Поизмореният Байерн ще се справи с Айнтрахт


FUTBOL-TV

Поизмореният Байерн ще се справи с Айнтрахт

Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 16:30


Бундеслигата вече навлиза в своята кулминационна фаза и 7 кръга преди края на настоящия сезон действащият първенец на Германия Байерн Мюнхен върви уверено към нова титла. Сега съперник на баварците е пристигащият от Франкфурт на Майн тим на Айнтрахт.

Преди седмица Байерн постигна важна победа в може би най-тежкия си шампионатен двубой до края на сезона, след като клубът от Мюнхен се наложи с 1:0 над Борусия Дортмунд в голямото дерби на Германия. Единственото попадение в срещата бе дело на бившият таран на "жълто-черните" Робърт Левандовски, който наказа доскорошните си съотборници с гол в края на първата част. С победата играчите на Пеп Гуардиола разсееха съмненията, че едва ли ще сътворят нечувана издънка и имат 10 точки аванс пред втория Волфсбург, като баварците са с актив от 67 пункта. През седмицата Байерн се класира драматично за полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като тимът елиминира Байер Леверкузен като гост след изпълнение на дузпи, а съперник в следващата фаза ще е отново Борусия Дортмунд. Иначе за настоящия двубой контузени в състава на домакините са Робен, Рибери, Алаба и Хави Мартинес.

Айнтрахт пък пропиля аванс от два чисти гола при домакинството си в предишния кръг срещу единствения отбор в Бундеслигата, който все още няма победа през настоящата 2015 г. - Хановер 96. Играчите на Томас Шааф поведоха с 2:0 след попадения на Мадлунг и Айнер, но гостите от Долна Саксония стигнаха до 2:2 с голове на Марсело и Яя Конан. Спечелената точка остави Айнтрахт на 8-мо място в таблицата с актив от 35 пункта, на 4 от зона "Европа". За тежкото гостуване в Мюнхен контузени са Балаев, Замбрано, Герзингер и Рус.

Байерн е в серия от пет поредни победи над Айнтрахт в Бундеслигата. За последно франкфуртци успяха да измъкнат нещо от именития си опонент през сезон 2010/2011, когато срещата завърши 1:1 на "Комерцбанк Арена", а последният успех на Айнтрахт в Мюнхен датира отпреди близо 15 г., когато двубоят завършва 2:1 за гостите.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
326