Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в събота


FUTBOL-TV

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Хановер 96 - Херта Берлин
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 10.04.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фритц


Хановер продължава да разочарова с представянето си през настоящата 2015 г. и до момента тимът от Долна Саксония е единственият отбор, който все още няма победа през новата календарна година. Въпреки това, в предишния кръг играчите на Тайфун Коркут стигнаха до драматично 2:2 при гостуването си на Айнтрахт, наваксвайки два гола пасив. Благодарение на точката "96" заема спасителната 15-та позиция с актив от 28 точки, на 3 от опасната зона, но ако тимът не започне да побеждава, скоро може да се окаже и под чертата. За домакините поради контузии срещата пропускат Милер, Хофман и Собиех.

Херта пък направи нова важна крачка към оцеляването и преди седмицата "Старата дама" записа втора поредна победа в шампионата и общо пети мач поред без поражение. Столичани се наложиха у дома с 2:0 над новака Падерборн с попадения на Щокер и Шулц през втората част и с успеха си играчите на Йос Лухукай вече заемат 11-то място в подреждането с актив от 32 точки, а до края на сезона остават още 7 кръга. С травми за гостуването в Хановер са Баумйохан, Бен-Хатира, Джигерчи, Хосогай, Рони и Шибер.

Прогноза: Хановер 96 - Херта Берлин 1:1

Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 16:30


Борусия Мьонхенгладбах записа седми пореден двубой в първенството без загуба, като в тази поредица "жребчетата" имат две равенства и пет успеха, като са в серия от три последователни победи. След гръмката победа над Байерн насред Мюнхен с 2:0 в предишния кръг играчите на Лусиен Фавре се наложиха убедително с 4:1 в гостуването си на Хофенхайм. Така Борусия Мьонхенгладбах продължава да заема 3-то място във временното класиране с актив от 50 точки и голямата цел пред отбора ще е директна промоция в груповата фаза на Шампионската лига. През седмицата обаче тимът загуби неочаквано четвъртфиналния си двубой от турнира за Купата на Германия. Борусия отстъпи като гост след изпълнение на дузпи при гостуването си на третодивизионния Арминия Билефелд. За настоящия двубой контузен за домакините е Щранцл, а Крамер е наказан.

Серията от седем мача без загуба за Борусия Дортмунд приключи преди седмица, когато "жълто-черните" загубиха с 1:0 голямото дерби на Германия, отстъпвайки като домакин на Байерн Мюнхен. Поражението не позволи на водения от Юрген Клоп тим да се доближи до зона "Европа" и така вестфалци заемат 10-то място в подреждането с актив от 33 точки, на 6 от 6-я Аугсбург. През седмицата Борусия успя да се класира по много драматичен начин за полуфиналите в турнира за националната купа. "Жълто-черните" се наложиха с 3:2 над Хофенхайм след продължения, а съперник в следващата фаза ще е отново Байерн Мюнхен, като двубоят ще се проведе на "Алианц Арена" в столицата на провинция Бавария. За тежкото гостуване срещу съименника от Мьонхенгладбах контузени са Пишчек, Кирх и Шахин.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 2:2


Майнц 05 - Байер Леверкузен
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 16:30


Майнц записа второ поредно равенство в Бундеслигата. В предишния кръг "червените" направиха 0:0 като гости на Вердер Бремен. Така възпитаниците на Мартин Шмид събраха в актива си 31 точки и към настоящия момент са на 6 от опасната зона, заемайки 12-то място в класирането. Преди двубоя с Байер контузени са Яра, Клеменс, Хофман, Кастийо, Пфлюке и българският национал Тодор Неделев.

