Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Кьолн
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Аугсбург записа пета поредна загуба в гостуванията си. В предишния кръг баварците бяха надиграни с 3:2 от борещия се за оцеляване състав на Хамбургер ШФ. Така играчите на Маркус Вайнцийрл до последно ще тръпнат за 6-ото място в крайното класиране. Въпреки че в момента са на него, футболистите на Аугсбург имат преднина от едва 2 точки пред преследвача Хофенхайм, който е с 40 пункта, а зад Хофе са Борусия Дортмунд, Вердер Бремен и Майнц 05. За Аугсбург настоящият двубой пропускат Калсен-Бракер, Фрамбергер, Райнхард, Каюби и Моравек.

Кьолн инкасира второ поредно равенство в Бундеслигата. Преди седмица "козлите" стигнаха до 1:1 при домакинството си на амбициозния Байер Леверкузен. Така новаците прибавиха важна точка в битката за оцеляване. Четири кръга преди края играчите на Петер Щьогер са с актив от 35 и заемат 12-то място, което е на 7 от първия отбор под чертата. За гостуването в Бавария с травми са Олковски, Хелмес и Дейверсън.

Пргноза: Аугсбург - Кьолн 2:1


Фрайбург - Падерборн
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30

Фрайбург стигна до много важно равенство преди седмица. Южняците изоставаха с 2:0 на полувремето срещу Щутгарт, който е един от конкурентите в битката за оцеляване, но през втората част футболистите на Кристиан Щрайх показаха отборен дух и наваксаха двата гола пасив за крайното 2:2. Благодарение на точката в момента Фрайбург заема 14-то място в подреждането с 30 пункта, което на 2 от опасната зона. За настоящия двубой срещу друг от съперниците за оставане в елита контузен е само Мьолер-Дейли.

Падерборн пък пропиля два гола аванс, след като преди по-малко от седмица новаците водеха с 2:0 до самия край на първата част срещу Вердер, но в крайна сметка двубоят завърши 2:2. Така селекцията на Андре Брайтенрайтер не успя да се измъкне от зоната на изпадащите и в момента вестфалци заемат предпоследното 17-то място в класирането с актив от 28 точки. За гостуването на Фрайбург контузени са Бертелс, Меха и Дукш, а Хайнлот и Вранчич са наказани.

Прогноза: Фрайбург - Падерборн 1:0


Хофенхайм - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30

Хофенхайм сложи край на серията от три поредни загуби в Бундеслигата и отново се върна в борбата за място за европейските клубни турнири. В предишния кръг играчите на Маркус Гисдол победиха с 2:1 намиращия се в огромна криза състав на Хановер 96 и така Хофе събра на сметката си 40 точки, което на 2 от зона "Европа". За важния двубой с Борусия, който се явява и пряк конкурент за Топ6, контузен е Сюле, а Щробл е наказан.

Борусия Дортмунд постигна втори успех в шампионата, след като преди седмица "жълто-черните" не дадоха шанс на гостуващия Айнтрахт и победиха с 2:0. Успехът изкачи вестфалци на 8-мо място в подреждането и 4 кръга преди края на сезона Борусия е на 3 точки от Топ 6, след като има 39 точки в актива си. През седмицата играчите на Юрген Клоп успяха да елиминират Байерн Мюнхен на полуфиналите в турнира за Купата на Германия след изпълнение на дузпи и така в края на месеца "жълто-черните" ще спорят с Волфсбург за отличието. За гостуването на Хофенхайм под въпрос е титулярният вратар Роман Вайденфалер, а с травми са Пишчек, Кирх и Шахин.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 2:3


Шалке 04 - Щутгарт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30

След като стана ясно, че Шалке няма да участва в Шампионската лига през следващия сезон "кралскосините" са много близо до угрозата да не играят въобще дори и в Лига Европа. В предишния кръг възпитаниците на Роберто Ди Матео записаха шести пореден мач без победа в Бундеслигата, след като този път Шалке отстъпи с 2:0 при визитата си на Майнц. Въпреки че тимът от Гелзенкирхен все още е на 5-то място в класирането с актив от 42 точки, но има преднина от едва 2 точки пред преследвача Хофенхайм, който е с 40 пункта, а зад Хофе са Борусия Дортмунд, Вердер Бремен и Майнц 05. За настоящия двубой контузени са Гифер, Айхан, Учида, Хьогер, Обаси и Сам.

Щутгарт, който и без това е в изключително деликатна ситуация и заема еднолично последното 18-то място в класирането с актив от 27 точки, си позволи да пропилее аванс от два чисти гола в предишния кръг. "Швабите" водеха на полувремето с 2:0 при домакинството си на Фрайбург, но в крайна сметка двубоя завърши наравно 2:2. Така играчите на Хууб Стевенс останаха на два пункта от спасителната 15-та позиция. За тежкото гостуване на Шалке контузени са Груесо и Кайсветер, а Хлусек е наказан.

Прогноза: Шалке 04 - Щутгарт 2:1

 

Вердер Бремен - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30

Вердер успя да запази живи надеждите за участие в Лига Европа през следващия сезон, след като преди по-малко от седмица "бременските музиканти" успяха да наваксат изоставане от два гола при гостуването си на новака Падерборн, който се бори за оставането си в Бундеслигата. Играчите на Виктор Скрипник се добраха до крайното 2:2, като вече имат на сметката си 39 точки, което на 3 от зона "Европа". За настоящия двубой контузени за Вердер са Калдирола, Галвес, Гарсия, Вестергаард, Бартелс и Лоренцен.

