Der Klassiker ще завърши без победител


FUTBOL-TV

Der Klassiker ще завърши без победител

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.04.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер


В очаквания с най-голям интерес двубой от програмата на 27-я кръг, а и въобще от календара на елитната Първа Бундеслига, един срещу друг се изправят грандовете Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен в немската футболна класика.

В последния си двубой Борусия успя да сложи край на серията от две поредни равенства, като в същото време "жълто-черните" нямат загуба в първенството вече в 7 поредни кръга. Футболистите на Юрген Клоп се наложиха с 3:2 при гостуването си на Хановер 96, като многобройните пропуските, които направиха, ги лишиха и от по-изразителна победа. Иначе Обамеянг на два пъти и Кагава донесоха победата на Борусия. Успехът доближи вестфалци само на 5 точки до зона "Европа", а преди два месеца тимът бе в зоната на изпадащите. В момента "жълто-черните" имат в актива си 33 точки. За голямото дерби контузени в състава на домакините са Пишчек, Шмелцер, Кирх и Шахин.

Байерн Мюнхен пък изигра един от най-слабите си двубои под ръководството на Джосеп Гуардиола и логично допусна първа домакинска загуба са сезона, отстъпвайки с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах. Рафаел вкара двата гола от идентични ситуации в 30-ата и 77-ата минута. Голяма вина за първия носи вратарят Мануел Нойер, който подцени изстрела към него. Въпреки поражението, баварците остават убедителен лидер във временното класиране с актив от 64 точки, с 10 повече от втория Волфсбург. Лошите новини в щаба на мюнхенския колос са свързани с контузиите на ключови футболисти. Давид Алаба е с разкъсани вътрешни връзки на лявото коляно след двубоя на своята родина Австрия с Босна и Херцеговина и ще бъде по всяка вероятност извън терените до края на сезона, а другите липсващи за тежкото гостуване в Дортмунд са Рибери, Робен и Хави Мартинес.

Това ще бъде мач № 91 на ниво Бундеслига между двата отбора. Байерн има преимущество в сблъсъците "Der Klassiker", както е известно и дербито. Баварците са печелили 39 пъти на шампионатно ниво, срещу 23 успеха за вестфалци. Равенствата пък са 28. Първият двубой по-рано през сезона завърши с победа за Байерн с 2:1, а като цяло тимът не се чувства особено комфортно при визитите си в Дортмунд, като в последната от тях "жълто-черните" спечелиха с 2:0, като тогава завоюваха и Суперкупата на страната.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

03 март Динамо Дрезден - Борусия Дортмунд 0:2 (Купа на Германия)
07 март Хамбургер - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
14 март Борусия Дортмунд - Кьолн 0:0 (Бундеслига)
18 март Борусия Дортмунд - Ювентус 0:3 (Шампионска лига)
21 март Хановер 96 - Борусия Дортмунд 2:3 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

04 март Байерн Мюнхен - Брауншвайг 2:0 (Купа на Германия)
07 март Хановер 96 - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)
11 март Байерн Мюнхен - Шахтьор Донецк 7:0 (Шампионска лига)
14 март Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:4 (Бундеслига)
22 март Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 0:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

104 срещи
29 победи за Борусия Дортмунд
30 равенства
45 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 188:138 за Байерн Мюнхен

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290