Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата

Херта Берлин - Вердер Бремен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 21.08.2015 г.
Час: 21:30


Херта започна новия сезон с победа. В предишния първи кръг "Старата дама" се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на тима на Аугсбург. Единственото попадение за столичани в срещата бе дело на Калу в началото на втората част от дузпа. За настоящия двубой новият треньор на Херта Пал Дардай няма да разчита на Бееренс, Бен-Хатира, Алагуи и Шибер.

Вердер пък стартира с неприятна домакинска загуба кампанията. "Бременските музиканти" бяха разбити на своя "Везерщадион" от състава на Шалке 04. Сега възпитаниците на Виктор Скрипник ще се опитат да наваксат за поражението от първия кръг. Гостуването в столицата пропускат Гарсия, Бателс, Грилич и Обраняк.

Прогноза: Херта Берлин - Вердер Бремен 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 16:30


Айнтрахт стартира с поражение новия сезон. В предишния кръг тимът от "Финансовата столицата на Европа" отстъпи с 2:1 при визитата си на вицешампиона Волфсбург. Най-големият липсващ за настоящия двубой отново ще е звездата на Айнтрахт Александър Майер, който претърпя операция през април, но пък нападателя се възстановява усилено и се очаква скоро отново да заиграе. Другите липсващи са Стендера и Андерсон.

Аугсбург също започна с фалстарт сезона, след като баварците отстъпиха у дома с 1:0 срещу Херта Берлин. И през настоящата кампания целта пред играчите на Маркус Вайнцийрл ще е да повторят постижението от миналия сезон, когато Аугсбург финишира на 5-то място и ще играе в груповата фаза на Лига Европа. За гостуването на Айнтрахт отсъстващи са Опаре, Моравек, Паркър, Шустер и Троховски, а Бобадия е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург 1:1


Хановер 96 - Байер Леверкузен
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 16:30


Хановер започна с равенство новата кампания. В първия кръг тимът от провинция Долна Саксония направи 2:2 при гостуването си на новака Дармщат. Възпитаниците на Микаел Фронтцек бяха на два пъти догонващи в резултата, но в крайна сметка успяха да не загубят мача. Сега "96" ще гони първи три точки, макар и противникът да е много по-класен. За настоящия двубой контузен за домакините е само японецът Кийотаке.

Байер Леверкузен започна с трудна победа сезона. "Аспирините" изоставаха в резултата срещу Хофенхайм, но в крайна сметка играчите на Роджър Шмит осъществиха пълен обрат за крайното 2:1. През седмицата Байер допусна неприятна загуба от с 1:0 от италианския Лацио в първи плейофен мач за участие в груповата фаза на Шампионската лига и сега не е изключено голяма част от мислите на "аспирините" да са насочени за жизненоважния реванш идната седмица. Йедвай, Стафилидис и Топрак пропускат визитата на Хановер.

Прогноза: Хановер 96 - Байер Леверкузен 1:2


Кьолн - Волфсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 16:30


Кьолн за пореден път демонстрира, че играе успешно, когато "козлите" гостуват на Щутгарт. След победата с 2:0 през изминалия сезон сега играчите на Петер Щьогер отново се наложиха над "швабите", надигравайки с 3:1, а головете бяха дело на Модест, Цолер и Осако през втората част. За домакинския мач срещу коравия тим на Волфсбург контузени са Марох и Маврай.

Вицешампионът, носител на купата на Германия и на суперкупата на страната, започна с победа новия сезон. В първия си мач за кампанията "вълците" се наложиха с 2:1 над състава на Айнтрахт Франкфурт, а попаденията за водения от Дитер Хекинг тим бяха дело на Перишич и Бас Дост през първото полувреме. Проблемите за Волфсбург преди гостуването в Кьолн са свързани с липсата на титулярния вратар Диего Беналио, бранителя Фелипе и нападателя Андре Шурле.

Прогноза: Кьолн - Волфсбург 1:2


Шалке 04 - Дармщат
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 16:30


Шалке 04 напомни за най-добрите си години и в първия кръг за сезона "кралскосините" демонстрираха много качествена игра и напълно заслужено победиха с 3:0 като гости тима на Вердер Бремен. Двубоят бе и официален дебют за новия наставник на тима от миньорския град - Андре Брайтенрайтер, който през миналата година бе начело на изпадналия Падерборн. Головете за Шалке бяха дело на Гебре Селасие, който си отбеляза автогол, Чупо-Мотинг и Хунтелаар. Контузени за настоящия двубой за Настасич, като за новото попълнение на Шалке може да се окаже, че ще отсъства дълго от терените, тъй като е с травма в ахилеса, а другите са Гифер, Хьоведес и Учида.

Новакът Дармщат не успя да запише победа в първия си мач в елитната Бундеслигата. Воденият от Дирк Шустер тим направи 2:2 при домакинството си на Хановер 96, като "лилиите" могат да съжаляват повече за пропилените две точки, тъй като на два пъти повеждаха в резултата чрез Марсел Хелер, а Сулу си отбеляза и автогол през втората част. За тежкото гостуване на Шалке няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Шалке 04 - Дармщат 3:0


Хамбургер ШФ - Щутгарт
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 19:30


След като за втори пореден сезон някогашният европейски клубен шампион Хамбургер ШФ игра бараж за своето оцеляване, който отново спечели по драматичен начин, "Червените шорти" пак бяха размазани при визитата си в Мюнхен срещу шампиона Байерн. Този път играчите на баварците се "смилиха" над ХШФ, побеждавайки ги "само" с 5:0, което е нищо на фона на това 8:0 от последната им среща в Бундеслигата на "Алианц Арена". Точни за успеха на Байерн бяха Бенатия, Левандовски, Мюлер на два пъти и новото попълнение Дъглас Коща. За настоящия двубой треньорът на северняците Бруно Лабадия няма да разчита на контузените Джуру, Гьоц, Демирбей и Ирачек.

Щутгарт отново не успя да победи Кьолн у дома и "швабите" загубиха за втора поредна година от "козлите". След 2:0 през миналия сезон сега играчите на Александър Цорингер отстъпиха с 3:1, като Щутгарт няма домакинска победа над Кьолн повече от 15 години. Сега отборът от провинция Баден-Вюртемберг ще гони първи успех за сезона срещу Хамбургер, а Щутгарт не е губил като гост срещу този съперник вече 5 години. Контузени за визитата далеч на север са Ланкерак и Ибишевич.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Щутгарт 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158