Айнтрахт отписа борбата за участие в евротурнирите, след като преди седмица отборът от Франкфурт инкасира пети пореден двубой без успех в Бундеслигата, като за капак на всичко играчите на Томас Шааф са в серия и от пет поредни загуби далеч от дома. Този път Айнтрахт отстъпи с 2:0 от Борусия, поражението смъкна тима на 11-то място в таблицата с актив от 36 точки. Контузени за предстоящата визита в Бремен са Кинсомби и Майер, а Мадлунг е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Айнтрахт Франкфурт 2:1

 

Вофлсбург - Хановер 96
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа загуба в предишния кръг, когато "вълците" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки поражението, играчите на Дитер Хекинг продължават да заемат 2-ро място в класирането с актив от 61 точки, с 4 повече именно от "жребчетата". През седмицата Волфсбург се класира безпроблемно за финала за Купата на Германия, след като разби с 4:0 като гост третодивизионния Арминия Билефелд. Така в края на месеца "вълците" ще спорят за трофея с Борусия Дортмунд. За предстоящия двубой контузени са Фелипе, Хунт и Зававда.

Хановер продължава да става за смях, след като и в предишния кръг "96" не записа победа и така срамното представяне на тима от Долна Саксония продължава, тъй като Хановер е единственият от отборите в Бундеслигата, който няма победа през календарната 2015 г., а до края на сезона остават 4 кръга. Задачата пред новия наставник на долносаксонци Михаел Фронтцек ще е да остави Хановер в елита на германския футбол, но това няма да е никак лесно. В момента "96" се намира непосредствено над чертата, заемайки спасителното 15-то място в актива си с 29 точки, само на точка от първия от отборите в зоната на изпадащите, а разликата с останалите тимове също не е голяма. За тежкото гостуване на Волфсбург с травми са Милер, Хофман, Пандер, Станкевичиус, Битенкурт и Собиех, а Щиндл е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Хановер 96 3:0

 

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 19:30

Серията на Байер Леверкузен от седем поредни победи в шампионата приключи в предишния кръг, след като "аспирините" не успяха да се наложат при гостуването си на новака Кьолн и двубоят завърши 1:1, като домакините изравниха в заключителните минути на срещата. Така играчите на Роджър Шмид отстъпиха 3-ото място и в момента са с една позиция по-надолу с актив от 55 точки. Целта пред Байер ще е именно да завършат 3-ти, за да може отборът да си гарантира директно участие в груповата фаза на Шампионската лига. За двубоя с новия-стар шампион Байерн контузени са Пападопулос, Кастро и Крузе.

Байерн стана шампион за 25-ти пъти в своята славна история. В предишния кръг баварците победиха с 1:0 Херта, но единственият претендент Волфсбург загуби гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах и така играчите на Джосеп Гуардиола са недостижими на върха, след като имат в актива си 76 точки, 4 кръга преди края на сезона. През седмицата обаче баварците бяха елиминирани на полуфиналите в турнира за Купата на Германия от Борусия Дортмунд след изпълнение на дузпи и така Байерн няма да може да защити трофея си от последния сезон, а за капак на всичко лекуващият доскоро контузия Арйен Робен получи нова травма и ще пропусне остатъка от сезона. По всяка вероятност за настоящия двубой Гуардиола ще заложи предимно на резерви, тъй като идната седмица на Байерн му предстои тежко гостуване на Барселона в първи полуфинален двубой в Шампионската лига. Освен Робен в лазарета на тима са Алаба, Щарке, Бадщубер и Рибери, а Левандовски ще бъде пазен за мача с каталунците, след като получи контузия в лицето през седмицата срещу Борусия.

Прогноза: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1

 

Майнц 05 - Хамбургер ШФ
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 16:30

Майнц постигна втора поредна победа, след като в предишния кръг "05" надигра с 2:0 тима на Шалке 04. По този начин играчите на Мартин Шмид си гарантираха до голяма степен оставането в елитната дивизия, тъй като 4 кръга преди края на сезона Майнц има в актива си 37 точки и заема 10-то място в класирането. И за настоящия двубой с травми са Хофман, Тодор Неделев и Кастийо.

Хамбургер възкръсна и постигна първа победа от февруари месец насам. Шпорт-Фераин надигра у дома с 3:2 амбициозния тим на Аугсбург и по този начин "динозаврите" се придвижиха на 16-то място в класирането, която е и позицията, гарантираща бараж. В момента играчите на Бруно Лабадия имат в актива си 28 точки и са на 1 от спасението, но и на 1 от директното изпадане. Единственият контузен за гостуването на Майнц е Клебер.

Прогноза: Майнц 05 - Хамбургер ШФ 1:2

 


Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 18:30

Серията от седем поредни мача без загуба, в която тимът на Херта записа три победи и четири равенства, приключи в предишния кръг, след като "Старата дама" отстъпи с минималното 1:0 при гостуването си на Байерн Мюнхен. Така столичани заемат 13-то място в класирането с актив от 34 точки, на 6 от опасната зона, 4 кръга преди края. За настоящия двубой контузени за берлинчани са Ярщайн, Баумйохан, Бееренс, Джигерчи и Шибер.

Борусия Мьонхенгладбах постигна изключително важна победа преди седмица, след като "жребчетата" победиха с 1:0 у дома отбора на Волфсбург. Така играчите на Лусиен Фавре изместиха тима на Байер Леверкузен от 3-ото място в класирането, което гарантира директна промоция за груповата фаза в Шампионската лига. В момента Борусия М. има 57 точки, което с 2 повече от преследвача Байер. За гостуването на Херта контузен е само Щранцл.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладах 1:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221