Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Хамбургер ШФ - Фрайбург
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 08.05.2015 г.
Час: 21:30

Възроденият под ръководството Бруно Лабадия отбор на Хамбургер ШФ записа втора поредна победа преди седмица, когато "червените шорти" надделяха с 2:1 при гостуването си на Майнц 05. Виталният успех изкачи отбора от северния пристанищен град на 14-то място в класирането с актив от 31 точки, като поне вече ХШФ не е в зоната на изпадащите. За важния мач срещу Фрайбург, който е един от преките претенденти в битката за оцеляване, контузени са Дробни, Клебер, Бехрами, Иличевич и Мюлер.

Фрайбург пък записа четвърти пореден мач без победа и втора последователна домакинска загуба. В последния си мач играчите на Кристиан Щрайх отстъпиха с 1:2 от новака Падерборн, допускайки пълен обрат през втората част, като най-неприятното за южняците е, че Падерборн също е пряк конкурент в борбата за оставане в елитната дивизия. Така Фрайбург се смъкна на 16-то място в класирането, което не гарантира на 100% оставане в Първа Бундеслига, а бараж срещу завършилия на 3-та позиция във Втора Бундеслига. За далечното пътуване на север с травми за гостите са Мьолер-Дейли и Станко.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Фрайбург 2:1


Байерн Мюнхен - Аугсбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


Байерн доиграва сезона, след като преди 2 седмици баварците станаха за рекорден 25-ти път шампиони на Германия. Но веднага, след като триумфираха със Сребърната салатиера, играчите на Джосеп Гуардиола направиха три поредни грешни стъпки. Първо Борусия Дортмунд елиминира Байерн на полуфиналите за Купата на Германия след дузпи. След това, явно мислейки за двубоя с Барселона, баварците загубиха с 2:0 и шампионатния си двубой срещу Байер Леверкузен. А в сряда вечер Барса разби Байерн с 3:0 в първия полуфинален двубой в Шампионската лига, въпреки блестящите изяви на Мануел Нойер. Така след четири дни на мюнхенци им предстои изключително труден двубой, тъй като имат почти невъзможно мисия да върнат изоставане от три чисти гола пасив и не е изключено Гуардиола отново да заложи на резервите за настоящия двубой. Контузени остават Робен, Рибери, Алаба, Щарке, Роде и Бадщубер.

Аугсбург направи нулево домакинско реми преди седмица срещу тима на Кьолн. Въпреки равенството, баварците все още запазват заветното 6-то място в класирането, но вече преднината спрямо преследвачите е по-малка. Воденият от Маркус Вайнцийрл тим има 43 точки, а Вердер, Хофенхайм и Борусия Дортмунд са съответно с 1, 2 и 3 пункта по-малко. За тежкото гостуване на регионалния съперник Байерн контузени са Карлсен-Бракер, Фрамбергер, Рейнхард, Каюби, Моравек и Паркър.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Аугсбург 1:0


Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


За отбора на Борусия Мьонхенгладбах може му предстои най-важният мач за сезона. "Жребчетата" са домакини на прекия конкурент за 3-ото място в крайното класиране, което би гарантирало или на Гладбах, или на Байер Леверкузен директна промоция за груповата фаза на Шампионската лига. В момента в по-добра позиция е Борусия М., тъй като възпитаниците на Лусиен Фавре заемат въпросното място с актив от 60 точки, което обаче е само с 2 повече от "аспирините". В предишния си мач "жребчетата" записаха 10-ти пореден двубой без загуба, побеждавайки с 2:1 като гости тима на Херта. За настоящия важен домакински сблъсък контузен е само Щранцл.

