Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Хановер 96
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Аугсбург постигна много важна и престижна победа преди седмица. Баварците спечелиха с 1:0 регионалното дерби срещу гранда и шампион на страната Байерн Мюнхен. По този начин играчите на Маркус Вайнцийрл се изкачиха на 5-то място в класирането с актив от 46 точки и са на победа от това да си гарантират място за Лига Европа наесен. Преследвачите Шалке, Борусия Дортмунд и Вердер Бремен, които също имат шансове, са съответно на 1 и 3 точки дистанция. За последния домакински двубой за сезона контузени са Калсен-Бракер, Фрамбергер, Райнхард, Каюби, Моравек и Паркър.

Срамното представяне на Хановер продължава с пълна сила. В предишния кръг "96" отново не победи и е единственият отбор без успех за календарната 2015 г. Този път играчите на Михаел Фронтцек завършиха наравно 1:1 у дома с Вердер Бремен, а ремито остави тимът от Долна Саксония на 16-то място в класирането с актив от 31 точки, като това е позицията, която изпраща на бараж за оставне в елитната Първа Бундеслига. За гостуването на Аугсбург контузени са Милер, Хофман, Пандер, Битенкурт и Собиех.

Прогноза: Аугсбург - Хановер 96 2:1


Байер Леверкузен - Хофенхайм
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Байер Леверкузен се прости на 99% от шанса за директна промоция в груповата фаза на Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините" загубиха двубоя срещу директния претендент Борусия Мьонхенгладбах с 3:0. Така играчите на Роджър Шмид заемат 4-то място в класирането с актив от 58 точки и трябва да се надяват "жребчетата" да инкасират две поредни загуби и в същото време Байер да спечели своите мачове до края на кампанията. Контузени за "аспирините" са Пападопулос и Крузе, а Бендер е наказан.

Хофенхайм се прости с надеждата за участие в Европа. В предишния кръг възпитаниците на Маркус Гисдол бяха надиграни с 3:1 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт. Така два кръга преди края на сезона Хофе заема 9-то място с актив от 41 точки, на 5 от 6-ата позиция, но конкуренцията за нея е голяма. За гостуването в Леверкузен треньорът на тима Маркус Гисдол няма да може да разчита на Сюле и Шиплок, а Фирмино е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хофенхайм 3:1


Фрайбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Фрайбург изпусна победата в предишния кръг, когато играчите на Кристиан Щрайх направиха 1:1 при гостуването си на Хамбургер ШФ, който е и директен конкурент в битката за оцеляване. Така южняците нямат успех в шампионата вече пет поредни кръга и заемат спасителното 15-то място с актив от 31 точки благодарение на головата си разлика спрямо Хановер и Падерборн, които са под чертата. За тежкото домакинство срещу гранда Байерн контузени са Сорг и Мьолер-Дейли.

Непосредствено след като стана шампион на Германия за рекорден 25-ти кръг, Байерн навлезе в негативна серия. Първо Борусия Дортмунд елиминира баварците на полуфинала за Купата на Германия, а след това играчите на Джосеп Гуардиола инкасираха две поредни загуби в Бундеслигата от Байер Леверкузен и Аугсбург. За капак на всичко, Байерн бе елиминиран на полуфиналите в Шампионската лига и от Барселона. Тежката загуба с 3:0 в първия мач оказа своето отражение, въпреки че баварците спечелиха реванша с 3:2. За протоколното гостуване на Фрайбург контузени са Робен, Рибери, Щарке, Алаба и Бадщубер, а с наказания са Рейна и Данте.

Прогноза: Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:3


Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Херта все още не си е гарантирал на 100% оставането в елитната дивизия. В предишния кръг столичани инкасираха трета поредна загуба, отстъпвайки този път с 2:0 на Борусия Дортмунд. Така играчите на Йос Лухукай продължават да се разхождат по ръба на бръснача, въпреки че заемат 13-то място в подреждането, са с актив от 34 точки, което пък е на 3 от зоната на изпадащите. За последния домакински двубой за сезона контузени продължават да са Баумйохан, Бен-Хатира, Джигерчи и Шибер.

Айнтрахт пък вече спокойно ще доиграе последните два кръга от кампанията, след като преди седмица играчите на Томас Шааф си утвърдиха мястото в Бундеслигата за следващия сезон. Айнтрахт победи с 3:1 Хофенхайм и така събра 39 точки в актива си, като заема 11-та позиция. Контузени за гостуването в столицата са Балаев, Андерсон, Кител, Медойевич и Майер, а Рус е наказан.

Прогноза: Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт 2:0


Майнц 05 - Кьолн
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Майнц допусна втора поредна загуба в Бундеслигата, след като преди седмица "05" отстъпи с 2:0 като гост на последния в класирането Щутгарт. Въпреки поражението, играчите на Мартин Шмид са си гарантирали оставането в елита за догодина. В момента Майнц заема 12-то място в класирането с актив от 37 точки, на 6 от зоната на изпадащите, но показателите на тима са много по-добри, отколкото на първия отбор под чертата. Контузени за домакините са Неделев, Зентер, Бросински, Хофман, Сото и Кастийо.

