Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


FUTBOL-TV

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Хамбургер ШФ - Херта Берлин
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 20.03.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Хамбургер продължава да си играе с огъня. В предишния кръг "динозаврите" загубиха с 3:0 гостуването си на Хофенхайм и подобно на ситуацията през миналогодишния сезон през този тимът от пристанищния град ще се бори за спасение в Бундеслигата, което със сигурност не е много добре за реномето на европейския клубен шампион от 1982 г. ХШФ нямат победа в шампионата вече пет поредни кръга, в които играчите на Йозеф Цинбауер инкасираха три загуби и две ремита. За настоящия двубой контузени за Шпорт-Ферайн са Дробни, Янсен, Райкович и Диас, а Ирачек е наказан.

Херта пък записа второ поредно реми преди по-малко от седмица, като единственият представител в Буднеслигата от столицата Берлин подели точките с отбора на Шалке 04 за крайното 2:2. "Старата дама" на два пъти повеждаше в резултата, но гостите от Гелзенкирхен успяваха да се върнат в мача, като изравнителното попадение за Шалке падна в последната 90-та минута. Така възпитаниците на Йос Лухукай изпуснаха да добавят две точки повече към актива си, който към сегашния момент е 26, като столичани са на 3 от опасната зона. За гостуването в Хамбург отсъстващи са контузените Герсбек, Ярщайн, Баумйохан и Шибер.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Херта Берлин 2:2


Фрайбург - Аугсбург
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Ситуацията около състава на Фрайбург започва да става все по-заплетена, след като в предишния кръг играчите на Кристиан Щрайх инкасираха трето поредно поражение в Бундеслигата, като този път южняците загубиха с 3:0 гостуването си на втория във временното класиране тим на Волфсбург. Така Фрайбург продължава да се намира в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място с актив от 22 точки, което на 3 от спасението. За настоящия двубой с травма в състава на домакините е Филип, а Торехон е наказан.

Само седмица след важната победа над Волфсбург с 1:0, борещият се за участие като цяло в евротурнирите, а защо не и дори в Шампионската лига, отбор на Аугсбург допусна повече от изненадваща домакинска загуба срещу посредствения тим на Майнц 05 с 2:0. Поражението не позволи на възпитаниците на Маркус Вайнцирийл да се отместят от 6-ото място и така баварците все още са с актив от 38 точки, като битката за зона "Европа" през настоящия сезон ще е много оспорвана, тъй като преследвачите са само на 2 точки дистанция от последното място, даващо право на участие евротурнирите, което пък към момента се заема именното от Аугсбург. За гостуването на борещия се за оцеляване Фрайбург контузени са Райнхард, Верхаег, Есвайн, Моравек и Мьолдерс.

Прогноза: Фрайбург - Аугсбург 0:1


Хановер 96 - Борусия Дортмунд
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Отборът на Хановер продължава да се спуска стремглаво надолу в класирането, след като в предишния кръг тимът от провинция Долна Саксония допусна девети пореден мач в Буднеслигата без победа. Играчите на Тайфун Коркут загубиха с 2:0 гостуването си на амбициозния състав на Борусия Мьонхенгладбах, а поражението смъкна "96" на 13-то място в класирането с актив от 27 точки, което пък е само на 5 от опасната зона. Преди тежкия домакински сблъсък с вицешампиона контузени в състава на Хановер са Милер, Хофман, Пандер и Ернст.

След силната серия от четири поредни победи в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмун допусна две поредни равенства с по 0:0. "Жълто-черните" първо поделиха точките като гости на Хамбургер ШФ, а в предишния кръг играчите на Юрген Клоп не успяха да се наложат у дома и срещу състава на Кьолн. Така Борусия продължава да заема 10-то място във временното класиране с актив от 30 точки. През седмицата вестфалци бяха елиминирани от италианския гранд Ювентус от Шампионската лига, след като допуснаха втора загуба, само че този път с 3:0. Така единствената реална опция за трофей през настоящия сезон за "жълто-черните" остана турнира за Купата на Германия. Иначе за настоящия двубой контузени са Дурм, Пишчек, Гроскройц и Шахин.

Прогноза: Хановер 96 - Борусия Дортмунд 0:2


Кьолн - Вердер Бремен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Новакът Кьолн постигна престижно реми в предишния кръг, след като "козлите" успяха да си тръгнат с точка при гостуването си на гранда Борусия Дортмунд, а срещата завърши 0:0. По този начин играчите на Петер Щьогер събраха в актива си 29 точки и заемат 12-то място във временното класиране, като поне засега тимът на Кьолн може да е спокоен, тъй като е на 6 точки от опасната зона. За предстоящия двубой контузени за "козлите" са Герхард и Хелмес.

