Байерн не вкара четири дузпи на Борусия, Дортмунд на финал


И. Ангелов

Байерн не вкара четири дузпи на Борусия, Дортмунд на финал

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се срещнаха на "Алианц Арена" в Мюнхен за да определят кой измежду тези два отбора ще се намери на финал в Германската купа. При 1:1 в редовното време и без голове в продълженията обаче се достигна до дузпи, където Байерн не успя да реализира нито веднъж от 4 опита и загуби с общо 3:1.

Домакините започнаха силно срещата с няколко добри атаки от дясно. Тимът доминираше и Дортмунд изглежда чакаше грешки от опонента. Вместо това в 29-ата минута обаче гостите сбъркаха и допуснаха гол, когато след удар в гредата Роберт Левандовски се оказа на правилното място за да се приплъзне и да открие с 1:0.

След почивката Байерн отново владееше центъра. В 56-ата минута Левандовски нацели гредата след добро положение, изработено от Бернат. При добавката и Мюлер бе спрян от Шмелцер. 

В 75-ата минута Мкхитарян и Обамеянг сътвориха гол за 1:1 и това вдъхна увереност на гостите до края. В 78-ата минута Боатенг спря Ройс, а в 83-ата Нойер с фантастично спасяване лиши Ройс от попадение. Последва нова негова намеса 3 минути след това. Така се стигна до продължения.

В 108-ата минута Кевин Кампл напусна игра за втория си жълт картон и остави Дортмунд с 10 на терена. След ситуацията Байерн превзе целия терен и в 116-ата минута пропусна голям шанс да реши всичко. Борусия обаче успя да съхрани вратата си до дузпите, които се развиха по следния начин:

1. Филип Лам се подхлъзна и не нацели вратата - 0:0
2. Гюндоган вкара за гостите с удар в десния ъгъл - 0:1
3. Алонсо се подхлъзна както колегата си и падна, като също провали опита си - 0:1
4. Кел вкара с изпълнение по земя - 0:2
5. Гьотце бе лишен от гола след спасяване на Лангерак - 0:2
6. Нойер спаси с акробатично изпълнение - 0:2
7. Нойер застана да бие дузпа и нацели горната греда, изпращайки Дортмунд на финал 

  Сподели
183