Анонс на 1/4-финалите на Купата на Германия - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 1/4-финалите на Купата на Германия - срещите във вторник

Във вторник ще се състоят първите два мача от четвъртфиналите за Купата на Германия, а в сряда са останалите срещи. Финалът на турнира ще бъде на 30 май, като мястото за провеждането му ще се уточни по-късно.


Волфсбург - Фрайбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 07.04.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Тобиас Щилер


"Вълците" в момента просто набраха великолепна форма, заради която всяват страх и ужас в своите съперници, не по-малко, отколкто го прави Байерн. Според някои немски журналисти, в момента Волфсбург е най-силен в Германия, което трудно може да твърдим, но нека все пак припомним, че "вълците" победиха с 4:1 Байерн в началото на втората част на сезона, а отборът е основен преследвач на баварците. Отделно от това, Волфсбург се смята за един от кандидатите за спечелване на Лига Европа.

Съперникът в четвъртфиналите Фрайбург попадна тук след като се справи със сравнително лесни съперници, като най-сериозен бе Кьолн - отбор от същата черга, който бе преодолян много трудно. В момента обаче на "соколите" изобщо не им е до Купата, защото тимът се намира на 14-то място и с три точки над чертата на практика е замесен в битката за оцеляване.

Отсъстващи: Фелипе, Дрюе и Хант от Волфсбург, а Батц и Станко от Фрайбург.

По принцип турнирите за Купата винаги са били възможност за изява на по-слабите отбори, но в нашия случай гостите нямат никакъв шанс, тъй като Кристиан Щрайх вероятно ще пусне в игра някои резерви, а на титулярите ще даде почивка с оглед на предстоящото гостуване на Шалке 04 в края на седмицата.

Прогноза: Волфсбург - Фрайбург 2:0

 


Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 07.04.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Борусия Дортмунд постепенно започна да подрежда своите неща в Бундеслигата. Отборът на Юрген Клоп се премести в средата на таблицата и сега може да се чувства много по-безопасно. С оглед на класирането и събраните точки, вицешампионите нямат шансове да попаднат в зоната на евротурнирите, поради това дортмундчани могат да спасят честта си с успех в Купата на Германия.

През уикенда Борусия прие Байерн и в обши линии се получи един много упорит мач, който бе спечелен от гостите след един - единствен удар в изпълнение на Роберт Левандовски. Нещо символично имаше в тази среща и резултат, защото именно след заминаването на Роберт започнаха гигантските проблеми в атаката на Борусия.

Съперникът Хофенхайм се представя много достойно в Бундеслигата. "Селяните" нямат победа в последните си два мача, но въпреки това заемат седмо място в класирането и имат всички шансове да завършват сезона в зоната на евротурнирите. В момента вниманието на всички е приковано към Роберто Фирмино, който е свързван с няколко силни европейски отбора. Интересното е, че бразилецът не бърза да ходи никъде и засега желае да остане тук, където се чувства звезда.

Отсъстващи: Кирх, Шахин, Шишчек и Гроскройц от Борусия, а гостите са без Зуле и Штолц.

В последно време Борусия изпитва затруднения с Хофенхайм и това предполага, че ще се получи много оспорван двубой, в който домакините ще имат огромни проблеми при преодоляване вратата на съперника. Гол на гостите пък може да накара "жълто-черните" да страдат, както се получи не един път през този сезон. В този смисъл разумът сочи да не се разчита само на един знак и при възможност да използваме не само "1" в нашата игра.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182