Борусия Дортмунд - Волфсбург: Последната дума на Клоп


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Волфсбург: Последната дума на Клоп

Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 30.05.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Феликс Брих

"Олимпиящадон" ще приеме финала за Купата на Германия сезон 2014/15, в който битка ще си дадат Борусия Дортмунд и Волфсбург. Това ще е последната среща, в която Юрген Клоп ще води "жълто-черните", като голямото сбогуване се състоя преди седмица, в мача с Вердер, който дортмундчани бяха длъжни да спечелят и съответно го направиха. Наследник на Клоп ще бъде Томас Тухел, същият, който преди седем години наследи Юрген в Майнц 05. Вече се чертаят трансферни планове, а специалисти гадят как ще се справи новият наставник. Това обаче ще бъде тема за обсъждане за по-нататък, сега говорим за днешния мач, в който Клоп ще трябва да каже своята последна дума.

Всички знаят, че сезонът не се разви по най-добрия начин за Борусия. Отборът отрано се предаде в битката за титлата, а около Коледа се намираше в зоната на изпадащите. Все пак дортмундчани ще останат в историята на Бундеслигата като тимът с най-голям рейд в класирането - в рамките на половин сезон Борусия успя не само да се измъкне от последното място, но и да се класира седми в крайното класиране, като при повече усилия хората на Клоп можеха да влязат и в топ 5.

Волфсбург, напротив, направи чудесна кампания, в която остана горчивината от отпадането в Лига Европа, но пък "вълците" се завърнаха в Шампионска лига, а сега имат възможност да се преборят за първия си трофей от шест години. Дитер Хекинг успя да сплоти своя колектив и да накара играчите да повярват в себе си. Наистина, през втората половина на април и май отборът не изглеждаше толкова стабилно и допусна няколко грешни хода, но в крайна сметка може да си позволиш мимолетно отпускане, когато си гарантирал второто място.

Символичните домакини продължават да страдат от отсъствието на един или друг важен играч. Този път в лазарета са Гроскройц, Шахин и Рамос, а Кампл е наказан.

Фелипе Лопес от гостите няма да играе.

В последно време Борусия се представя добре срещу Волфсбург. Дортмундчани имат само три загуби от 13 последни срещи, така че в психологическо отношение символичните домакини няма да имат проблеми. Преди две седмици двата тима си дадоха среща в Бундеслигата и "вълците"трудно спечелиха с 2:1, като ще напомним, че тогава Борусия без Хумелс. Сега защитникът е налице и заедно със Суботич ще оформи централната двойка бранители в състава на Борусия. Не само това е интригата в двубоя. Амбицията на Волфсбург е да спечели Купата, защото този трофей липса във витрината на клуба, така че остава само да гадаем, дали хората на Хекинг ще успеят да развалят празника на Клоп.

Очакванията са за открит и здрав футбол, но и с много силна игра на защитата. Много вероятно изглежда двата тима да вкарат, а относно победителя, той най-вероятно ще бъде определен извън редовните 90 минути.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:2

 


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

28 април Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 1:1 - 0:2 сл. дузпи (Купа на Германия)
02 май Хофенхайм - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
09 май Борусия Дортмунд - Херта 2:0 (Бундеслига)
16 май Волфсбург - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)
23 май Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 3:2 (Бундеслига)

Волфсбург:

29 април Арминия Билефелд - Волфсбург 0:4 (Купа на Германия)
02 май Волфсбург - Хановер 96 2:2 (Бундеслига)
10 май Падерборн - Волфсбург 1:3 (Бундеслига)
16 май Волфсбург - Борусия Дортумнд 2:1 (Бундеслига)
23 май Кьолн - Волфсбург 2:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Волфсбург

37 срещи
19 победи за Борусия Дортмунд
9 равенства
9 победи за Волфсбург
Голова Разлика: 71:49 за Борусия Дортмунд

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184