Анонс на първи кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на първи кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Волфсбург - Айнтрахт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 16.08.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Волфсбург предстои да докаже, че миналогодишното второ място не е случайно. "Вълците" могат и да се справят с тази задача, а може и да не успеят да повторят успеха си, защото вчера видяхме новото лице на Борусия Дортмунд. Положението ще стане още по-сериозно при евентуална раздяла с Кевин Де Брюйне, който е главното откритие сред топ първенствата на Европа. Иначе през лятото вицешампионът, отчитайки ширината на състава, заложи на точните усиления. Така бяха привлечени само Франсиско Родригес, Аскуес, Пиларж, Кастеелс и Крузе. Последният има опит и бе лидер на атаката на Борусия М'гладбах през последните години, така че това е добър трансфер с оглед на желанието на клуба да има на разположение играч, различен от маниера на игра на Дост и Бендтнер. Очакванията са, че "вълците" могат да повторят миналогодишния успех, а е възможно това и да не се случи, но със сигурност Волфсбург ще завърши в топ 4.

Айнтрахт направи добър минал сезон и за малко не се класира в Лига Европа. Въпреки това, Томас Шааф се скара с клубната управа и напусна със скандал, а на негово място дойде Армин Фе, който преди две години водеше "орлите". Тези събития съвпаднаха с вяла трансферна кампания, през която бяха привлечени слабо познати имена (националът на Финландия Лукаш Градецки е по-известното име) , а в същото време клубът се раздели с Трап. Очакванията са, че Айнтрахт няма да може да повтори миналогодишното си класиране и по-конкретно - да бъде конкурент за Лига Европа. Франкфуртци обаче няма да са и застрашени от изпадане, така че "орлите" ще се подвизават в спокойните води на "златната сред".

Прогноза: Волфсбург - Айнтрахт 2:0

 


Щутгарт - Кьолн
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 16.08.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Волфанг Щарк

Някои специалисти гледат на Щутгарт като на отбор, който не бива да бъде нареждан сред аутсайдерите - там са новаците, Хамбургер, Хановер 96. Основният коз на тези твърдения е назначаването на Александър Цорнигер за старши-треньор на отбора. 47-годишният специалист е много амбициозен и е представител на т.нар. "швабска школа" - привърженик на агресивния стил и в същото време се залага на прагматични действия, чиято цел е постигането на резултати. Дотук добре, но дали всичко това ще компенсира напускането на Свен Улрайх и на Кимих? Заговори се за трансфер и на Нидермайр... Нашите предположения са, че Щутгарт ще се бори за оцеляването си и е напълно възможно швабите да играят плейофи в края на сезона.

Кьолн завърши на 12-то място през миналата година, без някакви особени сътресения, а през това лято "козлите" запазиха ядрото си и добре се укрепиха като за отбор от втората половина на таблицата за класиране, така че от тях се очаква най-малко повторение на миналогодишния резултат. Разбира се, някои скептици с тревога отбелязват преминаването на голмайстора Уджа във Вердер и защитника Вимер в Тотнъм, но пристигането на Хайнц, Соренсен, Битенкур, Йойич, Модест и Сантана напълно компенсират загубите. Дори по-смелите фенове имат право да се надяват и на класиране в първата половина на таблицата, но много фактори са нужни, за да се случи това, включително и грешки на конкуренцията. Силата на тима е в лицето на вратаря Тимо Хорн, Матиас Леман и в прагматичния австрийски специалист Петер Щегер.

Прогноза: Щутгарт - Кьолн 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116