Наказателната акция на Байерн няма да подмине и Вердер


FUTBOL-TV

Наказателната акция на Байерн няма да подмине и Вердер

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 16:30

В дербито на 25-я кръг в Бундеслигата един срещу друг край река Везер в Бремен местният Вердер посреща шампионът Байерн. През последните години двата отбора демонстрираха много резултатни мачове с победи за двата състава.

Вердер записа шеста победа в последните си осем мача. В предишния кръг "бременските музиканти" отново взеха пълния комплект точки като гости на Фрайбург и победиха с 1:0, а единственото попадение в срещата беше дело на Ди Санто през първата част. Така играчите на Виктор Скрипник се реваншираха на своите привърженици за двата поредни двубоя в първенството, когато Вердер направи равен с амбициозни Шалке, а след това тимът загуби у дома срещу Волфсбург 5:3. Няколко дни по-късно пък Вердер отпадна от третодивизионния Ариминия Билефелд в турнира за Купата на Германия. За тежкия двубой с Байерн контузени Галвец, Ликимя, Вон Хаке, Йълдъръм и Лоренцен, а Ди Санто е наказан.

След като Байерн започна новата годна със загуба срещу Волфсбург и домакинско равенство с Шалке, някои се усъмниха, че баварците ще треперят до края на сезона в опита си да защита титлата от миналия сезон, но тимът отново гази всичко наред. В предишния кръг играчите на Пеп Гуардиола записаха пета поредна загуба, след като се наложиха с 3:1 като гости на Хановер 96. В последните си 5 мача баварците вкарали 23 гола, а в същото време са допуснали едва 2. През седмицата баварският танк премина и през Шахтьор Донецк, след като Байерн помете украинския първенец със 7:0 в Шампионската лига и си гарантира място на четвъртфиналите в турнира. Иначе за гостуването на Вердер с травми са Хави Мартинес, Рибери, Робен и Алкантара, а Алонсо е наказан. Добрата новина за гостите е, че капитанът Филип Лам е възстановен.

Байерн е в серия от 8 успеха над Вердер в Бундеслигата. Първият двубой по-рано през сезона завърши със солидна победа с 6:0 за баварците, а преди година колосът от Мюнхен размаза Вердер като гост със 7:0. За последно "бременските музиканти" победиха Байерн на своя "Везерщадион" на 21 октомври 2006 г. с 3:1.

Прогноза: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:3

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209