Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 17.04.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фритц

В предишния кръг отборът на Айнтрахт записа четвърта поредна загуба далеч от дома. Този път играчите на Томас Шааф очаквано загубиха гостуването си на шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен с 3:0. Поражението в Бавария не позволи на тима от Франкфурт да се доближи до зона "Европа" и в момента Айнтрахт продължава да заема все още 8-мо място в класирането с актив от 35 точки, на 4 от заветното 6-то място. Уви, бяха потвърдени неприятните новини, че голмайсторът на Бундеслигата до момента Александър Майер ще пропусне остатъка от сезона поради травма. Другите отсъстващи са Самбрано и Рус, а Стендера е наказан.

Борусия Мьонхенгладбах пък е на противоположния полюс. В предишния кръг "жребчетата" разбиха у дома с 3:1 съименниците си от Дортмунд. Играчите на Лусиен Фавре започнаха шеметно мача и откриха след по-малко от 60 секунди чрез Вендт, а до края на полувремето Рафаел удвои аванса на Гладбах. През втората част един гол добави Нордвайт. Така Борусия М. записа четвърта поредна победа в Бундеслигата и общо шеста в последните осем мача на тима. Успехът остави "жребчетата" на 3-ото място в класирането с актив от 53 точки, но въпреки това преследвачът Байер Леверкузен също печели своите двубои и продължава да диша във врата на Борусия със своите 51 пункта към настоящия момент. Единственият контузен за визитата във Франкфурт е Щранцл.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах 1:3


Байер Леверкузен - Хановер 96
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 16:30


Байер Леверкузен не се отказва от останалата единствена цел на тима за сезона - директно участие в груповата фаза на Шампионската лига. В предишния кръг играчите на Роджър Шмид записаха шеста поредна победа в първенството. Този път "аспирините" се наложиха с 3:2 като гости на Майнц 05. Байер поведе с 3:0 в срещата, но на тима му се наложи да потръпне за успеха си, тъй като домакините се върнаха в мача с два гола в заключителните минути. В крайна сметка обаче победата отиде за състава от Леверкузен, който продължава да диша във врата на третия Борусия Мьонхенгладбах със своите 51 точки, на 2 от въпросния съперник. Контузени са Спахич и Крузе.

Нищо ново под слънцето за Хановер и след изиграването на последния кръг. Играчите на Тайфун Коркут продължават да разочароват с представянето си през настоящата 2015 г. и до момента тимът от Долна Саксония е единственият отбор, който все още няма победа през новата календарна година. В предишния кръг "96" записа второ поредно равенство, този път у дома срещу Херта за крайното 1:1. Така Хановер заема в момента спасителната 15-та позиция с актив от 29 точки, но зоната на изпадащите е на 2 от долносаксонци. Милер, Хофман и Собиех са контузени, а Сане е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хановер 96 3:0


Борусия Дортмунд - Падерборн
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 16:30


Борусия Дортмунд записа разочароваща 13-та загуба през настоящия сезон, след като в предишния кръг "жълто-черните" бяха тотално надиграни от съименника си от Мьонхенгладбах за крайното 3:1. Така единственият шанс вестфалци да спасят кампанията е да спечелят Купата на Германия, но съперник на полуфинала е Байерн Мюнхен, а за капак на всичко срещата ще се проведе на "Алианц Арена". Математически играчите на Юрген Клоп все още имат шанс за участие в европейските клубни турнири. В момента Борусия заема 10-то място с 33 точки, като 6-ата позиция е на 6 точки дистанция, но "жълто-черните" не държат съдбата си в своите ръце и ще трябва първо да започнат да печелят двубоите си и след това да разчитат на грешки на преките конкуренти. През седмицата стана ясно, че треньорът Юрген Клоп е помолил ръководството на Борусия да бъде освободен след края на сезона. Пишчек, Кирх и Шахин са с травми и няма да вземат участие в срещата.