Байер пък продължава да диша във врата на 3-я в класирането Борусия Мьонхенгладбах. По регламент, завършилият на 3-та позиция в крайното класиране в Германия, се класира директно за групите на Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините" разбиха с 4:0 Хамбургер ШФ и по този начин постигнаха пета поредна победа в шампионата и имат в актива си 48 точки, на 2 от 3-я Борусия Мьонхенгладбах. През седмицата Байер отпадна драматично от турнира за Купата на Германия, след като играчите на Роджър Шмид загубиха от Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи. За гостуването на Майнц отсъстващи са Крузе, който е контузен, а Пападопулос е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Байер Леверкузен 1:2


Падерборн - Аугсбург
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 16:30


Обръчът около Падерборн започва все повече да се свива. В предишния кръг новакът инкасира пета загуба в последните си шест мача в Бундеслигата. Този път вестфалци отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Херта, а поражението в столицата Берлин запрати водения от Андре Брайнтенрайтер тим на предпоследното 17-то място в класирането с актив от 24 точки, на 1 от мястото за бараж и на 4 от спасението. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Амедик, Бертелс, Дукш и Саглик, а Зиглер е наказан.

Аугсбург пък също показва колебливи изяви напоследък. В предишния кръг баварците направиха нулево домакинско реми срещу Шалке 04, като по този начин успяха поне да сложат край на серията от две поредни загуби, която сериозно застраши амбициите на тима за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. В момента играчите на Маркус Вайнцийрл заемат 6-то място в класирането с актив от 39 точки, но преследвачите в лицето на Хофенхайм, Айнтрахт, Вердер и Борусия Дортмунд са на дистанция от по 2, 4 и 6 точки, а до края на сезона остават още 7 кръга. За гостуването на Падерборн контузени са Карлсен-Бракер, Рейнхард и Моравек.

Прогноза: Падерборн - Аугсбург 0:1


Шалке 04 - Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Шалке 04 почти се сбогува с надеждите си за участие в Шампионската лига. "Кралскосините" направиха 0:0 в последния кръг при гостуването си на конкурента Аугсбург, като двата отбора направиха грешна стъпка по този начин, тъй като Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен спечелиха своите мачове, и по този начин увеличиха дистанцията на 10 и 8 точки, а Шалке има в актива си 40 пункта. За настоящия двубой наставникът на тима Роберто Ди Матео няма да може да разчита на Гифер, Веткло, Айхан, Кирхоф и Обаси.

Фрайбург направи нова важна крачка в борбата за оцеляване и в предишния кръг южняците записаха втора поредна победа в шампионата. Този път футболистите на Кристиан Щрайх се наложиха отново като домакини над състава на Кьолн с 1:0, а единственото попадение в срещата бе дело на Франц през първата част. Така Фрайбург събра 28 точки в актива си и заема 14-то място във временното класиране, но отборът няма как да се спокоен, тъй като зоната на изпадащите е на дистанция от едва 3 точки, а до края на сезона остават още 7 кръга. За тежкото гостуване в Гелзенкирхен няма контузени или наказани играчи.

Прогноза: Шалке 04 - Фрайбург 3:1


Хамбургер ШФ - Волфсбург
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 19:30


Кризата в Хамбургер ШФ продължава да расте с пълна сила. В предишния кръг някогашният европейски клубен шампион допусна трета поредна загуба, като този път "динозаврите" бяха разбити с 4:0 при гостуването си на Байер Леверкузен. Освен това ХШФ няма победа в Бундеслигата вече в седем поредни срещи и клубът и през настоящия сезон ще опъне до краен предел нервите на изстрадалите си привърженици. В момента тимът от северния пристанищен град заема 16-то място в класирането, на което завърши и през миналогодишната кампания и по регламент в Германия ще трябва да играе бараж срещу завършилия на 3-то място в крайното класиране във Втора Бундеслига. За настоящия двубой треньорът на "червените шорти" Петер Кнабел няма да може да разчита на Дикмайер.

Волфсбург пък постигна очаквана победа преди седмица. "Вълците" се справиха с последния в подреждането Щутгарт, надделявайки с 3:1 с два гола на Родригес и един на Шурле. Така футболистите на Дитер Хекинг продължават да заемат 2-ро място в класирането с актив от 57 точки, което е с 10 по-малко от лидера Байерн Мюнхен и със 7 повече от третия Борусия Мьонхенгладбах. За гостуването в Хамбург контузени в състава на Волфсбург са Фелипе и Хунт, а Луис Густаво е наказан.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Волфсбург 1:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198