Байерн няма да сбърка срещу Падерборн


FUTBOL-TV

Байерн няма да сбърка срещу Падерборн

Падерборн - Байерн Мюнхен
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 21.02.2015 г.
Час: 16:30

В поредна съботна среща от програмата на 22-я кръг в Бундеслигата новакът Падерборн ще има нелеката задача да спре устрема на шампиона Байерн Мюнхен.

В предишния кръг Падерборн успя да постигне първа победа от десет поредни мача в първенството без победа, в които тимът инкасира по пет загуби и пет равенства. Футболистите на Андре Брайтенрайтер се наложиха с 2:1 като гост над състав на Хановер 96, осъществявайки пълен обрат при това, а попаденията в срещата бяха дело на Лакич и Меха. По този начин Падерборн събра 23 точки в актива си и засега се отдалечи на 2 от зоната на изпадащите, като вестфалци са на 12-то място в класирането. Преди тежкото домакинство срещу баварския гранд с контузии в състава на домакините са Амедик и Бертелс.

След като стартира новата календарна година със загуба и равенство, в последните си два шампионатни мача Байерн се завърна на пътя на победите. Баварците първо надделяха с 2:0 като гост срещу последния Щутгарт, а преди седмица мюнхенци пометоха като ураган гостуващия Хамбургер ШФ с 8:0. За головия рецитал на баварците допринесоха Мюлер, Робен и Гьотце, които се разписаха по два пъти, а по едно попадение в мрежата на безпомощния гост добавиха Левандовски и Рибери. След гръмката победа Байерн продължава да е комфортен лидер на върха в подреждането, като играчите на Пеп Гуаридола вече имат 52 точки в актива си и са все така на 8 точки пред втория Волфсбург. През седмицата Байерн не успя да спечели първия осминафинален двубой в Шампионската лига и тимът завърши 0:0 като гост на Шахтьор Донецк. За предстоящия мач срещу новака Падерборн отсъстващи са Лам, Мартинес, Алкантара и Гаудино.

Двата отбора вече се срещнаха по-рано през сезона, като тогава двубоят на "Алианц Арена" в Мюнхен завърши с категорична победа за Байерн с 4:0. Последната визита на баварците на "Бентелер Арена" е от месец август 2001 г., когато Байерн елиминира Падерборн от турнира за Купата на Германия, побеждавайки го с 5:1.

Прогноза: Падерборн - Байерн Мюнхен 0:3

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265