Новакът Падерборн пое глътка въздух, след като в предишния кръг играчите на Андре Брайтенрайтер записаха първа победа от шест поредни кръга насам, в които тимът инкасира пет загуби и едно равенство. Преди седмица Падерборн се наложи с 2:1 у дома над амбициозния състав на Аугсбург. Така вестфалци се преместиха с една позиция напред и в момента са все още под чертата, но поне заемат 16-ото място, което евентуално би ги изпратило на бараж за оставане в елитната Първа Бундеслига. За тежката визита в Дортмунд контузени са Бертелс, Вемер, Меха и Дукш.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Падерборн 3:0


Фрайбург - Майнц 05
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 16:30


След серията от две поредни победи в първенството в предишния кръг тимът на Фрайбург стигна до престижно равенство при гостуването си на Шалке 04 за крайното 0:0. Футболистите на Кристиан Щрайх обаче може и да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от визитата си на "Фелтинс Арена", тъй като пропуснаха и дузпа. С ремито южняците продължават да заемат 14-то място в таблицата с актив от 29 точки, но място за спокойствие няма, тъй като са само на 2 пункта от първия отбор под чертата. Клаус е наказан, а Мьолер Дейли пък е контузен.

Майнц бе близо до това да навакса пасив от три гола при домакинството си на коравия отбор на Байер Леверкузен, но силите на "05" не стигнаха. Играчите на Мартин Шмид губеха с 0:3 в резултата до 78-ата минута, когато Ко с две попадения върна надеждите на Майнц, но до равенство не се стигна. Това бе първа загуба на "червените" от четири кръга насам, в които Майнц записа три равенство и една победа. Тимът все още заема 13-то място в подреждането с актив от 31 точки. Кадровите проблеми пред Майнц за настоящия двубой са свързани с липсата на Бунгерт, Росбах, Клеменс, Хофман, Пюлке, Кастийо и Тодор Неделев.

Прогноза: Фрайбург - Майнц 05 1:1


Херта Берлин - Кьолн
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 16:30


Серията без поражения на Херта в последните няколко кръга продължи преди седмица, когато столичани записаха равенство с 1:1 при гостуването си на Хановер 96. Така в последните шест кръга "Старата дама" има на сметката си три победи и три ремита, които до голяма степен поуспокоиха берлинчани за бъдещето им в Бундеслигата. В момента играчите на Йос Лухукай заемат 12-то място в класирането с актив от 33 точки, на 5 от опасната зона. С травми за столичани продължават да са Баумйохан, Бен-Хатира, Джигерчи, Хосогай и Шибер.

След три поредни кръга без победа, в които новакът Кьолн записа две ремита и едно поражение, преди седмица "козлите" треснаха с 3:2 у дома амбициозния състав на Хофенхайм и направиха много важна крачка за гарантиране на мястото си в елита. Точни за успеха над Хофе бяха Леман от дузпа, Уджа и Хектор. Така играчите на Петер Щьогер събраха на сметката си 33 точки и благодарение на по-добрите си показатели спрямо настоящия съперник заемат една позиция по-напред в подреждането - 11-та. Олковски, Герхард, Халфар, Дейвърсън и Хелмес са контузени.

Прогноза: Херта Берлин - Кьолн 2:1


Аугсбург - Щутгарт
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 19:30


Аугсбург показва много колебливи изяви напоследък и баварците са близо до това да се простят с надеждите за участие в европейските клубни турнири, въпреки че почти през целия сезон заемаха място в Топ 6. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл имат само един успех на сметката си в последните 9 кръга и той бе над Волфсбург. Отделно Аугсбург инкасира три равенства и пет загуби, като тимът е все още в зона "Европа", заемайки заветното 6-то място с актив от 39 пункта, благодарение на факта, че преследвачите също не могат да спечелят своите двубои. Калсен-Бракер, Райнхард, Каюби, Моравек и Паркър са контузени за домакините.

Щутгарт пък показа, че ще се бори до последно с всички сили за оставането си в Бундеслигата. В предишния кръг "швабите" демонстрираха голям отборен дух и макар с човек по-малко на терена успяха да победят у дома Вердер Бремен с 3:2. Гентнер отбеляза един гол, а големият герой за Щутгарт бе Даниел Гинчек, който се отчете с две попадения, едното от които падна в добавеното време на срещата. Така воденият от Хууб Стевенс тим продължава да е в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място с актив от 26 точки, но успокоителното за "швабите" в случая е, че спасението към днешна дата е 3 точки разстояние. За гостуването в Бавария с травми са Лайболд и Дидави, а Харник е наказан.

Прогноза: Аугсбург - Щутгарт 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223