В предишния кръг играещият добре напоследък тим на Вердер Бремен очаквано загуби домакинството си на шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен. Баварците бяха безпощадни срещу "бременските музиканти" и ги разбиха с 4:0 на "Везерщадион". Поражението смъкна играчите на Виктор Скрипник на 9-то място в класирането, а Вердер е с актив от 33 точки. За гостуването на Кьолн с травми са Гавлец, Вон Хаке, Йълдъръм и Лоренцен.

Прогноза: Кьолн - Вердер Бремен 2:2


Падерборн - Хофенхайм
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид


Тимът на Падерборн продължава да не се представя добре напоследък и да затъва все повече и повече в подреждането. В предишния кръг новаците бяха разбити с 4:0 като гости на състава на Айнтрахт Франкфурт, а поражението остави водения от Андре Брайтенрайтер клуб на 16-ото място във временното класиране, като по регламент в Германия завършилият на тази позиция в крайното подреждане играе бараж с третия от Втора Бундеслига. В момента Падерборн има 23 точки, на 2 от спасителната 15-та позиция, но и само с 1 повече от местата, които директно изпращат към втория ешелон. За предстоящия двуобй с травми за домакините са Бертелс, Стопелкамп и Дукш.

Хофенхайм продължава усилено да се бори за участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг играчите на Маркус Гисдол победиха у дома с 3:0 тима на Хамбургер ШФ и Хофе се приближи само на 2 точки от зона "Европа", след като събра 36 пункта в актива си. За гостуването в Рурската област срещу новака Падерборн контузен е Шюле, а Швеглер е наказан.

Прогноза: Падерборн - Хофенхайм 1:3


Щутгарт - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутграт
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Щутгарт продължава да е кандидат № 1 за изпадане от Бундеслигата, след като и в предишния кръг "швабите" загубиха, като този път бяха надиграни по категоричен начин от Байер Леверкузен с 4:0. В момента играчите на Хууб Стевенс заемат последното 18-то място в класирането с актив от 20 точки, което е на 5 от спасението, а Щутгарт няма победа през настоящата 2015 г., като тимът от провинция Баден-Вюртемберг е в серия от девет кръга без успех, в които "швабите" записаха четири равенства и пет загуби. За настоящия двубой контузени продължават да са Рюдигер и Дидави.

Айнтрахт пък записа трета поредна домакинска победа преди седмица. Тимът от Франкфурт не срещна особени затруднения и размаза с 4:0 новака Падерборн на своя "Комерцбанк Арена". Така играчите на Томас Шааф се придвижиха до 8-ото място в класирането, събирайки 34 точки в актива си. Айнтрахт все още има немалки шансове и в борбата за място в зона "Европа", макар и към настоящия момент да е на 4 точки от нея, а и желаещите са много, но въпреки това надеждите остават. За гостуването на Щутгарт контузени са Джакпа, Герезгихер, Рус и Валдшмид.

Прогноза: Щутгарт - Айнтрахт Франкфурт 3:2


Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман


Отборът на Шалке стигна до драматично реми в предишния кръг, след като "кралскосините" се поизмъчиха при гостуването си на новака Херта в столицата Берлин. Домакините на два пъти повеждаха в резултата, но пък играчите на Роберто Ди Матео съумяваха да се върнат в срещата, като последното попадение за Шалке падна в последната 90-та минута на "Олимпиящадион". Въпреки точката, тимът остава извън зона "Шампионска лига", заемайки 5-то място в класирането с актив от 39 точки, на 3 именно от отбора на Байер Леверкузен. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Ферман, Гифер, Кирхоф, Дракслер, Фарфан, Обаси и Сам, а наказан е капитанът Хьоведес.

Байер Леверкузен пък записа разгромна победа преди повече от седмица. "Аспирините" разбиха с 4:0 като домакин последния в класирането Щутгарт и продължават да заемат 4-то място с 42 точки, но пък сега имат гостуване на своя преследвач. През седмицата играчите на Роджър Шмид отпаднаха драматично в Шампионската лига, след като Байер загуби с 1:0 гостуването си на финалиста от последното издание Атлетико Мадрид. Така двубоят стигна до продължения и дузпи, където обаче по-съсредоточени при изпълнението на наказателните удари бяха испанците. За гостуването на Шалке с трвами в състава на Байер продължават да са Крузе и Йедвай.

Прогноза: Шалке 04 - Байер Леверкузен 1:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
338