Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Кьолн - Айнтрахт
Стадион: "РейнЕнергиШадион", Кьолн
Дата: 08.03.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Кьолн има само една победа през 2015 година - над Хамбургер в първия кръг от подновяването на кампанията. Определено "козлите" развалиха играта си и в този период дори не успяха да спечелят домакинствата си на Падерборн и Хановер 96. Така отборът се смъкна на 13-то място, на три точки от опасната зона и вече може да говорим, че Кьолн е замесен в битката за оцеляване.

Айнтархт цял сезон стабилно се движи в средата на таблицата, без опасения за мястото си в елита, но и без особени шансове за място в евротурнирите. В актива на "орлите" има две победи в последните им три мача, през това време се събуди и Алекс Майер, който оформи дубъл срещу Хамбургер. Айнтрахт е девети, на осем точки от опасната зона и на седем пункта от зона Европа.

Отсъстващи: Герхард, Хелмес и Матущик от домакините, гостите са без Джакпа, Игновски, Герецгинер, Кинсомби и Валдшмидт.

Резултатът в мача зависи от това, с каква мотивация ще бъдат гостите. Напълно е възможно да видим едно бойко равенство, но не е изключено притиснатият до стената Кьолн да вземе трите точки.

Прогноза: Кьолн - Айнтрахт 1:0

 


Падерборн - Байер Леверкузен
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 08.03.2015 г.
Час: 18:30
Съдия: Даниел Зиберт

Падерборн продължава серията мачове с лидерите в Бундеслигата. След Байерн и Мьонхенгладбах, сега идва ред на Байер. Иначе, преди тези мачове новаците записаха победа, равенство и две загуби, като интересното е, че всичките точки бяха придобити при домакинства. Сега Падерборн се намира на 16-то място, на точка от опасната зона.

Байер в миналия кръг постигна трудна победа над Фрайбург и по такъв начин сложи край на лошата си серия от две загуби и равенство. "Аспирините" обаче не изглеждат свежи и всичко, което вършат го правят с големи усилия. Разбира се, в този период е и успехът над миналогодишния финалист в Шампионска лига Атлетико, както и знаменитият мач с Волфсбург, но хората на Роджер Шмидт има над какво да работят, ако искат да се завърнат в топ 4.

Отсъстващи: Бертелс, Бурхерт от домакините и Едвай и Круз от гостите.

Фаворит в сблъсъка е Байер. Единствено интрига може да се потърси в смелото сърце на падерборнци и в умората на гостите от мача им за Купата. Впрочем, този двубой може да завърши без загубата за домакините - тук се препъна Борусия Дортмунд, а иначе, за тези, които не обичат да рискуват, "двойката" е напълно реален знак.

Прогноза: Падерборн - Байер 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114