Румениге: Грешката с Клинсман бе малка, но фaтална


Н. Гавазов

Румениге: Грешката с Клинсман бе малка, но фaтална

Председателят на Борда на директорите на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге сподели мнението си за периода на работа в клуба на Юрген Клинсман. Сегашният наставник на националния отбор на САЩ се задържа на "Алианц Арена" само един сезон - 2008/09 - след което бе уволнен за неудовлетворителни резултати. Шест години по-късно Румениге призна и за вина на клубното ръководство.

"Няма нищо изненадващо, че сега Клинсман е успешен треньор, защото навремето когато той работеше при нас, бе допусната една малка грешка. Тя бе дреболия, но се оказа фатална. Негов асистент стана Мартин Васкес, който е отличен като човек и много добър като треньор, но той нищо не знаеше за Бундеслигата и за немския футбол. Това бе нашата с Клинсман грешка", заяви Румениге.

"Може би той трябваше да вземе със себе си помощник-немец, разбиращ от немски футбол. Такъв, като Йоахим Льов, който работи с него на Мондиал 2006. Малката грешка се оказа фатална. Трябва да го помоля за извинения, защото помня, как страдаше, а след това бе уволнен. Това не е само негова грешка. Ние също я допуснахме", заяви Румениге.

 

  Сподели
94