Байер Леверкузен продължава да диша във врата на своя основен съперник. Преди седмица играчите на Роджър Шмид се възползваха от целенасочения в представянето си в Шампионската лига нов-стар първенец на Германия - Байерн, като "аспирините" победиха с 2:0 у дома баварците. Така Байер събра 58 точки на сметката си 3 кръга преди края на сезона тимът продължава да се бори за 3-ото място и директно участие в най-комерсиалния турнир. За тежката визита на "Борусия Парк" контузени са Пападопулос, Кастро и Крузе, а Белараби е наказан.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 2:2


Борусия Дортмунд - Херта Берлин
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


Серията от два поредни успеха за Борусия Дортмунд приключи в предишния кръг, когато "жълто-черните" направиха 1:1 при гостуването си на отбора на Хофенхайм, който е и пряк конкурент в борбата за място в зона "Европа". Ремито остави играчите на Юрген Клоп на 9-то място в класирането с актив от 40 точки, което към настоящия момент е на 3 от шестата позиция. Ако не успее да се пребори в Бундеслигата за място в Европа, за Борусия Дортмунд остава възможността да спечели турнира за Купата на Германия, където в края на месеца тимът играе в спора за трофея срещу Волфсбург. Иначе за предстоящия мач с травми в състава на "жълто-черните" са Блашчиковски, Гроскройц, Шахин, Рамос и Кирх.

Херта допусна четвърти пореден мач без победа в шампионата и втора последователна загуба. В предишния кръг "Старата дама" отстъпи у дома срещу амбициозния състав на Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, а поражението постави под въпрос оставането на столичани в Първа Бундеслига. Три кръга преди края на сезона Херта заема 13-то място в класирането с актив от 34 точки, което на 4 от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване на най-посещавания за поредна година стадион в цяла Европа контузени са Ярщайн, Баумйохан, Бен-Хатира, Джигерчи и Шибер.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Херта Берлин 2:0


Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг тимът на Айнтрахт записа шести пореден двубой в първенството без победа. Този път играчите на Томас Шааф инкасираха втора последователна загуба, след като отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Вердер. И само допреди няколко кръга Айнтрахт правеше планове за Европа, то в момента клубът от Финансовата столица на Европа не си е гарантирал на 100% оставането в елитната дивизия през следващия сезон. В момента Айнтрахт заема 12-то място в класирането с актив от 36 точки, което е на 6 от зоната на изпадащите, а до края на сезона остават още 3 кръга. С травми в състава на домакините са Майер, Кител, Андерсон и Балаев.

Хофенхайм продължава да таи надежди за участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг играчите на Маркус Гисдол направиха домакинско 1:1 у дома срещу гранда Борусия Дортмунд. Ремито остави Хофе на 8-мо място в класирането с актив от 41 точки, което към настоящия момент е на 2 от Топ 6. За визитата на Айнтрахт контузен за гостите е само Сюле.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм 1:1


Хановер 96 - Вердер Бремен
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


Хановер продължава със срамното представяне и 3 кръга преди края на сезона долносаксонци са единственият отбор в Бундеслигата, който няма победа в актива си през календарната 2015 г. Въпреки това, в предишния кръг възпитаниците на новия треньор на тима Михаел Фронтцек постигнаха много важно и престижно реми при гостуването си на втория в класирането Волфсбург. На полувремето Хановер губеше с 2:0, но през втората част "96" успя да навакса двата гола пасив. Хановер обаче остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място с актив от 30 точки, като единствената успокоителна вест е, че тимът на точка от спасението. За настоящия двубой контузени са Милер, Хофман, Пандер, Станкевичиус, Битенкурт и Собиех.

Вердер записа важна победа преди седмица, надделявайки у дома с 1:0 над тима на Айнтрахт Франкфурт. По този начин "бременските музиканти" се доближиха само на точка от местата, гарантиращи евроучастие наесен. В момента играчите на Виктор Скрипник са 7-ми с актив от 42 пункта. За тежкото гостуване на Хановер с травми са Галдирола, Галвес, Гарсия, Кроос, Йълдъръм и Лоренцен.

