Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен - Щутгарт
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 13.03.2015 г.
Час: 21:30

Първият двубой от програмата на 25-я кръг в германската Бундеслига ще изправи един срещу друг два отбора с коренно противоположни цели през настоящия сезон. Домакинът Байер Леверкузен се бори за участие в груповата фаза на Шампионската лига, докато на дневен ред за гостите от Щутгарт е само и единствено спасението.

Байер разби новакът Падерборн като гост с 3:0 в последния си мач. Головете за "аспирините" паднаха в последния четвърт час на двубоя и бяха дело на Пападопулос и Сон, като последният се разписа на два пъти. Така играчите на Роджър Шмид добавиха нови три точки в актива си и вече имат 39, като продължават да заемат 4-то място в подреждането, а за момента тимът от Леверкузен е на 2 точки от третата позиция, която по регламент дава право на директна промоция в груповата фаза на Шампионската лига. Идната седмица Байер има тежко гостуване в Мадрид на финалиста от последното издание на турнира Атлетико, но "аспирините" са фаворит преди двубоя, тъй като спечелиха първата среща с 1:0 в Германия. Иначе за предстоящия двубой с Щутгарт контузени са Йедвай и Крузе, а Спахич е наказан.

Обръчът около Щутгарт започва все повече да се стеснява. Преди седмица "швабите" направиха 0:0 като домакин срещу отбора на Херта, който също е застрашен от изпадане, но точката върши много повече работа на столичани, отколкото на футболистите на Щутгарт. Двубоят обаче ще се запомни най-вече с несдържаното поведение на феновете на "швабите". Ремито остави водения от Хууб Стевенс тим на последното 18-то място в класирането, а Щутгарт има 20 точки и към настоящия момент е на 5 пункта от спасителната 15-та позиция. За тежкото гостуване на "БайАрена" контузени са Рюдигер, Дидави и Харник, а Литнер е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Щутгарт 3:1


Аугсбург - Майнц 05
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 16:30

Серията от четири поредни кръга без успех, в който отборът на Аугсбург записа две равенства и две загуби, приключи и в предишния кръг баварците постигнаха много важна и престижна победа срещу втория във временното класиране Волфсбург с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Кор в средата на втората част, а с успеха си над "вълците" играчите на младия Маркус Вайнцийрл отново се намесиха в битката за зона "Шампионска лига". В момента Аугсбург заема 6-то място във временното класиране с актив от 38 точки, колкото има и петият Шалке, но позиции 3 и 4 са съответно на разстояние от три и една точки само. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Райнхард, Верхаег, Есвайн, Моравек и Мьолдерс.

Отборът на Майнц направи мини подвиг преди седмица, след като успя да навакса два гола изоставане при домакинството си на амбициозния тим на Борусия Мьонхенгладбах. Гостите поведоха с 2:0 до 67-ата минута и решиха, че мачът е приключил, но футболистите на "05" бързо ги свалиха на земята, след като в рамките на четири минути с голове на Гайс и Оказаки оформиха крайното 2:2. Точката от голямо значение за играчите на Мартин Шмид, тъй като целта пред Майнц е оставане в елита. В момента тимът заема 13-то място в класирането с актив от 26 точки, което само на 3 от опасната зона. За гостуването в Бавария контузен все още българският национал Тодор Неделев, както и Джайро и Мориц.

Прогноза: Аугсбург - Майнц 05 2:0


Айнтрахт Франкфурт - Падерборн
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг отборът на Айнтрахт записа втора поредно гостуване със загуба. Този път играчите на Томас Шааф бяха надиграни от състава на Кьолн с 4:2. Поражението смъкна тима от Франкфурт на 9-то място в класирането, а Айнтрахт продължава да е с актив от 31 точки. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Джакпа, Игньовски, Герзингер, Рус и Валдшмид.

След като в първата половина от сезона новакът Падерборн бе една от приятните изненади с оглед потенциала на тима, впоследствие вестфалци се свлякоха до зоната на изпадащите. В момента играчите на Андре Брайтенрайтер заемат 16-то място във временното класиране, което по регламент изправя на бараж завършилия на него в края на сезона срещу третия от Втора Бундеслига. В предишния кръг Падерборн записа трета поредна загуба, като този път тимът отстъпи като домакин с 3:0 срещу Байер Леверкузен, а играчите на Падерборн не са отбелязвали гол вече три поредни срещи, в които пък инкасираха цели 11 в мрежа. За гостуването на Айнтрахт контузен е само Бертелс.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Падерборн 2:0


Херта Берлин - Шалке 04
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 16:30


Херта постигна важна точка в борбата за оцеляване. "Старата дама" стигна до 0:0 като гост на последния в класирането Щутгарт, като ремито поне засега остави столичани над чертата. В момента Херта заема 14-то място в класирането с актив от 25 точки и играчите на Йос Лухукай са на две точки от първия отбор, намиращ се в зоната на изпадащите. За предстоящия двубой контузени за берлинчани са Герсбек, Ярщайн, Баумйохан, Шулц и Шибер.

