста изразителна. "Козлите" бяха разбити с 6:2 при гостуването си на Айнтрахт, а хеттрик във вратата на Кьолн заби голмайсторът от изминалия сезон в Бундеслигата - Александър Майер, който се завърна триумфално след дълга контузия в коляното. Загубата смъкна играчите на Петер Щьогер на 8-мо място в класирането с актив от 7 точки, като пред тях със същите показатели са съставите на Айнтрахт, Шалке, Вердер и Херта, но головата им разлика е по-добра спрямо тази на Кьолн. Аут за домакините за предстоящия двубой е Маврай.

Катастрофалното представяне на Борусия Мьонхенгладбах през настоящия сезон продължава. През миналогодишната кампания "жребчетата" завършиха на 3-то място в подреждането, а след първите четири кръга от настоящата заемат последното 18-то място без спечелена точка и голова разлика -9. В предишния кръг футболистите на Лусиен Фавре загубиха от Хамбургер ШФ с 3:0 у дома, а през седмицата Борусия отстъпи със същия резултат при гостуването си на Севиля в първи двубой от груповата фаза на Шампионската лига. За предстоящата визита на Кьолн отсъстващи са Домингес, Щранцл, Херман и Джонсън.

Прогноза: Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Вердер Бремен - Инголщат
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 16:30


Вердер записа втора победа за сезона, а Клаудио Писаро направи отлично завръщане с екипа на отбора, който го изстреля към големия футбол, след като беше с ключова роля за триумфа с 3:1 над Хофенхайм като гост в мач от 4-ия кръг. 36-годишният нападател се появи като смяна в 82-ата минута при резултат 1:1 и набързо наклони везните в полза на тима на Виктор Скрипник с асистенция за решителния втори гол, дело на Антони Уджа в последната минута минута. Така "бременските музиканти" заемат 6-та позиция във временното подреждане с актив от 7 точки. За настоящия двубой с контузии за тима са Волф, Юнузович и Йълдъръм.

Новакът Инголщат успя да удържи настиска на Волфсбург. Възпитаниците на Ралф Хазенхютъл направиха 0:0 у дома с вицешампиона и носител на Купата на Германия от последния сезон. Въпреки това Инголщат продължава да няма победа у дома до момента. След първите четири кръга тимът заема 9-то място в класирането с актив от 7 точки, с колкото са още цели пет отбора, но показателите на Инголщат са най-лоши. За гостуването на Вердер контузени са Данило и Коен.

Прогноза: Вердер Бремен - Инголщат 3:1


Волфсбург - Херта Берлин
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 16:30


Волфсбург направи второ равенство за сезона, след като в предишния кръг "вълците" не успяха да се наложат при гостуването си на новака Инголщат, а двубоят завърши 0:0. Така вицешампионът и носител на Купата на Германия от последния сезон не успя да запази пасива си от две точки от лидера Борусия Дортмунд и разликата между двата състава вече е 4 пункта, а Волфсбург заема 3-то място в класирането. През седмицата играчите на Дитер Хекинг стартираха с победа участието си в груповата фаза на Шампионската лига и победиха руския ЦСКА Москва с 1:0. За настоящия двубой контузени за домакините са Кастеелс, Фелипе и Виериня.

Херта удължи агонията на Щутгарт. В предишния кръг "старата дама" победи "швабите" с 2:1, нанасяйки им четвърта поредна загуба. В същото време столичани пък записаха втори успех за кампанията, който ги изкачи на 7-мо място в подреждането с актив от 7 точки. За тежката визита на Волфсбург треньорът на гостите Пал Дардай няма да може да разчита на Бруукс, Пекарик, Бееренс, Бен Хатира, Каутер, Колс, Рони, Алигуи и Шибер.

Прогноза: Волфсбург - Херта Берлин 3:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167