Прогноза: Хановер 96 - Вердер Бремен 2:1


Щутгарт - Майнц 05
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 16:30


Щутгарт се срина в предишния кръг, когато при гостуването си на Шалке "швабите" загубиха с 3:2. Играчите на Хууб Стевенс успяха да направят пълен обрат, след като губеха с 1:0, но в последните 12 минути на срещата Шалке също постигна обрат, който остана непроменен. Така ситуацията пред Щутгарт 3 кръга преди края на сезона е много деликатна. "Швабите" заемат последното 18-то място в класирането с актив от 27 точки, на 4 от спасението. За настоящия двубой контузен е само Лайболд.

Майнц също допусна поражение преди по-малко от седмица. "Червените" отстъпиха у дома с 2:1 срещу борещия се за оцеляване тим на Хамбургер ШФ. Така играчите на Мартин Шмид заемат 10-то място в подреждането с 37 точки на сметката си, като математически Майнц все още не си е гарантирал мястото в Бундеслигата през следващия сезон. За гостуването на Щутгарт контузени са Тодор Неделев, Кастийо, Бросински, Росбах, Реха и Сото.

Прогноза: Щутгарт - Майнц 05 2:1


Падерборн - Волфсбург
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 16:30


Падерборн успя да се измъкне от зоната на изпадащите. В предишния кръг вестфалци спечелиха с 2:1 гостуването си на Фрайбург, който е един от основните съперници в битката за оцеляване. Така футболистите на Андре Брайтенрайтер успяха да заемат спасителната 15-та позиция с актив от 31 точки, но място за спокойствие няма, тъй като опасната зона е на дистанция от само 1 точка, а ако Падерборн не иска да се завърне във Втора Бундеслига след само един сезон сред най-добрите, тимът ще трябва да печели двубоите си. За настоящия сблъсък с травми за домакините са Бертелс, Меха и Дукш.

Волфсбург пък записа трети пореден мач без победа в първенството. В предишния кръг възпитаниците на Дитер Хекинг пропиляха аванс от два чисти гола при домакинството си на слабака Хановер 96. "Вълците" водеха на полувремето с 2:0, но през втората част допуснаха резултатът да стане 2:2, като срещата завърши така. В момента Волфсбург заема 2-ро място в класирането с актив от 62 точки, като ако иска да си гарантира директна промоция за груповата фаза на Шампионската лига, тимът трябва да завърши на втора или трета позиция в крайното подреждане. Преди кръга Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен са на дистанция съответно от 2 и 4 точки. Контузен за гостите е Фелипе.

Прогноза: Падерборн - Волфсбург 1:4


Кьолн - Шалке 04
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 18:30


Новакът Кьолн е на победа от това да си подпечата оставането в Първа Бундеслига и през следващия сезон. В момента "козлите" заемат 11-то място в класирането с актив от 36 точки, което е на 6 от зоната на изпадащите, 3 кръга преди края. В предишния си двубой възпитаниците на Петер Щьогер записаха трето поредно равенство в шампионата, като този път Кьолн направи 0:0 при визитата си на амбициозния състав на Аугсбург. Контузени за настоящия мач за домакините са Олковски, Дейверсън и Хелмес.

Шалке сложи край на серията от 6 поредни мача без победа в шампионата по много драматичен начин. В предишния кръг "кралскосините" се наложиха трудно у дома с 3:2 над последния в класирането Щутгарт. Футболистите на Роберто Ди Матео поведоха в резултата, но впоследствие инкасираха пълен обрат преди да дойдат заключителните минути, когато Хунтелаар отбеляза втори гол, а Клайн взриви препълнения стадион на тима от Гелзенкирхен. С победата Шалке запази 5-ата си позиция, като в момента "кралскосините" са с актив от 45 пункта, но все още не са си гарантирали място в европейските клубни турнири, тъй като преследвачите са на 3, 4 и 5 точки три кръга преди края на сезона. За гостуването в Кьолн контузени са Гифер, Айхан, Учида и Обаси, а Хунтелаар е наказан.

Прогноза: Кьолн - Шалке 04 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213