След тежката загуба от големия регионален съперник Борусия Дортмунд Шалке се върна отново на пътя на победата и в предишния кръг "кралскосините" победиха като домакини с 3:1 Хофенхайм. Победата отново доближи тима от Гелзенкирхен само на точка от Топ 4, като в момента играчите на Роберто Ди Матео заемат 5-то място в подреждането с актив от 38 пункта, колкото обаче има и шестият Аугсбург. През седмицата Шалке, който бе сочен за абсолютен аутсайдер в реванша срещу европейския клубен шампион Реал Мадрид, бе на косъм от това да детронира "кралския клуб". Немците изнесоха лекция на "белия балет" насред "Сантяго Бернабеу" и победиха с 4:3, като бяха само на гол от това да изхвърлят т.нар. "галактикоси", а за капак на всичко и гредата спаси действащия шампион в турнира. Шалке напуска надпреварата с гордо вдигната глава и с надежда след края на сезона отново да играе в групите на най-престижния турнир. Иначе за предстоящото гостуване на Херта контузени продължават да са Ферман, Гифер, Аого, Кирхоф, Дракслер, Фарфан, Обаси и Сам.

Прогноза: Херта Берлин - Шалке 04 1:2


Хофенхайм - Хамбургер ШФ
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 16:30


Серията от три поредни мача в Бундеслигата, в която тимът на Хофенхайм записа две победи и едно равенство, приключи. Преди седмица играчите на Маркус Гисдол бяха надиграни при гостуването си на коравия отбор на Шалке 04 с 3:1. Поражението на "Фелтинс Арена" остави Хофе на 7-мо място в класирането с актив от 33 точки, но в същото време тимът се отдалечи от зона "Европа", след като двата отбора пред него - Аусбург и Шалке, записаха победи и са на 5 пункта пред Хофенхайм. За настоящия двубой контузен в състава на домакините продължава да е Шюле.

Отборът на Хамбургер ШФ демонстрира отново непостоянството си и през настоящия сезон. Някогашния европейски клубен шампион отново се бори за оцеляване в елита, като ХШФ вече няма победа в четири поредни кръга, а медиите в Германия дори заговориха и за евентуална треньорска рокада. В същото време, обаче, "динозаврите" показаха отново характер срещу грандовете на немския футбол, след като в предишния кръг "Имтех Арена" се оказа непревземаема крепост и за намиращия се в отлична форма напоследък състав на Борусия Дортмунд, а двубоят между двата тима завърши 0:0. Преди това шампионът Байерн Мюнхен завърши наравно 0:0, както и този на Борусия Мьонхенгладбах за 1:1, а отборите на Байер Леверкузен и Вердер пък си тръгнаха с празна кошница от пристанищния град. В момента играчите на Йозеф Цинбауер заемат 15-то място в класирането с актив от 23 точки, като се намират непосредствено над опасната зона. За предстоящия двубой контузени са Янсен, Райкович, Диас, Холтби и Ласога, а Мюлер е наказан.

Прогноза: Хофенхайм - Хамбургер ШФ 1:1


Борусия Дортмунд - Кьолн
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 19:30


Серията на Борусия Дортмунд от четири поредни победи в Бундеслигата приключи в предишния кръг, след като "жълто-черните" станаха поредният от по-силните отбори в Германия, които не успяха през настоящия сезон да превземат "Имтех Арена" в Хамбург и двубоят срещу местния Хамбургер ШФ завърши 0:0. Играчите на Юрген Клоп демонстрираха по-непостоянна игра, в сравнение с последните няколко свои мача и в крайна сметка срещата завърши справедливо без победител. В момента "жълто-черните" заемат 10-то място в класирането с актив от 29 точки. Идната седмица на Борусия й предстои важен осминафинален двубой реванш в Шампионската лига срещу Ювентус. Вестфалци загубиха първата среща в Торино с 2:1, но шансовете на тима за продължаване напред в турнира не са малки. Преди това обаче този път "жълто-черните" трябва да се справят с Кьолн и да не губят мача, както го направиха по-рано през сезона с 2:1. За двубоя контузени за домакините са Пишчек и Гроскройц.

След като новакът Кьолн не успя да постигне победа в предишните пет кръга в шампионата, в които тимът записа три равенства и две загуби, преди седмица играчите на Петер Щьогер спечелиха домакинския си двубой срещу Айнтрахт Франкфурт с 4:2, а срещата на "Райн-Енерги Щадион" ще се запомни най-вече с комичния момент, когато нападателят на домакините Уджа вкара последният гол за своя тим в края на мача и при бурната си радост реши да дръпне за рогата клубният талисман на Кьолн - козелът Хенес VIII. Впоследствие нигерийският голаджия се извини на животното, като му занесе на крак в градския зоопарк моркови. Иначе Кьолн вече има 28 точки, които отреждат на тима 11-то място в таблицата. За тежкото гостуване в Дортмунд контузени са Вимер, Герхард и Хелмес.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Кьолн 3:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178