Байерн с победа в среща за Купата


И. Ангелов

Байерн с победа в среща за Купата

В среща от първия кръг на германската купа Байерн Мюнхен започна похода си към защита на трофея с гостуване на Ньотинген в Калсруе и стадион "Вилд Парк". Днес пред близо 30 000 души шампионите от Мюнхен спечелиха с 3:1 след голове на новото попълнение Видал, Гьотце и Левандовски.

Още в 5-ата минута Видал получи възможност да открие кампанията за новия отбор с попадение, след като Гьотце спечели дузпа, копвайки топката в наказателното поле, където Захман игра с ръка. Артуро Видал застана зад бялата точка и изпрати вратаря в грешна посока за 1:0.

В 16-ата минута домакините изравниха когато Шург напредна по фланга след грешка на Алаба, върна топката за Хехт-Цирпел, който стреля, принуди Улрайх да спаси, но топката се върна при нападателя и той завърши от близо - 1:1.

По-малко от минута след това Гьотце върна предимството на своите с удар по земя към долния десен ъгъл на Краски. В ситуацията Видал асистира, макар всичко да бе дело на Гьотце, който първо овладя с добро докосване, за да си нагласи топката за хубавия изстрел.

В 26-ата минута Роберт Левандовски успя да завърши за 3:1 от близо след удар на Боатенг, който нацели няколко човека и щастливо попадна на пътя на нападателя. 

След почивката видяхме възможности и за домакините за още попадения, като нивото на футбола, който демонстрираха бе високо за намиращ се в петото ниво на германския футбол отбор. Шруг бе най-близо за домакините в края на мача при грешка на Данте и Боатенг.

  Сподели
100