Кьолн пък записа пети пореден двубой без загуба. Преди по-малко от седмица "козлите" треснаха с 2:0 борещия се за участие в европейските клубни турнири тим на Шалке 04. Така играчите на Петер Щьогер се изкачиха на 10-то място в подреждането с актив от 39 точки. За гостуването на Майнц с травми са Олковски и Хелмес.

Прогноза: Майнц 05 - Кьолн 1:1


Шалке 04 - Падерборн
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Отборът на Шалке записа само една победа в последните си осем кръга. Така "кралкосините" не само, че не успяха да се класират за Шампионската лига, но изправени пред угрозата да не играят в Европа въобще. Преди по-малко от седмица играчите на Роберто Ди Матео отстъпиха с 2:0 при визитата си на Кьолн и по този начин се смъкнаха на 6-то място в класирането с актив от 45 точки, само с 2 повече от преследвачите Борусия Дортмунд и Вердер Бремен. За последния домакински двубой за сезона контузени са Гифер, Айхан, Учида, Итер, Обаси и Сам а Кевин-Принс Боатенг е наказан.

Падерборн пък продължава да е под чертата, след като преди седмица новакът загуби с 3:1 домакинството си на Волфсбург. Така водения от Андре Брайтенрайтер тим заема предпоследното 17-то място с актив от 31 точки, като единствената успокоителна новина за вестфалци е, че със същия актив са още Фрайбург и Хановер 96, но освен тях още три отбора се борят за оцеляване. За тежкото гостуване в Гелзенкирхен контузени са Бертелс, Меха и Дукш.

Прогноза: Шалке 04 - Падерборн 3:0


Щутгарт - Хамбургер ШФ
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Щутгарт постигна витална победа преди седмица, която остави живи шансовете на "швабите" за спасение. С успеха с 2:0 над Майнц играчите на Хууб Стевенс записаха 30 точки в актива си, но въпреки това остават на последното 18-то място два кръга преди края на сезона. За Щутгарт остава надеждата да постигне домакинска победа на Хамбургер ШФ, който е и пряк конкурент в битката за оцеляване, а в последния кръг "швабите" гостуват на Падерборн, който също е замесен в борбата за спасение. Контузени или наказани за срещата няма.

Хамбургер ШФ не успя да запише трета поредна победа преди седмица. "Динозаврите" стигнаха до късно равенство при домакинството си на Фрайбург, който също се бори за своето спасение. Ремито остави тима на Бруно Лабадия на 14-то място с актив от 32 точки, но опасната зона е на дистанция от едва 1 точка, а Щутгарт е с 2 по-малко от ХШФ. В последния ден от сезона северняците посрещат Шалке 04. Иначе за настоящия двубой контузени са Бехрами и Мюлер.

Прогноза: Щутгарт - Хамбургер ШФ 3:2


Вердер Бремен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Вердер записа четвърти пореден мач без победа далеч от дома. Този път "бременските музиканти" не успяха да се наложат над Хановер 96, който е единственият отбор в Бундеслигата, който няма успех през календарната 2015 г. Играчите на Виктор Скрипник направиха 1:1 и по този начин не успяха да се изравнят с Шалке по точки, като "кралскосините" заемат 6-то място в класирането, а Вердер е 8-ми. Пред "зелените" обаче е тимът на Борусия Дортмунд, който също напира за място в Топ 6, а последния ден от сезона бременци гостуват в Дортмунд. За настоящия двубой контузени за Вердер са Фритц, Галвес, Гарсия, Йълдъръм и Лоренцен.

Борусия Мьонхенгладбах направи решителната крачка за място в Топ 3 в крайното класиране, което да гарантира на "жребчетата" директна промоция за груповата фаза на Шампионската лига. Преди седмица играчите на Лусиен Фавре победиха с 3:0 у дома претендентът за челната тройка Байер Леверкузен. Така в момента Борусия М. заема 3-то място в класирането с актив от 63 точки, което с 5 повече от "аспирините", които все още се надяват, че Борусия може да инкасира две поредни загуби. За гостуването на Вердер отсъстващ е само Щранцл.

Прогноза: Вердер Бремен - Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Волфсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Клеменс Фритц

Волфсбург посреща в последния си домакински двубой за сезона отбора, срещу когото ще трябва след две седмици отново да играе, само че във финала за Купата на Германия. В последния си мач "вълците" постигнаха първа победа от три кръга насам. Възпитаниците на Дитер Хекинг се наложиха с 3:1 при гостуването си на Падерборн. Така Волфсбург си върна 2-ото място във временното класиране и в момента тимът има в актива си 65 точки, което с 2 повече от 3-я Борусия Мьонхенгладбах. За настоящия двубой контузен е единствено Фелипе.

Борусия Дортмунд излиза за генералната репетиция преди финала в Берлин. Преди седмица "жълто-черните" победиха с 2:0 Херта у дома и се приближиха на 2 точки от 6-ото място в класирането. В момента играчите на Юрген Клоп имат в актива си 43 точки, с колкото е и отборът на Вердер Бремен, а след седмица двата отбора се изправят един срещу друг на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд. Контузени за гостите преди тежката визита на Волфсбург са Блашчиковски, Гроскройц, Рамос и Шахин.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Дортмунд 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294