Дортмунд се измъчи, но елиминира Хофенхайм след продължения


FUTBOL-TV

Дортмунд се измъчи, но елиминира Хофенхайм след продължения

Борусия Дортмунд победи драматично с 3:2 Хофенхайм след продължения и така се класира за полуфиналите за Купата на Германия. Двубоят на препълнения "Сигнал Идуна Парк" завърши 2:2 в редовното време, а в герой за домакините се превърна влезлият като резерва Себастиан Кел, който вкара победния гол.

В 19-ата минута Невен Суботич откри резултата с хубав удар от въздуха. 2 минути Кевин Фоланд беше оставен напълно непокрит и от тринайсетина метра вкара от воле с левия крак. Малко след това Невен Суботич претърпя бърза трансформация от герой в грешник. Той не успя да овладее топката и я подари на Роберто Фирмино и бразилският национал спринтира, остана сам срещу Лангерак и го прехвърли хладнокръвно - 1:2

В 57-ата минута играчите на Юрген Клоп все пак стигнаха до гол, след като Пиер-Емерик Обамеянг се разписа с глава след центриране във вратарското поле.

Така се стигна до продължения. В началото на второто допълнително време гостите капитулираха и пуснаха трети гол. В 108-ата минута ветеранът Кел се разписа с мощен шут от границата на наказателното поле. В последната минута на продълженията Анди Бек имаше страхотна възможност да докара мача до дузпи, но не успя да се възползва от грешка в отбраната на "жълто-черните".

  Сподели
109